Msc in het beheer van hernieuwbare energie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

MSc in Renewable Energy Management

Internationale

De masteropleiding "Renewable Energy Management" (REM) biedt een praktijkgerichte en vaardigheden op basis van leerervaring waarin studenten het ontwikkelen van hun vermogen tot kritisch denken en creatieve probleemoplossing. Het richt zich graadhouders bachelor's voornamelijk in Engineering, Natuurwetenschappen en Sociale Wetenschappen met ervaring op het gebied van energie, die streven om hun kennis in Renewable Energy Resources Management te verdiepen en wensen aan het management en leiderschapsvaardigheden evenals regionale en interculturele competenties te verwerven. Deze deskundigen moeten een stevige kennisbasis in een van de vele gebied van beheer van hernieuwbare energie. Ze moeten in staat zijn om hernieuwbare energiebronnen passende oplossingen gezien de complexe verbanden van hernieuwbare energie met economische, sociale en ecologische aspecten te beoordelen en te ontwikkelen.

De algemene doelstelling van de masteropleiding is om een ​​brede doelgroep aan internationale en interdisciplinaire termen, die kunnen werken in bedrijven en instellingen aan te trekken, zijn actief op het gebied van het beheer van hernieuwbare energiebronnen en in het bijzonder in een internationale context met een focus op de regio's in Afrika, Azië en Latijns-Amerika, waar de toekomstige uitdagingen zijn bijzonder hoog.

Wat bieden wij?

 • cursussen en technisch gebied bezoeken op de nieuwste concepten en technologieën voor het beheer van hernieuwbare energie
 • krijgen de eerste hand advies van hoog niveau professionals en ondernemers in de sector van de hernieuwbare energie
 • training op project management en leiderschap kwalificaties
 • informatie over de praktijk en projecten van internationale samenwerking
 • studie uitwisselingsmogelijkheden met ITT partneruniversiteiten
 • beurzen

Wat verwachten wij?

Om u deelneemt moet

 • worden zeer gemotiveerd om te leren en te werken in een internationale omgeving
 • hebben een professionele of academische achtergrond in verband met de sector van de hernieuwbare energie
 • zijn vloeiend in het Engels (TOEFL 550 punten of IELTS Band 6)
 • bereid zijn tot het nemen van leidinggevende posities in de toekomst

Wat zijn uw vooruitzichten?

 • uitstekende carrièremogelijkheden in de internationale samenwerking en ontwikkelingshulp
 • werkt voor nationale en internationale bedrijven in de groeiende bedrijfsleven
 • leidende posities in de publieke en private sector
 • deel gaan uitmaken van een netwerk van excellentie op REM

ACADEMICS

Doelstelling

De algemene doelstelling van de masteropleiding is om een ​​brede doelgroep aan internationale en interdisciplinaire termen, die kunnen werken in bedrijven en instellingen aan te trekken, zijn actief op het gebied van het beheer van hernieuwbare energiebronnen en in het bijzonder in een internationale context met een focus op de regio's in Afrika, Azië en Latijns-Amerika, waar de toekomstige uitdagingen zijn bijzonder hoog.

Doelgroep

De ideale student heeft minimaal een bachelor diploma en heeft enkele werkervaring bij een instelling of bedrijf in verband met de sector. Hij of zij moet vloeiend Engels en hebben goede communicatieve vaardigheden. De deelnemers kunnen afkomstig zijn van verschillende achtergronden: engineering, natuurwetenschappen, economie, sociale wetenschappen.

Lesgeven inhoud en doelstellingen

De studies beslaan een periode van vier semesters. Het vierde semester is gewijd aan de masterproef. Het didactisch concept bestaat uit twee componenten: een technische en een sociale. De technische component geeft de deelnemers de relevante en up-to-date kennis die nodig is om beslissingen te nemen op weg naar een duurzaam beheer van natuurlijke hulpbronnen. De sociale component is even belangrijk en richt zich op de inrichting van de deelnemers met de communicatieve, interculturele en leidinggevende vaardigheden die nodig zijn tot het nemen van leidende posities in de sector van de natuurlijke hulpbronnen en om effectief in het kader van de internationale samenwerking te werken.
In de klas, moeten moderne methoden van het onderwijs worden toegepast, zoals probleemgestuurd onderwijs, interactief onderwijs, concept mapping en computer-based learning.

