Msc in Materials Science and Engineering

Algemeen

Beschrijving van opleiding

MSc in Materials Science and Engineering

Locatie: Abu Dhabi

Materials Science and Engineering is een belangrijke en evoluerende discipline die de synthese, karakterisering, verwerking en de fabricage van geavanceerde materialen en hun toepassingen betreft. Het omvat het spectrum van materialen: metalen, polymeren, keramiek, halfgeleiders, composieten en biomaterialen.


Naarmate de behoefte aan lichtere, kleinere en slimmere materialen en apparaten groeit, aanzienlijke vooruitgang in de technologie wordt in toenemende mate een beroep op materialen wetenschappers en ingenieurs voor het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe materialen en apparaten, krachtige karakterisering technieken en nieuwe verwerking en fabricage technologieën.

De missie van de Materials Science and Engineering Program van Masdar Institute is om een ​​regionale en mondiale centrum voor materialen onderwijs en onderzoek dat de uitstaande graduate onderwijs en onderzoek nodig om de volgende generatie van de technologische vooruitgang te realiseren bevordert bieden. Het programma biedt studenten de fundamentele kennis, vaardigheden en opleiding die nodig zijn voor een succesvolle carrière in de industrie of academische functies die gericht zijn op alternatieve energie en duurzame technologieën. Afgestudeerden van de Materials Science and Engineering Program zullen goed voorbereid zijn om samen te werken, uit te voeren onafhankelijk en multidisciplinair onderzoek, effectief te communiceren en hun rol bij het oplossen van mondiale uitdagingen te herkennen, terwijl het bevorderen van duurzame technische praktijken.

Programma Learning Outcomes

 • Succesvol toe te passen geavanceerde concepten van de fundamentele wetenschappen en techniek te identificeren, te formuleren en oplossen van complexe materialen en apparaten problemen.
 • Succes geavanceerde concepten van materiaalkunde toepassen bij de analyse, het ontwerp en de ontwikkeling van materialen, apparaten, systemen en processen om de gewenste behoeften van de samenleving professioneel en ethisch te voldoen.
 • Gebruiken een geavanceerde aanpak voor het ontwerpen en uitvoeren van experimenten op het gebied van materialen en / of inrichtingen en om gegevens te analyseren en te interpreteren.
 • Wees voortdurend bewust van de hedendaagse vraagstukken en onderzoek de mogelijkheden / uitdagingen op het gebied van materiaaltechnologie als gerelateerd aan energie en duurzaamheid en het voeren van een leven lang leren in het veld en in de fundamenten van andere verwante disciplines.
 • Gebruik geavanceerde materialen karakterisering technieken, vaardigheden en moderne wetenschappelijke en engineering tools.
 • Effectief te communiceren in schriftelijke en mondelinge vorm, zowel individueel en als lid van een multidisciplinair team.

Onderzoek

 
Materials Science and Engineering onderzoek aan Masdar Institute concentreert zich op het ontwerpen, engineering, karakteriseren, de verwerking en het vervaardigen van de volgende generatie van de materialen die voor het bevorderen van de ontwikkeling van alternatieve energiebronnen en duurzame technologieën nodig zullen zijn. Onderzoek betreft theoretische, experimentele en numerieke aspecten en het gaat om fundamenteel materiaalonderzoek in dunne films, fotovoltaïsche materialen, thermo-elektrische materialen, polymeren, lichtmetaal en functionele materialen evenals geavanceerde karakterisering, testen, bewerken en fabriceren methoden. De relatie tussen de vervaardiging en bewerking, de verkregen materiaaleigenschappen en de uiteindelijke inrichting en / of toepassingen worden benadrukt. Voorbeelden van lopende Materials Science and Engineering onderzoeksactiviteiten op Masdar Institute zijn als volgt:

 • High-performance thin-film fotovoltaïsche cellen
 • Hybride zonne-thermo-elektrische en fotovoltaïsche energie-conversie
 • Nieuwe concepten voor de verwerking en de fabricage van proton membraan brandstof uitwisseling celcomponenten
 • Duurzame productie van lichte legeringen voor automotive en aerospace-toepassingen
 • Dunnefilmtechnologie voor geavanceerde functionele materialen

Leerplan

Alle studenten voor alle programma's zijn verplicht om vier kernprogramma cursussen te volgen. Bovendien moet elke student volgende doen:

 • Drie keuzevakken uit een programma met de goedkeuring van adviseur
 • Één universiteit kernvak - Sustainable Energy
 • 24 studiepunten van de thesis (3 voor 1 jaar Fall, 3 voor 1 jaar van de lente; 6 voor de zomer, 6 voor het 2e jaar Fall, 6 voor het 2e jaar Spring)

Toelatingseisen

 • Een relevante undergraduate degree - undergraduate graden moet zijn op het gebied van wetenschap, techniek of informatica
 • CGPA - De minimaal vereiste voor overweging voor opnames is 3,0 op een schaal van 4,0
 • GRE scores - De minimale score vereist op de GRE Quantitative ligt op 700 (of 155 op de nieuwe schaal). Er is geen cut-off score voor de verbale en analytische, maar deze scores zijn ook belangrijk en geëvalueerd. De GRE examen kan geen afstand worden gedaan.
 • TOEFL (of academische IELTS) - De minimum TOEFL-score nodig is 91 (Internet-based) op de internationale TOEFL. Equivalent papier / computer-based TOEFL wordt ook geaccepteerd. De TOEFL kan alleen worden afgeweken voor Engels als moedertaal. De minimale academische IELTS score nodig is 6,5.
 • Hoge cijfers en scores zijn een voorwaarde, maar zijn geen garantie voor toelating. Toelating normen zijn in overeenstemming met die van het MIT.
Laatst bijgewerkt op Februari 2016

Over de school

Masdar Institute of Science and Technology is the world’s first graduate-level university dedicated to providing real-world solutions to issues of sustainability. A world-class research-driven univers ... Lees meer

Masdar Institute of Science and Technology is the world’s first graduate-level university dedicated to providing real-world solutions to issues of sustainability. A world-class research-driven university, the Institute focuses on the science and engineering of advanced alternative energy, environmental and sustainability technologies. Lees Minder