Msc in energie ontwerpen van gebouwen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

ENERGIE en de duurzaamheid ervan zal altijd een belangrijk wereldwijd probleem voor de moderne hedendaagse samenlevingen. Als de wereldbevolking verstedelijkt, de planning en het ontwerp van veerkrachtig, resource-efficiënte, gezonde steden en grootstedelijke regio's is van het grootste belang. Gebouwen zijn verantwoordelijk voor een groot deel van onze wereldwijde energieverbruik. Het energieverbruik is in feite de belangrijkste determinant van de mondiale ecologische voetafdruk van een gebouw, gezien de totale levensduur. Om echt uit springen, jonge professionals nodig onderwijs dat interdisciplinair: zowel technisch als economisch / beheer / wet-gerelateerde.

De International Hellenic University biedt net zo'n diverse MSc in Energy Building Design programma dat staat open voor kandidaten uit verschillende wetenschappelijke disciplines. Vooraanstaande academici van prestigieuze academische instellingen uit Griekenland en het buitenland, samen met de instructeurs van de overheid en de belangrijkste spelers uit de energie-gerelateerde organisaties, zal je leren in dit programma.

Het programma is ontwikkeld om afgestudeerden van engineering, geotechniek en Natuurwetenschappen afdelingen uit te rusten met een grondige kennis op het gebied van energie-efficiënte en milieuvriendelijke ontwerpen van gebouwen met het oog op belangrijke bijdrage leveren aan en de invloed van het ontwerp, de bouw of renovatie van energie- efficiënte gebouwen, rekening houdend met de architectuur en het milieu, gedrag en behoeften van de bewoners, de gezondheid en het comfort en de economie.

Dit programma is bedoeld voor universitair afgestudeerden in engineering, evenals afgestudeerden van andere opleidingen met een passende kwalificatie die wensen te verdiepen en hun kennis uit te breiden in de Design Energie van gebouwen, zoals engineering, geotechniek en Natuurwetenschappen afdelingen.

De Structuur

De MSc in Energy Building Design (full-time) is een 14-maanden durende programma onderwezen over drie termen. Lezingen vinden vooral plaats op doordeweekse avonden. De MSc in Energy Building Design programma is ook beschikbaar in part-time mode meer dan 26 maanden voor degenen die niet kunnen verbinden tot een full-time programma, hetzij voor werk of om andere redenen.

Tijdens de eerste termijn, zijn studenten verplicht om vijf verplichte kern cursussen te volgen. Tijdens het tweede semester, zijn studenten verplicht om drie verplichte kern cursussen volgen verder afstemmen van hun programma door twee keuzevakken. Ten slotte is in het derde semester, werk is uitsluitend gewijd aan de masterproef. De masterproef biedt een goede gelegenheid om de theorie en concepten geleerd in de loop van het jaar tot een real-world probleem of uitdaging toe te passen.

Cursussen

1 Term Core Cursussen

 • Kwantitatieve methoden
 • Energy Design for Buildings
 • Energy Project Finance
 • Verwarming, ventilatie en airconditioning
 • Energierecht

2 Term Core Cursussen

 • Ontwerp Principes van Low Energy Housing
 • Building Integrated Renewable Energy Systems
 • Energy Auditing

2 Term keuzevakken

Tijdens het tweede semester studenten op maat van hun programma verder door te kiezen voor keuzevakken. De keuze van de keuzevakken moeten samen te vatten tot 12 ECTS (2 gangen).

 • Environmental Assessment
 • Energy Modelling en Forecasting
 • energiebeleid
 • Milieurecht
 • Smart Buildings
 • Green Design and Planning voor warme klimaten
 • Energy Storage

Loopbaantrajecten

Er is een grote nadruk op het aanpakken van koolstofarme energie-gebouw en het bouwen van geïntegreerde technologieën voor hernieuwbare energie en afgestudeerden van dit programma kunnen verwachten om hoogst worden gezocht door werkgevers.

De volgende indicatieve kansen op werk zijn beschikbaar voor onze afgestudeerden na de voltooiing van de MSc in Energy Building Design:

 • Senior technisch posities in de / renovatie bouwsector
 • Leidinggevende posities in de sterk groeiende sector hernieuwbare energie, alsmede Utilities beheer
 • Met de regering beleidsvorming
Laatst bijgewerkt op mrt 2017

Over de school

The International Hellenic University (IHU) was established by Law No. 3391 in October 2005 and is based in Thessaloniki, Greece. The IHU is Greece’s first state university, where programmes are taugh ... Lees meer

The International Hellenic University (IHU) was established by Law No. 3391 in October 2005 and is based in Thessaloniki, Greece. The IHU is Greece’s first state university, where programmes are taught exclusively in English. Lees Minder