Inhoud

De studies beslaan een periode van vier semesters. De eerste en tweede semester vindt plaats in Keulen, kan het derde semester worden gebruikt voor onderzoek uitwisseling of kunnen worden bestudeerd in Keulen. Het vierde semester is gewijd aan de masterproef.

Het programma bestaat uit basismodules, zoals "beheer van natuurlijke hulpbronnen Systems", "Natuurlijke Hulpbronnen Economie, Bestuur en Organisatie", "Internationale Samenwerking en Ontwikkeling" en "Project en Business Management" met als doel het verstrekken van een overzicht van het beheer van natuurlijke hulpbronnen, economie , project management en de regionale en institutionele context. Daarnaast selecteert de deelnemers 10 gespecialiseerde keuzevakken verband met onderwerpen beheer hernieuwbare energiebronnen benadrukken van de specifieke situatie.

Het vierde semester zal zich richten op de voorbereiding van de masterproef. Stages en onderzoek verblijven indien mogelijk samen met een lokale instelling of onderneming garanderen dat de praktische oriëntatie van de meester onderzoek. Mentoren bijzondere aandacht te besteden dat de opgedane kennis in de eerste drie semesters wordt toegepast in de afzonderlijke projecten.

veldbezoeken
Veldbezoeken spelen een belangrijke rol als de blootstelling aan echte projecten en relevante instellingen van de hoogste belang om de doelstellingen van de masteropleiding voldoen.

Projecten
In het "Project" modules zullen de studenten de kans om de nieuwe kennis ontvangen in de basis of gespecialiseerde modules van toepassing zijn op een interdisciplinaire case study hebben.

De deelnemers moeten komen uit diverse technische en bedrijfskundige achtergrond. Het team projecten moeten worden met betrekking tot onroerend bezochte projecten in het gebied reizen of aan projecten voorgesteld door de andere partners van het netwerk.

Toepassing

Studenten die van plan zijn om een ​​aanvraag voor de REM Duitsland masteropleiding moeten hun sollicitatie

tot 30.09 elk jaar ITT, TH Köln (University of Applied Sciences) - voor DAAD beurs aanvragen voor het volgende jaar voor meer informatie over beurzen, klik dan hier.

van 01.02 tot 31.03 elk jaar UNI ASSIST (buitenlandse aanvragen voor hetzelfde jaar).

van 01.05 tot 10.06 elk jaar Th Köln (University of Applied Sciences) (Duitse aanvragen voor hetzelfde jaar). Volg de instructies in de respectievelijke online applicatie platform. Het volgende aanvraagdocumenten nodig:

 • curriculum vitae (in de vorm van tabellen, het Engels)
 • document waaruit het hoger onderwijs ingang kwalificatie
 • afstuderen certificaat
 • academische record van universitaire studie
 • een bewijs van Engels taalvaardigheid (TOEFL 550 punten, IELTS band 6)
 • een motivatiebrief te leggen waarom je zou willen studeren in het programma (pagina 1)
 • een onderzoek idee met betrekking tot de masteropleiding (2 pagina's)

buitenlandse aanvragers moeten hun aanvraag documenten naar UNI sturen ASSIST. Om te kunnen aanvragen op tijd voor een visum in hun land van herkomst, moeten de leerlingen hun aanvraag zo vroeg mogelijk te sturen naar UNI ASSIST.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The Institute for Technology and Resources Management in the Tropics and Subtropics (ITT) at the TH Köln (University of Applied Sciences) aims to enable people of various technical and cultural backgr ... Lees meer

The Institute for Technology and Resources Management in the Tropics and Subtropics (ITT) at the TH Köln (University of Applied Sciences) aims to enable people of various technical and cultural backgrounds to better solve the complex issues related to environmental problems with an interdisciplinary and intercultural approach at the graduate and postgraduate level. Lees Minder