Msc in embedded systemen

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Embedded systemen: u vindt deze in tientallen producten die we dagelijks gebruiken, zoals televisietoestellen en kopieerapparaten. De combinatie van de informatica (software) en elektrotechniek (hardware) in dit soort apparatuur vergt een geïntegreerde aanpak van het ontwerpproces. En dat op zijn beurt vraagt ​​om een ​​nieuw type ingenieur die een kennis van zowel software als hardware heeft.

Inhoud van de masteropleiding in Embedded Systems

De nadruk van de masteropleiding Embedded Systems ligt op het ontwerpen van efficiënte en betrouwbare systemen. Om te kunnen betrouwbare construeren en protocollen voor het gedrag van complexe softwaresystemen, moet je kennis van algoritmen, performance, hardware en ontwerp en documentatie methoden. Deze onderwerpen worden allemaal besproken tijdens de masteropleiding. Je moet ook een goed begrip van de variabiliteit en onderhoudbaarheid van deze protocollen. Deze aspecten komen aan bod in het verplichte onderdeel van de masteropleiding.

4TU Federation

De masteropleiding in Embedded Systems is een gezamenlijk programma van de 4TU Federatie: een samenwerking tussen de 4 technische universiteiten in Nederland.

Opleiding Master in Science Education and Communication

Naast het nemen van uw Master op het gebied informatica, is het ook mogelijk om de Education Master in Science Education and Communication (SEC) op hetzelfde moment. Met dit diploma onder je riem, je bent gekwalificeerd om informatica in de bovenbouw van het vwo te onderwijzen.

programma-informatie

  • Studie mogelijkheden: Full-time
  • Graad: Master of Science
  • Taal: Engels
  • Tijden van binnenkomst: september of februari
  • Duur: 2 jaar (120 ECTS)
  • Master's thesis: 30 ECTS

NVAO accreditatie

Dit programma is wettelijk erkend en geaccrediteerd door de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Eindhoven University of Technology (TU/e) is a worldwide top 100 research university specializing in engineering science & technology. Our education, research and knowledge valorization contribute ... Lees meer

Eindhoven University of Technology (TU/e) is a worldwide top 100 research university specializing in engineering science & technology. Our education, research and knowledge valorization contribute to science for society: solving the major societal issues and boosting prosperity and welfare by focusing on the Strategic Areas of Energy, Health and Smart Mobility... Lees Minder