Msc in integraal waterbeheer met focus op Zuidoost-Azië

Algemeen

Beschrijving van opleiding

MSc in Integrated Water Resources Management

met de nadruk op Zuidoost-Azië
Master programma Integrated Water Resources Management voor Zuid-Oost-Azië (IWRM SEA) met een uitwisseling semester in Duitsland - Een samenwerking tussen de Vietnam Academy of Water Resources en TH Köln (University of Applied Sciences)

Voldoende beschikbaarheid van schoon water is onmisbaar voor het aanbod en de gezondheid van voedsel en daarmee sleutel voor de ontwikkeling van de samenleving wereldwijd. Echter, de druk op de watervoorraden neemt toe als gevolg van een snelle demografische en sociaal-economische groei en niet-duurzame watergebruik. Het concept Integraal Waterbeheer (IWB) in combinatie met de huidige aanpassing aan klimaatverandering best practices biedt oplossingen om te gaan met deze uitdagingen door beoordeling en het beheer van deze kostbare hulpbron in ruimte en tijd overweegt andere aanverwante sectoren.

Wereldwijd is er een grote en groeiende vraag naar experts voldoende opgeleid op de concepten van integraal waterbeheer. Naast technische en bestuurlijke kennis, moeten ze ook bekend zijn met de praktijken van de projectfinanciering en internationale samenwerking. Het doel van het programma is om dergelijke deskundigen capacitate op het gebied van integraal waterbeheer en verwante concepten en methoden. Het programma richt zich afgestudeerde professionals met werkervaring in de openbare of particuliere instellingen, overheden en ondernemingen van de sector water. De aanvragers moeten actief zijn in of omgaan met water of beheer van natuurlijke hulpbronnen en hebben een interesse in het leren en werken in een interculturele en multidisciplinaire omgeving.

Deze speciale cursus is een bilaterale samenwerking tussen het Instituut voor Technologie en Resources Management in de tropen en subtropen (ITT) aan TH Köln (University of Applied Sciences) en Vietnam Academy of Water Resources (VAWR).

ITT heeft meer dan 700 MSc-studenten uit vele landen over de hele wereld opgeleid in de volgende drie belangrijke domeinen: water, natuurlijke hulpbronnen en het beheer van hernieuwbare energie. Cutting edge onderwijsconcepten worden gecombineerd met up-to-date onderzoek toepassingen en veldwerk.

VAWR / CTIC is verantwoordelijk voor watergerelateerde het hele land toegepast onderzoek, internationale samenwerking, de overdracht van technologie, post-graduate professionele training, consultancy en implementatie van de watervoorziening en irrigatie-infrastructuur, waterkracht en ruimtelijke ordening.

Wat bieden wij?

 • cursussen en technische veldbezoeken op de nieuwste concepten en technologieën van het waterbeheer
 • krijgen de eerste hand advies van hoog niveau professionals en ondernemers in de watersector
 • training op project management en leiderschap kwalificaties
 • informatie over de praktijk en projecten van internationale samenwerking
 • studie uitwisselingsmogelijkheden met ITT partneruniversiteiten
 • beurzen

Wat verwachten wij?

Om u deelneemt moet

 • hebben een professionele of academische achtergrond met betrekking tot de watersector
 • zijn vloeiend in het Engels (TOEFL 550 point of IELTS Band 6)
 • bereid zijn tot het nemen van leidinggevende posities in de toekomst
 • worden zeer gemotiveerd om te leren en te werken in een internationale omgeving

Wat zijn je perspectieven?

 • uitstekende carrièremogelijkheden in de internationale samenwerking en ontwikkelingshulp
 • werkt voor nationale en internationale bedrijven in de groeiende bedrijfsleven "waterbeheer"
 • leidinggevende posities in de publieke en private sector water
 • deel gaan uitmaken van een netwerk van excellentie op integraal waterbeheer

ACADEMICS

Doelstelling

De algemene doelstelling is om experts opleiden op het gebied van geïntegreerd waterbeheer, die hoog op de vraag naar een leidende positie op het gebied van water en zijn in staat om complexe projecten te beheren voor internationale instellingen en bedrijven die actief zijn in de Zuid-Aziatische regio.

Doelgroep

De ideale student heeft minimaal een bachelor diploma en heeft enkele werkervaring bij een instelling of bedrijf in de watersector. Hij of zij moet vloeiend Engels en hebben goede communicatieve vaardigheden. Bovendien moeten de deelnemers zeer gemotiveerd zijn om bij te dragen aan het oplossen van de watercrisis en de ontwikkeling van de Zuid-Aziatische regio in het algemeen. Verder is de deelnemers moeten streven naar een carrière in de internationale watersector te maken. De deelnemers kunnen afkomstig zijn van verschillende achtergronden: engineering, natuurwetenschappen, economie, sociale wetenschappen.

