Msc in in de aquacultuur

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Waar kun je deze kwalificatie voor gebruiken?

Manager in de viskweeksector, kwaliteitscontrole, overheids- of uitbreidingsposities, ontwikkeling van nieuwe aquacultuursoorten, beheer van fokprogramma's, verkoop of administratie. De masteropleiding is ook een opstap naar een academische carrière.

Wat leert u?

Het programma biedt u een brede en interdisciplinaire kracht en specialisatie in onderwerpen van uw keuze. We bieden cursussen viskwekerijen, visvoeding en planning en ontwerp van aquacultuurplanten, en u krijgt inzicht en kennis over hoe deze componenten / factoren de doeltreffendheid van productie beïnvloeden en de economische opbrengst beïnvloeden.

OVER

Het onderzoek begint met inleidende cursussen in fysiologie, gezondheidszorg en waterkwaliteit, voordat de grondbeginselen van de genetica en fokkerij, visvoeding en ook praktische en theoretische aspecten van visproductie en -technologie worden behandeld. Het doel van de studie is om de studenten brede praktische en theoretische kennis te geven op verschillende gebieden, voordat ze hun masterscriptie voltooien binnen een focusgebied, dat kan worden gekozen uit viskwekerijen, visvoeding, productietechnologie of een ander interessegebied, bijv. water of productkwaliteit. Het masterthese-project duurt normaal gesproken een jaar en biedt een grote flexibiliteit qua projecttype en locatie.

Leerresultaten

Van een kandidaat die het onderwijs heeft afgerond, wordt verwacht dat hij de volgende leerresultaten heeft bereikt, gedefinieerd in kennis, vaardigheden en competentie:

Kennis:

  • Kan de beste productiedieren selecteren en hun voedingsbehoeften in verschillende productieomgevingen leveren.
  • Weet hoe je dierenwelzijn kunt waarborgen in moderne productiesystemen voor landbouwhuisdieren.

Vaardigheden:

  • In staat om zichzelf up-to-date te houden in wetenschappelijke literatuur en nieuwe technologie.
  • In staat praktische oplossingen in een breder maatschappelijk perspectief te plaatsen, zoals gebruik van hulpbronnen, milieu en dierenwelzijn.

Competentie:

  • Hoge competentie in moderne aquacultuurproductie.
  • Competentie om praktische problemen op te lossen en deel te nemen aan ontwikkelingsprojecten.
  • Hoge competentie in fokkerij, voeding en productietechnologie.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

NMBU's mission is to contribute to the well-being of the planet. Our interdisciplinary research and study programmes generate innovations in food, health, environmental protection, climate and sustain ... Lees meer

NMBU's mission is to contribute to the well-being of the planet. Our interdisciplinary research and study programmes generate innovations in food, health, environmental protection, climate and sustainable use of natural resources. Lees Minder