Msc in manufacturing systems engineering

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Manufacturing Systems Engineering is een uniek programma in Nederland op de interface van de machine technologie en industriële processen. Dit programma voldoet aan de behoeften van de industrie voor `` breed ingenieurs 'die de technologie van de machines en de complexe omgeving deze machines opereren in begrijpen.

Uitdaging op meerdere niveaus

Als gevolg van digitalisering en automatisering, is de industrie nu snel aan het veranderen. De hele keten van producten, machines, fabrieken, magazijnen en klanten, of het internet der dingen, is in staat om te delen en informatie uit te wisselen. Om dit netwerk van informatie voor meer effectieve en efficiënte productie ten volle te benutten, moet de productiesystemen ingenieur van de toekomst kennis van de hele keten: van de technologie in de machine tot op het niveau van de supply chains. De masteropleiding Manufacturing Systems Engineering biedt deze combinatie van technologische kennis van high-tech productiesystemen en kennis van productieprocessen en supply chains, en laat zien hoe deze kennis effectief toe te passen, zowel op het systeem en het netwerk niveau. Met andere woorden: een uitstekende basis voor een sturende rol in de high-tech industrie!

programma speciale master

Dit is een gezamenlijke masteropleiding Werktuigbouwkunde en Industrial Engineering & Innovation Sciences die kan worden bestudeerd als een speciale track in ofwel de Werktuigbouwkunde masteropleiding of het programma van de Operations Management & Logistics meester. Na zijn afstuderen in het programma van deze speciale masteropleiding ontvang je de graad van Master of Science in Manufacturing Systems Engineering op het diploma van de masteropleiding Mechanical Engineering in het eerste geval en het diploma van Operations Management & Logistics in het laatste geval.

NVAO accreditatie

Dit programma is wettelijk erkend en geaccrediteerd door de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).

Laatst bijgewerkt op aug 2016

Over de school

Eindhoven University of Technology (TU/e) is a worldwide top 100 research university specializing in engineering science & technology. Our education, research and knowledge valorization contribute ... Lees meer

Eindhoven University of Technology (TU/e) is a worldwide top 100 research university specializing in engineering science & technology. Our education, research and knowledge valorization contribute to science for society: solving the major societal issues and boosting prosperity and welfare by focusing on the Strategic Areas of Energy, Health and Smart Mobility... Lees Minder