Msc in wetenschap en technologie van kernfusie

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Waarom studeren Fusion?

Kernfusieonderzoek aan het versnellen is, ITER moet goed opgeleide ingenieurs

De wereldwijde samenwerking bij de ontwikkeling van kernfusie als een veilige, schone en onuitputtelijke bron van energie is nu culminerend in de bouw van de grote proef reactor ITER. ITER wordt gebouwd in Europa (in Cadarache, Frankrijk) en zal laten zien 10-voudig vermogen vermenigvuldiging op het 500 MW-niveau.

Het ITER-project is het geven van de wetenschap en de techniek van kernfusie een belangrijke impuls. ITER zal ook een nieuwe generatie van hoogopgeleide ingenieurs en wetenschappers nodig heeft voor de werking ervan. Technische Universiteit Eindhoven heeft fusion wetenschap en technologie geselecteerd als een van de high profile gebieden, door het starten van een eigen onderzoeksgroep en de oprichting van een volwaardige opleiding inzake fusie op het Master-niveau.

De 2-jarige Fusion Master aan de Technische Universiteit Eindhoven

De Fusion Master is de voor de hand liggende weg voor degenen die zich willen specialiseren in de fusie. Het curriculum is echt interdisciplinair - het combineren van elementen van Technische Natuurkunde, Werktuigbouwkunde en Elektrotechniek - en legt de nadruk op het doelgerichte karakter van de fusie-onderzoek. Ook het internationale karakter van het fusieonderzoek, het werken in interdisciplinaire groepen en de maatschappelijke aspecten worden benadrukt in het programma. Gewoon om zeker te zijn: je diploma zal zeggen: 'Master of Science and Technology of Nuclear Fusion'.

Voor degenen die willen de Fusion Master studie met Applied Physics of Electrical of Mechanical Engineering te combineren, is het ook mogelijk om een ​​programma 'double degree', die ongeveer 6 maanden van extra onderzoek nodig samen te stellen.

Dus als je helder en ambitieus, die geïnteresseerd zijn in high-tech en niet terugdeinzen voor een serieuze uitdaging zijn, en voel me een zorg voor de duurzaamheid van de planeet, kan Fusion gewoon de studie voor jou. Waarom ga je niet even langs / email / skype ons op om meer informatie te krijgen?

Oh, en er rekening mee dat buitenlandse studenten zijn van harte welkom om onze Fusion Master. Alle colleges en studiemateriaal zijn in het Engels, dat is de voertaal in de groep toch. Maar afhankelijk van waar je vandaan komt, kunnen er speciale toelatingscriteria - wil controleren of de informatie voor buitenlandse studenten.

Laatst bijgewerkt op aug 2016

Over de school

Eindhoven University of Technology (TU/e) is a worldwide top 100 research university specializing in engineering science & technology. Our education, research and knowledge valorization contribute ... Lees meer

Eindhoven University of Technology (TU/e) is a worldwide top 100 research university specializing in engineering science & technology. Our education, research and knowledge valorization contribute to science for society: solving the major societal issues and boosting prosperity and welfare by focusing on the Strategic Areas of Energy, Health and Smart Mobility... Lees Minder