Msc in de toegepaste sociale psychologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Programma Overzicht

Double Degree MSc in de Toegepaste Sociale Psychologie

Structuur van het programma: 1 jaar bij HSE, optionele 2e jaar aan de Universiteit van Tilburg (voor de Double Degree) of HSE.

Toegepaste Sociale Psychologie leidt studenten in de theoretische en toegepaste sociale psychologie, hen voor te bereiden voor een loopbaan in de academische wereld of in toegepast onderzoek instellingen. Studenten kunnen zich inschrijven voor een double degree-nummer, dat hen in staat stelt om een ​​diploma van de Universiteit van Tilburg (Nederland) te verdienen in aanvulling op een diploma van HSE University. De cursussen worden gegeven door HSE docenten en gerenommeerde experts van vooraanstaande sociale en psychologische scholen over de hele wereld. Studenten kiezen voor de gebieden die zij wensen te concentreren op, zodat ze goed zijn toegerust om hun carrière na het afstuderen te lanceren.

Core cursussen en keuzevakken worden aangeboden in de volgende gebieden:

Jaar 1 - HSE universiteit van Moskou

 • Sociale Psychologie
 • Cross-culturele psychologie

Jaar 2 - Tilburg University (voor double-degree studenten) of HSE universiteit van Moskou

 • economische Psychologie
 • Arbeids- en Organisatiepsychologie

Studenten kiezen de cursussen binnen deze gebieden die het beste aansluiten bij hun interesses en carrière doelen. Cursussen aangeboden door andere faculteiten van HSE kan ook worden genomen voor krediet. De lessen zijn een mix van lezingen, seminars en trainingen.

PROGRAMMA VOORDELEN:

 • Studeren bij twee uitstekende universiteiten tot twee graden te verdienen.
 • Stel jezelf voor een internationaal gedreven carrière.
 • Doen praktijkervaring op vanaf het begin, het werken aan internationale onderzoeksprojecten door middel van stages bij de Internationale Laboratorium voor Socio-Cultural Research.
 • Bereid u voor op toekomstige loopbaan zowel in de academische wereld en het bedrijfsleven.
 • Kies een individueel leertraject, een combinatie van keuzevakken uit het programma en uit andere HSE faculteiten.
 • Leer van toonaangevende sociale psychologie geleerden, waaronder SH Schwartz, J. Berry, S. Breugelmans, en N. Lebedeva bij HSE en F. van de Vijver, M. Zeelenberg en I. van Beest aan de Universiteit van Tilburg.
banier

Carrièremogelijkheden

Welke kennis en professionele vaardigheden zullen de studenten krijgen?

Studenten van het programma "Toegepast sociale psychologie" hebben een kans om а trainingstraject koos dat hun professionele belangen het best past:

 • Sociale psychologie spoor voorziet in grondige herziening van sociale attitudes, hun voorspellende kracht voor gedrag en resultaten in de cognitieve verwerking van sociale informatie en emotionele reacties; interpersoonlijke en interfractiewerkgroepen processen (leiderschap, groep-effecten), interpersoonlijke communicatie, psychologie van aantrekking en prosociaal gedrag, etc.);
 • Cross-culturele psychologie spoor biedt studenten de kennis van de cultuur en cognitie, cultuur en persoonlijkheid; instrueert over het gebruik van meet- culturen 'en in kaart brengen, culturele waarden en sociale axioma's; biedt praktijkgerichte workshops over interculturele relaties ,, psychologische adaptatie van migranten, het voorkomen van etnische en religieus extremisme; roept vragen van het multiculturalisme als een ideologie en praktijk van de interculturele communicatie);
 • Economische psychologie spoor verzorgt trainingen in het gedrag van consumenten, investeringen en financieel gedrag, sociale programma planning en evaluatie, reclame evaluatie en expertize);
 • Organisatiepsychologie spoor beoordelingen organisatiegedrag, leiderschap in organisaties, HR-advies voor organisaties, evaluatie personeel, in de diepte training in cross-culturele gedrag in organisaties, evaluatie en aanpassing van het personeel in internationale bedrijven).

Verdeling in tracks draagt ​​bij aan de professionele opleiding van unieke onderzoekers en praktijkmensen in de toegepaste sociale psychologie. Ervaring in het gebruik van de nieuwste innovaties uit onderzoek en praktijk levert het voordeel van de afgestudeerden op de arbeidsmarkt. Afgestudeerden van het programma zijn getraind in het voorspellen en interpreteren van gedrag van mensen, hun reactie op sociaal-economische en politieke veranderingen. Ze zijn bedreven in internationale onderhandelingen facilitering en ondersteuning in acculturatie van expatriates. Afgestudeerden zijn experts in de media monitoring en analyse als het gaat om kwesties van de media en virtual reality invloed op mensen attitudes en gedrag.

