Msc in innovatiemanagement

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De Innovation Management masteropleiding richt zich op de vraagstukken van hoe te analyseren, ontwerpen en beheren van nieuwe producten processen in technologie-gedreven bedrijven. Omdat in de huidige turbulente zakelijke omgeving waar innovatie gaat vaak gepaard met (quasi) externe verwerving van technologie en / of nauwe samenwerking met klanten, leveranciers en concurrenten, open innovatie is een belangrijk perspectief. Het programma besteedt ook aandacht aan andere vormen van nieuwe business development, inclusief ondernemerschap en nieuwe venturing, dat wil zeggen hoe gevestigde bedrijven spin-off kansrijke zakelijke initiatieven.

Als onderdeel van een industriële technische school we ons richten op de operationele processen van innovatie en de nadruk leggen op het vermogen om te analyseren en (her) ontwerp van innovatieprocessen voor maximale effectiviteit en efficiëntie. Deze focus onderscheidt ons van andere scholen die innovatieprogramma's als Erasmus University. Bovendien zal de kennis en vaardigheden die je leert u, als individu, een belangrijke factor bij het verbeteren van de innovatiecapaciteit elke onderneming.

Het ontwikkelen van succesvolle innovaties omvat een groot aantal uitdagingen. Bijvoorbeeld, het selecteren van een hoge kans projecten in een vroeg stadium en het voorkomen van zware investeringen in arme innovaties of het dilemma dat het benutten van de huidige technologie kan beletten dat de ondernemingen tegelijkertijd de ontwikkeling van nieuwe technologie, terwijl de nadruk op het verkennen van nieuwe technologieën kan veroorzaken bedrijven te wankelen in het benutten van de huidige mogelijkheden . Een ander voorbeeld is de 'open innovatie' aanpak, waarbij bedrijven samen te werken op grote schaal in hun innovatieproces met vele partners. Het helpt hen om de kosten te beheersen en biedt hen toegang tot belangrijke complementaire kennis. Echter, deze "open innovatie" -benadering is complex. Het heeft veel nieuwe uitdagingen, zoals het vinden van geschikte partners, het ontwikkelen van relationele mogelijkheden, en het beschermen en eigendomsrechten te delen gemaakt. De lancering van het nieuwe product, het overtuigen van de klanten van de voordelen, blijft ook een uitdaging.

De Innovation Management masteropleiding combineert een spannende verscheidenheid aan disciplines, van wiskunde tot de psychologie, en geldt dit voor een breed scala aan zakelijke gebieden, met inbegrip van ontwikkeling van nieuwe producten, alliantie management en marketing.

Laatst bijgewerkt op aug 2016

Over de school

Eindhoven University of Technology (TU/e) is a worldwide top 100 research university specializing in engineering science & technology. Our education, research and knowledge valorization contribute ... Lees meer

Eindhoven University of Technology (TU/e) is a worldwide top 100 research university specializing in engineering science & technology. Our education, research and knowledge valorization contribute to science for society: solving the major societal issues and boosting prosperity and welfare by focusing on the Strategic Areas of Energy, Health and Smart Mobility... Lees Minder