MSc International Business: Informatie Management en Business Intelligence

Algemeen

Beschrijving van opleiding

MSc International Business: Informatie Management en Business Intelligence

Information Management en Business Intelligence is ontworpen om je te leren hoe om zakelijke problemen op te lossen met behulp van moderne IT-en beslissingsondersteunende systemen. In de huidige kennismaatschappij is informatie een steeds belangrijker bedrijfsmiddel, en dankzij nieuwe technologieën, kennis kunnen efficiënter worden opgeslagen en sneller dan ooit tevoren verspreid. Bedrijven worden ook geconfronteerd met de uitdaging om hun informatie te beschermen en aan te passen aan de steeds veranderende technologieën.

Deze specialisatie geeft u inzicht in de rol die informatie speelt in de productiviteit en het concurrentievermogen van de bedrijven van vandaag, en hoe het strategisch kan worden beheerd en geïntegreerd in de bedrijfsprocessen. Je krijgt ook een grondige basis in business intelligence en kwantitatieve redeneren, waardoor u de tools om intelligente operationele en strategische beslissingen over de toekomst van uw bedrijf.

De focus ligt op real-life cases en praktische vaardigheden in het datamanagement en modellering. Je neemt een zakelijk probleem, zoals vraagvoorspelling, zet hem in een wiskundig model, het identificeren van de gegevens die nodig zijn, en halen die gegevens in een geautomatiseerde, efficiënte manier zodanig dat je het probleem kunt oplossen. Technieken zoals deze worden al gebruikt, bijvoorbeeld door hedge fund managers en in fusie-en overname situaties. In het huidige economische klimaat, goede informatie management en business intelligence is van vitaal belang om te blijven voorsprong op de concurrentie.

Wat leert u?

  • business intelligence technieken toe te passen op een breed scala van zakelijke problemen op te lossen
  • op de uitdagingen die betrokken zijn bij het beheer van informatie technologie te pakken

STAGES

Wilt u professionele ervaring op te doen, terwijl nog studeren? De school beschouwt het doen van een stage tijdens je studie een zeer waardevolle ervaring, en helpt u dit voordeel te behalen door het aanbieden van de mogelijkheid van een buitenschoolse stage.

Dit betekent dat de stage is een aanvulling op uw masteropleiding, en kan daarom niet worden gebruikt om een ​​deel van uw programma te vervangen. Om te kwalificeren, moet de stage minstens 8 duren, maar niet meer dan 20 weken full-time. De stage kan pas plaatsvinden nadat u minimaal twee cursussen in uw masteropleiding hebben afgerond. Aangezien het een buitenschoolse deel van het programma, zal een administratieve kost van € 250 in rekening gebracht.

Aan studenten in het vinden van een stage die hun belangen overeenkomt helpen, SBE onderhoudt een uitgebreide database met stagemogelijkheden die perfect geschikt zijn voor de verschillende studierichtingen aangeboden op SBE. Daarnaast is de SBE Stagebureau is bij de hand voor begeleiding en advies.

Uitwisseling

De mogelijkheid om buitenlandervaring op te doen geeft je een groot voordeel in de huidige arbeidsmarkt, en zal niet alleen uw carrière, maar ook uw persoonlijke horizon te verbreden. Uitwisseling Een master is in aanvulling op uw reguliere studieprogramma, wat betekent dat je een extra semester aan een van de top partnerinstellingen van de School nemen. Studenten uit alle voltijdse SBE masteropleiding (met uitzondering van de tweejarige fulltime research master) kunnen zich aanmelden voor een masteropleiding uitwisseling semester. Echter, zal de uitwisseling een master's alleen mogelijk op voorwaarde dat u een studievoortgang 100%; studenten die zullen doen hun uitwisseling in een derde, uitgebreide, semester zal voorrang krijgen op studenten die zal lopen in meer studievertraging.

De administratiekosten voor naar het buitenland in uw SBE master is € 500. Deze vergoeding zal zodra u uw toegewezen studieplaats in het buitenland hebben bevestigd in rekening gebracht.

Studievoortgang vereiste voor internationale studenten met een verblijfsvergunning

Internationale studenten die een studie aan de UM met een verblijfsvergunning (voor het doel van de studie) worden aangehouden om een ​​rechtmatige studievoortgang eis. Deze eis moet worden voldaan voor elk jaar van de studie aan de UM. Studenten die niet voldoen aan deze eis kunnen hun verblijfsvergunning verliezen.

De studievoortgang eis geldt niet voor studenten uit te wisselen.

Loopbaanperspectieven

Deze specialisatie opent vele deuren voor u. Recente ontwikkelingen in de wereldeconomie betekenen dat informatie managers en business intelligence analisten worden steeds belangrijker voor internationale organisaties, ongeacht de sector. En ondanks deze sterke mondiale vraag, is er een tekort aan gekwalificeerde professionals.

Je analytische, praktische en sociale vaardigheden zal u de ideale kandidaat voor een positie die u nodig om te communiceren met alle niveaus van een bedrijf. Daarnaast zal deze specialisatie u met kwantitatieve modellen, IT, corporate strategie, besluitvorming en het beheer van wetenschappelijke vaardigheden.

Door middel van case studies, stages, onderzoek contracten en informele seminars, de specialisatie heeft ook directe banden met bedrijven zoals DSM, Vodafone, AirFrance KLM en Sabic Europe, waardoor u toegang tot grote kansen op werk. Veel van onze leerlingen opdrachten nog voor zijn afstuderen. Typische uitgangsposities bevatten informatie analist, business analist, systeemanalist, IT-consultant en projectmanager. Er zijn ook tal van mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling, met posities verderop in de loopbaan inclusief Information Manager, Chief Information Officer en Chief Knowledge Officer.

Afgestudeerden hebben gevonden posities:

  • adviesbureaus, zoals Cap Gemini, KPMG en Accenture
  • IT-bedrijven zoals SAP en Google
  • multinationals als Shell en Philips
  • gouvernementele en non-profit organisaties.

Deadlines

Februari start

Niet-EU (entree visum): 1 oktober EU / niet-EU + Nederlandse verblijfsvergunning: 1 december

Begin september

Niet-EU (entree visum): 1 mei EU / niet-EU + Nederlandse verblijfsvergunning: 1 juni

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The most international university in the Netherlands, stands out for its innovative approach to learning and international outlook. With 16,000 students and 4,000 staff, Maastricht University offers ... Lees meer

The most international university in the Netherlands, stands out for its innovative approach to learning and international outlook. With 16,000 students and 4,000 staff, Maastricht University offers a wide choice of academic programmes, all Lees Minder