Welke bedrijven zijn op zoek naar onze afgestudeerden?

Afgestudeerden van ons programma zijn momenteel werkzaam in internationale bedrijven en grote Russische bedrijven (bijvoorbeeld Gazprom, Severstal, etc). Ze worden ook gevraagd in wervingsbureaus en consulting centra. Spreekvaardigheid en vaardigheden in professionele communicatie in het Engels, en statistische data-analyse vaardigheden bijdragen aan afgestudeerden van het concurrentievermogen op zowel de Russische en internationale arbeidsmarkten. Volgens enquêtes, 100% van de afgestudeerden werden ingehuurd in het eerste jaar na het afstuderen. Bovendien zijn veel studenten beginnen te werken voor het afstuderen .. Het merendeel van de afgestudeerden werken als onderzoekers en praktijkmensen en het gebruik vaardigheden en kennis verkrijgen op het programma in hun dagelijkse professionele leven.

Er zijn verschillende loopbaantrajecten voor afgestudeerden in "Applied sociale psychologie":

 • Carrière in de academische wereld: de inschrijving voor PhD-programma op graduate schools over de hele wereld, werken voor onderzoekscentra (ILSCR, LCSR, VTsIOM, FOM)
 • Carrière in het onderwijs: stage en onderwijs voor hogescholen en universiteiten (inclusief HSE);
 • Carrière in de ambtenarij: Rijksadministratief professionals (departementen en diensten te maken met een sociale en migratie);
 • Werk voor Russische en internationale bedrijven (MTS, MARS, Unilever, Romir, GfK-Rus);
 • Carrière in de consulting: consultant bij diverse sociale en OCMW's (Centra voor controle en preventie van etnische conflicten, het Museum van tolerantie, etc.);
 • Werk voor non-overheid en non-profit organisatie, liefdadigheid fondsen (CAF, UNICEF, WWF)

Vereisten

De Engels-talige programma «Toegepaste sociale psychologie» bestaat uit twee educatieve tracks

 1. Een twee jaar durende opleiding bij HSE;
 2. De dubbel-opleiding met de opleiding in het eerste jaar bij HSE, en het tweede jaar - aan de Universiteit van Tilburg (hierna: - TiU).

Voor elk van de twee sporen moeten alle aanvragers de volgende documenten:

 1. Een fotokopie van het diploma en academische transcripties. Achtergrond in de psychologie is niet vereist. Diploma's ontvangen op de niet-Russische universiteiten moeten officieel worden gecontroleerd (meer informatie op de International Admissions Office).
 2. Een fotokopie van het paspoort.
 3. Certificaten van Engels taalvaardigheid. In aanwezigheid van de certificaten van internationale tests met de vereiste scores aanvrager is vrijgesteld van de bekwaamheidsproef van het Engels taal. De vereiste scores zijn: TOEFL PBT - 577; TOEFL IBT - 90; Academic IELTS - 6.5 (elk deel niet minder dan 6,0); Cambridge Proficiency in het Engels - elke score, Cambridge Advanced Engels - A, B en C. Indien de kandidaat het vereiste aantal punten niet heeft ontvangen op de internationale examen in een vreemde taal, het certificaat worden nog steeds aan de portefeuille toegevoegd. Uitzonderingen voor degenen die van plan zijn om te studeren op HSE spoor: aanvragers voor wie Engels is een moedertaal, en wie basisonderwijs volledig in het Engels ontvangen.
 4. Motivatiebrief in het Engels.
 5. Samenvatting op 5-10 pagina's voor uw laatste kwalificatie werk (onderzoek papier) in het Engels. OF In plaats van de samenvatting kunt u een project (5-10 pagina's) van een nieuwe wetenschappelijke studie die op het gebied van de masteropleiding (sociaal, cross-culturele, economische of organisatiepsychologie) past beschrijven.
 6. CV in het Engels.

De portfolio moet ofwel bestaan ​​uit harde kopieën van alle vereiste documenten en worden voorgelegd aan Admissions office HSE, of bestaan ​​uit e-kopieën die door middel van online sollicitatieformulier moet worden geüpload.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Consistently ranked as one of Russia’s top three universities, HSE University sets itself apart by its internationally-minded, research-driven approach to higher education. Based in the vibrant centre ... Lees meer

Consistently ranked as one of Russia’s top three universities, HSE University sets itself apart by its internationally-minded, research-driven approach to higher education. Based in the vibrant centre of Moscow, with campuses in St. Petersburg, Nizhny Novgorod and Perm, HSE offers outstanding academics at all levels and includes more than 40 English-taught Master’s programmes and 8 English-taught Bachelor's degree programmes. Lees Minder
Moskou , Sint Petersburg + 1 Meer Minder