Msc international business: accountancy (full-time)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

MSc International Business: Accountancy (full-time)

Interpreteren van informatie voor betere zakelijke beslissingen
Beslissingen bedrijf, zoals hoeveel werknemers in te huren, hoeveel producten te maken en ga zo maar door, vereisen financiële informatie. Financiële adviseurs interpreteren informatie, zodat de toewijzing van middelen beslissingen die nodig zijn om het nemen van beslissingen en het voldoen aan de doelstellingen zijn. Rekenkamer, aan de andere kant, de betrouwbaarheid van die informatie.

Programma-informatie

Boekhouding is de ruggengraat van een bedrijf; zonder het, kan de winst, mensen en producten niet bestaan. Financiële informatie moet worden verzameld, geïnterpreteerd en gecontroleerd om te kunnen zakelijke beslissingen te nemen. Als afgestudeerde van de Accountancy, kunt u een financieel adviseur, accountant of vele andere functies in de financiële wereld geworden.

Wat leert u?

Je opleiding zal zich richten op de vier voornaamste boekhoudkundige gebieden: financiële administratie, management accounting, audit (assurance services) en informatie management (boekhouding en informatiesystemen). U vindt deze aan te pakken vanuit zowel een theoretisch en een praktisch oogpunt.

Aan het einde van de track, zult u in staat zijn om:


• ontwerp interne boekhoudsystemen dat het management de besluitvorming over kwesties zoals prijsstelling helpen, maken of kopen, en fusies en overnames
• voor te bereiden, te lezen en te interpreteren jaarrekening
• bieden zekerheid over de betrouwbaarheid van de rapportage mechanismen, zoals jaarverslagen

Loopbaanperspectieven

Kleine onderwijs groepen en praktische case studies en voorbeelden zijn uitstekende voorbereiding voor de wereld van het werk. Hoewel deze zijn gemeenschappelijk voor alle programma's en tracks op de school, ze passen bijzonder goed op Accountancy.

Interactie met bedrijven is fundamenteel voor deze track. U krijgt de gelegenheid om bedrijven te bezoeken, voldoen aan de toekomstige potentiële werkgevers, deelnemen aan studieverenigingen en wonen gastcolleges en workshops gegeven door accountantskantoren, zoals KPMG, Ernst & Young, Deloitte Touche Tohmatsu en PricewaterhouseCoopers hebben. Bij post-graduate fase, banden met het bedrijfsleven sterker nog: de hieronder genoemde post-graduate programma's zijn een essentieel onderdeel van het management van ondernemingen en executive development; en leidinggevenden van bedrijven zitten op de Raad van Commissarissen van de programma's.

Na zijn afstuderen in Accountancy, kunt u ofwel een Nederlandse post-graduate programma of een internationale post-graduate programma dat zowel richten op kwalificatie u een register-accountant geworden nemen. U kunt deze kwalificatie krijgen door het bijwonen van een part-time programma tijdens het werken in het veld.

Afgestudeerden hebben posities gevonden in:

  • accountantskantoren of afdelingen
  • hun eigen bedrijf
  • financieel adviesbureau
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The most international university in the Netherlands, stands out for its innovative approach to learning and international outlook. With 16,000 students and 4,000 staff, Maastricht University offers ... Lees meer

The most international university in the Netherlands, stands out for its innovative approach to learning and international outlook. With 16,000 students and 4,000 staff, Maastricht University offers a wide choice of academic programmes, all Lees Minder