Msc informatie & bibliotheek studies

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Waarom deze cursus?

De cursus is geaccrediteerd door de Chartered Institute of Library and Information Professionals (CILIP).

Het omvat het creëren, opslaan, terugvinden en verspreiden van informatie in organisaties en de samenleving in het algemeen. Het omvat zowel de private als de publieke sector bibliotheken en informatiesystemen en diensten. Dit is samen met aanverwante onderwerpen zoals management, publiceren en de evaluatie en het gebruik van informatie.

De cursus is bedoeld voor afgestudeerden in elke discipline die willen een carrière in het gebied van informatie of bibliotheek diensten na te streven.

U zult bestuderen

Diploma en MSc-studenten volgen dezelfde educatieve cursus voor de eerste twee semesters.

Als u voldoet aan de vereiste norm over te gaan tot MSc, dan heb je een proefschrift te ondernemen in de volgende drie maanden.

Verplichte lessen

Deze klassen zijn:

 • Organisatie van Kennis
 • Information Retrieval & toegang
 • Informatierecht
 • Bibliotheek Technologie & Systemen
 • Managing Information Services
 • Bibliotheken, Informatie & Samenleving
 • Research Methods
 • Proefschrift

Dit is een individueel onderzoeksproject van maximaal 20.000 woorden op een goedgekeurd onderwerp. Hiermee kunt u een gebied van specifieke belang nastreven, het verstrekken van ruimte voor originele gedachte, onderzoek en presentatie.

Stage

Er is een optionele plaatsing op het einde van het tweede semester. De afdeling helpt om dit te regelen. Vorige deelnemende organisaties zijn:

 • NHS Scotland
 • Scottish Television
 • IDOX
 • verschillende nationale en lokale bibliotheken
 • Overheidsinstellingen

Accreditatie

De cursus is geaccrediteerd door de CILIP.

Afgestudeerden zullen gerechtigd geassocieerde leden van CILIP worden en komen in aanmerking voor charterschip die leidt tot de toekenning van MCLIP, directe toegang tot een beroepsorganisatie en voldoen aan de eisen van vele gespecialiseerde werkgevers.

Toelatingseisen

Eerste of bovenste tweede klasse Honours graad, of in het buitenland gelijkwaardig.

Ook rekening kan worden gehouden met de houders van andere kwalificaties op de desbetreffende disciplines.

De aanvragers wier eerste taal niet Engels zijn normaliter nodig is om een ​​TOEFL score van 600 (250 in de computer gebaseerde test) of IELTS score van 6,5 te bezitten.

Pre-Masters Preparation Course

De Pre-Masters-programma is een voorbereidingscursus voor internationale studenten (niet-EU / UK), die niet voldoen aan de toelatingseisen voor een master aan de universiteit van Strathclyde. De pre-master biedt progressie naar een aantal graden opties.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The Faculty of Science investigates the challenges and possibilities of the natural and technological world, from drug discovery and public health to environmental concerns, tackling cybercrime and un ... Lees meer

The Faculty of Science investigates the challenges and possibilities of the natural and technological world, from drug discovery and public health to environmental concerns, tackling cybercrime and understanding space. Lees Minder