Msc in human-computer interaction

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Via mobiele apparaten en alomtegenwoordige technologieën, wordt het ontwerp en de ontwikkeling van intelligente software systemen en interfaces steeds belangrijker. In de Engels-talige Human-Computer Interaction Master of Science programma, studenten richten zich op theoretische en praktische kwesties in de huidige computer-wetenschappelijk onderzoek op het gebied van interface design en interactieve systeemontwikkeling. Daarnaast is deze technisch georiënteerde HCI masteropleiding biedt studenten de mogelijkheid om te participeren in interdisciplinaire projecten. Studenten kunnen cursussen aangeboden als onderdeel van het Media Art and Design programma evenals cursussen aangeboden door de Faculteit Architectuur en Stedenbouw en de Faculteit Kunst en Vormgeving te wonen.

Het programma

Opleiding Deze internationale master is gebaseerd op de volgende twee fundamentele pijlers: - De studie van een reeks van actuele onderwerpen op het gebied van mens-computer interactie: usability, user-centered design en user interface testen en onderzoek, en innovatieve technologieën interface, als virtual reality, mobiele systemen, adaptieve systemen, mixed reality, ubiquitous computing en grafische interfaces.

 • Overname van de belangrijkste vaardigheden en competenties door middel van een projectmatige aanpak onderzoek met inbegrip van actieve training van wetenschappelijke communicatie, presentatie en schriftelijke vaardigheden in kleine groepen.

Structuur van de studies

Studenten kunnen deze master beginnen in zowel de winter of de zomer semester. Het programma omvat 120 ECTS, die zijn onderverdeeld in de volgende verplichte, electieve en onderzoek onderdelen: - Vier verplichte modules (Advanced HCI, informatie verwerken en presenteren, Virtual / Augmented Reality en Mobile HCI), elk bestaande uit 9 ECTS.

 • Keuzemodules (24 ECTS in totaal).
 • Twee onderzoeksprojecten (15 ECTS).
 • De masterscriptie module (30 ECTS).

In overeenstemming met de Weimar model, research-georiënteerde projecten bijdragen aan een groot deel van deze master.

Onderzoeksprofiel

 • De specialistische kennis onderwezen in vele cursussen is sterk gericht rond de huidige onderzoeksvragen van de lectoraten en biedt diepgaande theoretische grondslagen aangevuld door de huidige onderzoeksvragen en resultaten. Daarnaast worden studenten regelmatig betrokken bij lopende projecten voor onderzoek en ontwikkeling tijdens hun projecten, scripties en als student-assistent.
 • Wetenschappelijk-gerichte seminars en projecten vereisen een hoge mate van onafhankelijke ontwikkeling van wetenschappelijke kennis en bieden carrière-relevante key kwalificaties. De projecten bieden een kader voor de studenten voor te stellen, te implementeren en eerste onafhankelijke onderzoeksinitiatieven verdedigen.
 • Toegang tot wetenschappelijke literatuur (online / on-site) voor studenten is goed en het beschikbaar zijn in de bibliotheek selectie wordt voortdurend bijgewerkt door de professoren.
 • De laboratoria van de afzonderlijke lectoraten bieden een uitstekende infrastructuur voor de uitvoering van projecten en scripties. De user-interface, HCI en computer vision laboratoria, en ook een multi-user 3D-weergave en een visuele analyses scherm zijn specifieke voorbeelden van faciliteiten beschikbaar voor gebruik door studenten.
 • In de toekomst, de nieuw gebouwde 'Digital Bauhaus Lab' zal bieden studenten een werkomgeving van de hoogste standaard.
 • De faculteit Media voorziet in de financiering voor twee of drie promovendi per stoel. In de meeste gevallen, elke stoel heeft verder-project gefinancierd doctorandi die ook dienen als docenten voor projecten en scripties. Dit creëert een uitstekende staf-student ratio die leidt tot direct en intensief contact tussen docenten en studenten.
 • Twee verdere aanwijzingen van het onderzoek oriëntatie van de masteropleiding omvat de betrokkenheid van de leerlingen in de internationale activiteiten van de publicatie en de tewerkstelling na het afstuderen in een academische of research-georiënteerde omgeving.
 • Onderzoeksprojecten en scripties van de studenten van de masteropleiding produceren vaak publicaties in nationale en internationale conferenties, waarbij de leerlingen zijn actief betrokken.
 • Bovendien is een aanzienlijk deel van onze afgestudeerden zijn overgegaan tot doctoraatsprogramma's beginnen binnen en buiten Duitsland.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Bauhaus-Universität Weimar is an international research university that is committed to the idea of Bauhaus and therefore has a traditionally international orientation. Its aspiration is to combin ... Lees meer

The Bauhaus-Universität Weimar is an international research university that is committed to the idea of Bauhaus and therefore has a traditionally international orientation. Its aspiration is to combine arts with sciences and technics which leads us to run a path that is unique in Germany. The aspiration for internationalization is no empty phrase but an integrative component of our self-understanding and the orientation. Lees Minder