Lees de Officiële Beschrijving

De Materials Science and Nanotechnology (MSN) masteropleiding is een competitieve onderwijsprogramma dat studenten voorziet van specialistische kennis op het gebied van nieuwe materialen. De enorme vooruitgang in de moderne technologie en producten in de afgelopen decennia hebben vertrouwd voor een groot deel over de ontwikkelingen in materialen wetenschap en technologie.

Het belang van geavanceerde materialen in de huidige technologie wordt het best geïllustreerd door de sterk gezuiverde halfgeleiderkristallen, die de basis van het elektronische tijdperk zijn. Toekomstige implementaties en toepassingen van materialen in de elektronica en opto omvatten onderwerpen als nano-schaal fysica, moleculaire elektronica en niet-lineaire optica.

programma beschrijving

De Materials Science and Nanotechnology (MSN) masteropleiding is een competitieve onderwijsprogramma dat studenten voorziet van specialistische kennis op het gebied van nieuwe materialen. De enorme vooruitgang in de moderne technologie en producten in de afgelopen decennia hebben vertrouwd voor een groot deel over de ontwikkelingen in materialen wetenschap en technologie.

Het belang van geavanceerde materialen in de huidige technologie wordt het best geïllustreerd door de sterk gezuiverde halfgeleiderkristallen, die de basis van de "elektronische tijdperk zijn. Toekomstige implementaties en toepassingen van materialen in de elektronica en opto omvatten onderwerpen als nano-schaal fysica, moleculaire elektronica en niet-lineaire optica.

Met de steun van internationaal concurrerend onderzoek in materialen natuurkunde aan de Universiteit van Linköping, is het programma opgezet met verschillende functies die de studenten op hoog niveau interdisciplinair onderwijs en opleiding in de fundamentele vaste stof fysica en materiaalkunde binnen de volgende gebieden bieden:

  • Elektronische materialen en apparaten
  • Oppervlak en nanowetenschappen
  • Theorie en modelleren van materialen
  • Organische / moleculaire elektronica en sensoren.

Het programma benadrukt het begrip van wetenschappelijke principes en de ontwikkeling van persoonlijke en professionele vaardigheden in het oplossen van praktische technische problemen. De studies beginnen met de verplichte cursussen, waaronder nanotechnologie, kwantummechanica, oppervlakte en de fysica van de gecondenseerde materie, om studenten te voorzien van een gedegen kennis basis voor de moderne materiaalkunde en nanotechnologie. Bovendien, door middel van cursussen in de experimentele natuurkunde en analytische methoden in de materiaalkunde, studenten krijgen een uitgebreide training in het omgaan met de geavanceerde instrumenten en apparatuur die momenteel worden gebruikt in het onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe materialen.

Een grote verscheidenheid aan keuzevakken wordt aangeboden vanuit de tweede termijn verder, in nauwe samenhang met cutting-edge technologie. Deze cursussen geven studenten een breed perspectief van de hedendaagse materialen wetenschappelijk onderzoek en koppelingen naar toepassingen in de halfgeleidertechnologie, opto-elektronica, bio-ingenieur (biocompatibiliteit), chemische sensoren en biosensoren en mechanische toepassingen voor hoge hardheid en elasticiteit. Studenten zullen ook door worden geïnstrueerd diepgaande CDIO (Conceive - Design - Implement - Operate) project cursussen, om vaardigheden in creatief denken en het oplossen van problemen te ontwikkelen.

Studenten vullen een afstudeerproject op het gebied van materiaalkunde en nanotechnologie, hetzij in een onderzoeksgroep in-house of in de industrie.

Carrièremogelijkheden

Het programma biedt studenten met kennis en vaardigheden die nodig zijn voor de moderne wetenschap en technologie. Afgestudeerden zullen worden voorbereid voor een loopbaan in de academische wereld of de industrie in-materiaal gerelateerd onderzoek en ontwikkeling. De onderzoeksactiviteiten in materiaalkunde aan de Universiteit van Linköping zijn sterk verbonden met de cutting-edge technologie in het gebied. Daarom is de vraag naar talent op die gebieden is groot, zowel in onderzoeksinstituten en industrieën. Bijvoorbeeld, brede bandgap halfgeleiders, high-performance zachte zaken, alsmede hybride slimme materialen zijn van groot belang in de industrieën in Zweden en andere Europese landen. Bovendien, zoals materiaalkunde is een onderzoek prioriteit aan de Universiteit van Linköping, zijn er twee multidisciplinaire PhD graduate schools hier: Agora Materiae gespecialiseerd in geavanceerde functionele materialen Forum Scientium die onderzoeksactiviteiten in de natuurwetenschappen, techniek en medische biologie. Veel van de afgestudeerden van het programma zetten hun hogere studies in een van deze graduate schools.

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 22 andere vakken van Linköping University »

Deze cursus is Campus based
Begindatum
Sept. 2019
Duration
2 jaar
Voltijd
Prijs
252,000 SEK
Alle anderen (per studiejaar); Burgers van binnen de EU / EER en Zwitserland: Geen collegegeld
Op locaties
Op datum
Begindatum
Sept. 2019
Aanmeldingslimiet

Sept. 2019