Lesgeven inhoud en doelstellingen

De studies beslaan een periode van vier semesters. De eerste en tweede semester vindt plaats in Hanoi, het derde semester in Keulen. Het vierde semester is gewijd aan de masterproef. Het didactisch concept bestaat uit twee componenten: een technische en een sociale. De technische component geeft de deelnemers de relevante en up-to-date kennis die nodig is om beslissingen te nemen in de richting van een duurzaam beheer van watervoorraden. De sociale component is even belangrijk en richt zich op de inrichting van de deelnemers met de communicatieve, interculturele en leidinggevende vaardigheden die nodig zijn tot het nemen van leidende posities op het gebied van water en om effectief in het kader van de internationale samenwerking te werken. In de klas, moeten moderne methoden van het onderwijs worden toegepast, zoals probleemgestuurd onderwijs, interactief onderwijs, concept mapping en computer-based learning.

Inhoud

De studies beslaan een periode van vier semesters. De eerste en tweede semester vindt plaats in Hanoi, het derde semester in Keulen. Het vierde semester is gewijd aan de masterproef. Het programma bestaat uit basismodules, zoals "Beheer van Water Resources Systems", "Water Resources Economie, Bestuur en Organisatie", "Internationale Samenwerking en Ontwikkeling" en "Project en Business Management" met als doel het verstrekken van een overzicht van water management, economie, projectmanagement en de regionale en institutionele context. Daarnaast is de deelnemers kiezen tien gespecialiseerde keuzevakken in verband met thema's van het waterbeheer met nadruk op de specifieke situatie en de ervaringen in de Zuid-Aziatische regio.

Het vierde semester zal zich richten op de voorbereiding van de masterproef. Stages en onderzoek blijft voornamelijk in een Zuid-Aziatische land, indien mogelijk samen met een lokale instelling of bedrijf, staan ​​garant voor de praktische oriëntatie van de meester onderzoek. Vietnamese studenten moeten de kans krijgen om hun onderzoek in Duitsland te realiseren indien financiering is beveiligd hebben. Mentoren bijzondere aandacht te besteden dat de opgedane kennis in de eerste drie semesters wordt toegepast in de afzonderlijke projecten.

veldbezoeken
Veldbezoeken spelen een belangrijke rol als de blootstelling aan echte projecten en relevante instellingen van de hoogste belang om de doelstellingen van de masteropleiding voldoen.

Projecten
In de module "Project I - III" studenten krijgen de kans om de nieuwe kennis ontvangen in de basis of gespecialiseerde modules van toepassing zijn op een interdisciplinaire case study hebben.
De deelnemers moeten komen uit diverse technische en bedrijfskundige achtergrond. Het team projecten moeten worden met betrekking tot onroerend bezochte projecten in het gebied reizen of aan projecten voorgesteld door de andere partners van het netwerk.

Toepassing

 • Screening toepassing: tot en met 30 maart
 • Uiterste datum: 30 mei van elk jaar
 • Cursus start bij het begin van september van elk jaar

Studenten die van plan toe te passen voor de IWRM-SEA masteropleiding moeten hun sollicitatie van 15.12. tot 30.05. elk jaar ITT, TH Köln (University of Applied Sciences). Volg de instructies in de respectievelijke online applicatie platform. Het volgende aanvraagdocumenten moeten in digitale vorm worden ingediend. Geef de digitale aanvraag als een pdf-file en het organiseren van de documenten in de volgende volgorde:

 1. Aanvraagformulier
 2. curriculum vitae (in de vorm van tabellen, het Engels)
 3. document waaruit het hoger onderwijs ingang kwalificatie
 4. afstuderen certificaat
 5. academische record van universitaire studie
 6. bewijs van Engels taalvaardigheid
 7. twee brieven van aanbeveling van de voormalige professoren / werkgevers
 8. een motivatiebrief te leggen waarom hij / zij zou willen studeren in het programma (pagina 1)
 9. een onderzoek idee met betrekking tot de masteropleiding (2 pagina's)
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Institute for Technology and Resources Management in the Tropics and Subtropics (ITT) at the TH Köln (University of Applied Sciences) aims to enable people of various technical and cultural backgr ... Lees meer

The Institute for Technology and Resources Management in the Tropics and Subtropics (ITT) at the TH Köln (University of Applied Sciences) aims to enable people of various technical and cultural backgrounds to better solve the complex issues related to environmental problems with an interdisciplinary and intercultural approach at the graduate and postgraduate level. Lees Minder