Petroleum Engineering is een interdisciplinair vakgebied dat engineering principes en kwantitatieve methoden in het exploiteren van ondergrondse olie- en gasreserves van toepassing is. Op UTP, de MSc-opleiding in Petroleum Engineering biedt gekwalificeerde en toegewijde afgestudeerden met een leerervaring en de industrie relevant onderzoek en in het veld ontwikkelingsprojecten die verband houden met de behoeften van de miljarden dollars olie-industrie. Dit wordt bereikt door middel van een programma van geleerd MSc-opleiding waarvan 11 technische modules en 2 beheer keuzevakken biedt. Er is een hoge mate van gebruik van de computer voor het project, het onderwijs en on-line support. High performance werkstations zijn in staat om krachtige graphics en verwerkingscapaciteit waardoor studenten en hoog kaliber personeel om ingewikkelde problemen van de aardolie-industrie aan te pakken bieden.

Toelatingseis

Hogere Beroepsopleiding op het gebied van engineering of Science of Applied Mathematics van UTP of andere erkende universiteiten.

Aanvragers met andere kwalificaties kunnen worden beschouwd als zij de nodige ervaring en capaciteiten kon laten zien tot postdoctorale studie voort te zetten.

Opzet

Het curriculum is zorgvuldig ontwikkeld met input getrokken uit de ervaring van de Heriot-Watt, UK en deskundigen uit de olie- en gasindustrie in Maleisië en andere delen van de wereld. De cursus is bedoeld voor werkende professionals die in staat zijn om hun werkervaring in projecten maken gebruik van zou zijn tegemoet te komen. Voor verse afgestudeerden, zullen er mogelijkheden om te werken aan concrete projecten met diverse bedrijven. Er zijn 11 technische modules en 2 beheer keuzevakken over 3 semesters in te vullen.

De cursus loopt op een een-week lezing module aan UTP.

 • Semester 1: 5 Technische Modules
 • Semester 2: 4 Technische Modules
 • 1 Beheer Electieve
 • 1 Research Project
 • Semester 3: 1 management Electieve
 • 1 Onderzoek
 • 1 Veldwerk
 • Examens worden gehouden op het einde van elk semester op week 16.

Petroleum engineers wordt verwacht dat zij in staat zijn om effectief te communiceren met mensen uit verschillende disciplines en expertise. Ons programma is ontworpen om een ​​nauwe interactie tussen de studenten en de praktijk van het bedrijfsleven te stimuleren.

CURSUSINHOUD

technische Modules

 1. Petroleum Geoscience
 2. Formation Evaluation
 3. Reservoir engineering 1
 4. Reservoir engineering 2
 5. reservoir Simulation
 6. Productie Technologie 1
 7. Productie Technologie 2
 8. boren Techniek
 9. project Economics
 10. Onderzoeksproject
 11. Field Development Project

Beheer Keuzevakken

 1. Technische Economie
 2. Operations Management
 3. Strategic Management
 4. Bedrijfsethiek

CARRIÈREMOGELIJKHEDEN

Afgestudeerden met een MSc in Petroleum Engineering mate zullen hun werk en de carrièremogelijkheden in de wereldwijde olie- en gasindustrie te verbeteren. De mate is ook een goed uitgangspunt voor een carrière in het onderzoek en de academische wereld.

Programma manager:
Dr Sia Chee Wee (sia_cheewee@petronas.com.my)

Opleiding te volgen in:
 • Engels

Zie 4 andere vakken van Universiti Teknologi PETRONAS »

Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
jan 2020
Duration
3 semesters
Voltijd
Prijs
60,000
Op locaties
Op datum
Begindatum
jan 2020
Aanmeldingslimiet

jan 2020

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum