msc internationale bedrijfsleven: strategische marketing (full-time en part-time)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

MSc International Business: Strategic Marketing (full-time en part-time)

&nbsp

Consumenten hebben een steeds grotere hoeveelheid keuze. Dit betekent dat de marketing moet in toenemende mate de strategische, om vast te leggen en te behouden aandacht van de consument en loyaliteit. Het Strategisch Marketing spoor onderzoekt een reeks van marketing componenten, zoals brand management, product ontwikkeling en internationale marketing. Deze zijn allemaal bestudeerd vanuit het perspectief van hoe ze waarde creëren voor klanten en helpen relaties op te bouwen met hen. Deze zijn essentieel als bedrijven concurrerend te blijven.

&nbsp

Wat leert u?

&nbsp

Deze track combineert zowel theoretisch en praktisch leren. Dit geeft je een stevige basis in de fundamenten van marketing, alvorens over te gaan tot het toepassen van wat je geleerd hebt op een strategische manier.U zult ontdekken belangrijke aspecten van internationale marketing, zoals naamsbekendheid en het beheer en de psychologie en de emotionele kanten van marketing. Met andere woorden, zult u leren hoe u relaties met uw klanten op te bouwen, zodat je hen emotioneel te betrekken bij uw merk of product.

&nbsp

Aan het einde van de track, zult u in staat om:

• zie marketing in hun context en stellen alternatieve oplossingen om ze te
• bouwen en onderhouden van sterke relaties met klanten
• het verrichten van gedegen marktonderzoek, dat krijgt u de antwoorden die u nodig hebt
• het beheer van internationale teams en marketingstrategieën

&nbsp

&nbsp

Carrièremogelijkheden

&nbsp

Als Strategic Marketing afgestudeerde u goed zult worden gezocht door bedrijven die actief zijn in verschillende sectoren.Uw gevorderde kennis van marketing theorieën en technieken in combinatie met uw bedrijf en leidinggevende vaardigheden je goed inzetbare. Daarnaast zal uw vermogen om te werken als onderdeel van een team en om te communiceren tussen de verschillende niveaus van een organisatie maken voor u een ideale partner in strategische marketing discussies. Typische startposities zijn product of brand manager, marketing analist en account manager. Het kan ook een functie als onderzoeker of adviseur.

&nbsp

Afgestudeerden gevonden posities:

  • adviesbureaus
  • B2C en B2B bedrijven
  • grote multinationals
  • onderzoeksinstituten of afdelingen
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The most international university in the Netherlands, stands out for its innovative approach to learning and international outlook. With 16,000 students and 4,000 staff, Maastricht University offers ... Lees meer

The most international university in the Netherlands, stands out for its innovative approach to learning and international outlook. With 16,000 students and 4,000 staff, Maastricht University offers a wide choice of academic programmes, all Lees Minder