Msc in het boren techniek van cursussen & proefschrift

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Maleisië Binnenlandse olie- en gasindustrie is de projectie van een 1,59% jaar-op-jaar (yoy) verhoging van de olieproductie te registreren, volgens de EIA. Dit zal leiden tot een toename van de Oil & Gas activiteiten over de hele linie. Maleisië zal moeten 500 nieuwe boringen engineers voor de komende 5 jaar tot gepensioneerde boren ingenieurs te vervangen in de olie- en gasindustrie. Nieuwe projecten zoals Special Purpose Acquisition Companies (SPAC) en Risk Sharing Contracts (RSC) voor marginale en gestrande velden zijn nieuwkomers aangetrokken, zoals Hibiscus Energy, SONA Petroleum, Dialog Group, Sapura Kencana, Kust Energie, ROC, enz., Die moeten voegde de vraag naar boortechnici. Rekening houdend met tuigage en drilling contractors zoals UMW Oil & Gas, Tanjung Offshore, Perisai Petroleum etc, de vraag voor het boren ingenieurs zal naar verwachting hoog blijven. Huidig ​​aantal boortechnici in Maleisië wordt geschat op 1000 op basis van het aantal installaties die in Maleisië. De verhouding van het buitenlands en plaatselijk boren ingenieur is 1: 4. Op basis van de enquête in de industrie, de opleiding van een drilling engineer vraagt ​​ongeveer RM 1,2 miljoen over 5 jaar.

Het aanbieden van een Master in de ingenieurswetenschappen boren programma zal naar verwachting snel volgen de ontwikkeling van de lokale boren ingenieurs aan de grote vraag te voldoen en aan de oproep van de natie luisteren als onderdeel van het Economisch Transformation Programme.

Het curriculum is ontworpen met input gegeven door leden van de olie- en gasindustrie, zoals PETRONAS, Maleisische Olie en Gas Services Raad, Schlumberger, Halliburton, Weatherford, Baker Hughes en vele anderen boren van aannemers en universiteiten in de wereld. Het programma bestaat uit 14 cursussen met 10 kern technische cursussen en 3 management gerelateerde cursussen en 1 cursus over onderzoeksmethodologie.

De MSc in boren engineering programma zal studenten om een ​​breed scala van echte werk uitdagingen bloot te leggen en zal verrijken studenten leerervaringen door middel van case studies. Naast lezingen, de MSc in Drilling engineering programma biedt een verscheidenheid aan leerbenaderingen zoals industrie vakexperts, bezoek aan rig setup, de industrie projecten, stage, seminars, case studies en onderzoek gebaseerde projecten - die allemaal gericht zijn op authenticeren de klas leerervaringen.

Toelatingseis

Getalenteerde studenten uit Petroleum Engineering, Chemical, Werktuigbouwkunde, en Elektrotechniek Disciplines, technisch managers in boren, Lesgevers in Petroleum Engineering. Aanvragers met andere kwalificaties kan worden beschouwd, als zij de nodige onderzoeks- en werkervaring en capaciteiten kon laten zien tot postdoctorale studie voort te zetten.

Opzet

De cursus is gericht op het oefenen boren ingenieurs. Het richt zich op het concept van effectieve goed constructie, en is gericht op een hoog niveau van vakmanschap ontwikkelen in de belangrijkste gebieden van goed ontwerp, boren en het boren operations management voor zowel onshore als offshore-boringen.

De studenten zijn verplicht om 44 studiepunten van de cursussen die bestaan ​​uit 10 techniek core modules en 2 beheer specialisatie modules, onderzoeksmethodologie en 1 industriële basis project module te ondernemen. De duur van de MSc in boren engineering programma wordt aanbevolen om 18 maanden (tri-semesters) zijn.

Boren engineers wordt verwacht dat zij in staat zijn om effectief te communiceren met mensen uit verschillende disciplines en expertise. Het programma is ontworpen om een ​​nauwe interactie tussen de studenten en de praktijk van het bedrijfsleven aan te moedigen

CURSUSINHOUD

Semester-1

 • Basic Petroleum Geology
 • Principes van Well Construction
 • Mechanica van Materialen voor Drilling Techniek
 • Advanced Fluid Mechanics
 • Drilling Technology

Semester-2

 • Productie Technologie en Afronding Ontwerp
 • Geavanceerde Well Techniek
 • Bodem en Subsea Boren en Production System
 • Boren Risk Management and Engineering

Semester-3

 • Petroleum Economic
 • Drilling Project Management
 • Research Methodology
 • Management Electieve
 • Industriële Based Project & Proefschrift

CARRIÈREMOGELIJKHEDEN

Afgestudeerden met een MSc in Drilling ingenieursdiploma zullen hun werk en de carrièremogelijkheden in de wereldwijde olie- en gasindustrie te verbeteren. De mate is ook een goed uitgangspunt voor een carrière in R & D en de academische wereld.

Programma manager:
Dr Sjahrir Ridha (syahrir.ridha@petronas.com.my)

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Universiti Teknologi PETRONAS (UTP) was established in 1997 and has grown to be one of the most prominent private universities in Malaysia. UTP offers a wide range of industry-relevant engineering, s ... Lees meer

Universiti Teknologi PETRONAS (UTP) was established in 1997 and has grown to be one of the most prominent private universities in Malaysia. UTP offers a wide range of industry-relevant engineering, science and technology programmes at undergraduate and postgraduate levels and aims to produce well-rounded graduates with excellent leadership qualities and communication abilities. UTP has produced more than 10,000 graduates and currently has an enrolment of over 6,000 undergraduates and 1,200 postgraduates from more than 66 countries around the world. Lees Minder