Msc in de psychologie van de kunst, neuro-esthetiek en creativiteit

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De MSc in de Psychologie van de Kunst, Neuroesthetica en Creativiteit is het eerste postdoctorale programma ter wereld voor de wetenschappelijke studie van esthetiek en creativiteit.

Bij het kruispunt van de kunst en wetenschappen introduceert het programma u aan de psychologie en de cognitieve neurowetenschappen van hoe mensen nieuwe ideeën genereren, hoe we de schoonheid waarderen en hoe we voorkeuren vormen.

Esthetische en creatieve beslissingen zijn relevant in de visuele en podiumkunsten en in veel toegepaste en commerciële contexten, variërend van klinische interventies tot curatieve tentoonstellingen, van danschoreografie tot marketing en reclame. Gebaseerd in het Departement Psychologie, in samenwerking met Computing, Media and Communications en het Institute of Management Studies, bouwt de cursus kritische kennis, onderzoeks- en communicatievaardigheden over de kunst en de wetenschappen centraal rond twee hoofdonderwerpen: de psychologische en hersenmechanismen van het maken (Creativitiy) en waarderen (Neuroesthetica) kunst. Het uitvoeren van een onderzoeksproject met een interdisciplinaire focus zal u voorbereiden op een onderzoekscarrière in esthetische of creatieve wetenschappen, werken in de creatieve industrie of uw artistieke praktijk ontwikkelen.

Goldsmiths is uniek geplaatst om dit programma aan te bieden, met een internationaal bekende reputatie in de kunst en de wetenschappen. Bestaande cursussen die kunst en psychologie combineren, hebben vaak een grotendeels therapeutische focus en omvatten zelden de psychologie van esthetische waardering of creatieve cognitie, in een breder profiel. In tegenstelling tot zakengerichte vakken in marketing-, reclame- en consumentenpsychologie ontbreken vaak voldoende wetenschappelijke training in experimentele psychologie of cognitieve neurowetenschappen, die nodig zijn voor een wetenschappelijke benadering van esthetiek en creativiteit. Facultatieve modules op basis van de afdelingen Media & Communicatie, Computing en het Instituut voor Management Studies zullen het wetenschappelijke perspectief aanvullen en uitdagen, waarbij de rijk uiteenlopende, unieke en cultuurspecifieke aard van de menselijke esthetische en creatieve praktijk wordt erkend.

Modules en structuur

Op dit programma studeert u de volgende modules:

  • Neuroesthetica (15 studiepunten): Deze module biedt een diepgaand inleiding tot de cognitieve neurowetenschappen van kunstwaardering , esthetische waarneming en oordeel uit een basiswetenschap en een toegepaste perspectief.
  • Creativiteit (15 studiepunten): Deze module biedt een uitgebreide inleiding tot de wetenschap van creatieve cognitie.
  • Grondslagen van Neurowetenschappen (15 studiepunten): Deze module omvat de hersenanatomie en -functie, alsmede een inleiding tot de beschikbare technieken om de neurale basis van gedrag te bestuderen.
  • Statistische methoden en experimenteel ontwerp (30 studiepunten): Deze module omvat experimenteel ontwerp en de theorie en praktijk van kwantitatieve data-analyse.
  • Onderzoeksvaardigheden / Uitnodigde Sprekersreeks (15 studiepunten): Deze module omvat fundamentele onderzoeksvaardigheden: seminars over bibliografisch zoeken, essay schrijven, onderzoeksrapporten, mondelinge presentatievaardigheden, loopbaanplanning en labsessies.
  • Onderzoeksproject met een interdisciplinaire focus (60 studiepunten): U doet een kwantitatief onderzoeksproject in relatie tot esthetiek of creativiteit.
  • Optionele modules (2 x 15 studiepunten): U selecteert twee facultatieve modules binnen de afdeling Psychologie (Geavanceerde Kwantitatieve Methoden, Magic en de Geest) of samenwerkende afdelingen, waaronder Computing (Fysische Computing en Workshops in Creative Coding), Media en Communicatie (Uitvoering en ervaring, politiek van de audiovisuele sector) en het Instituut voor Management Studies (Psychologie van Marketing en Reclame, Consumentengedrag).

Houd er rekening mee dat niet alle modules beschikbaar zijn en kunnen onderhevig zijn aan goedkeuring

Houd er rekening mee dat als gevolg van het personeel onderzoek toezeggingen niet alle van deze modules per jaar beschikbaar kunnen zijn.

Toelatingseisen

Je zou een voorgraadse graad moeten hebben van tenminste bovenste tweede klas in de psychologie of een aanverwant onderwerp (cognitieve wetenschap, neurowetenschappen) met een onderzoekskomponent. Wij verzoeken echter expliciet kandidaten met interdisciplinaire en ongewone biografieën aan te passen. Aanvragers met een diploma in de visuele of uitvoerende kunsten, ontwerp, humaniora, bedrijfsleven of andere niet-wetenschappelijke onderwerpen zullen nodig zijn om voldoende achtergrondkennis en ervaring te tonen met psychologische of cognitieve neurowetenschappen, waaronder statistieken. Neem rechtstreeks contact op met de programma-leider als u niet zeker weet of u voor dit programma kwalificeert.

Toepassingen van buitenlandse studenten zijn welkom. Studenten wier eerste taal niet Engels is, wordt gevraagd om bewijs te leveren van hun Engelse taalvaardigheden.

Gelijkwaardige kwalificaties

Wij accepteren een breed scala van internationale kwalificaties. Lees meer over de kwalificaties accepteren we uit de hele wereld.

Eisen Engels taal

Als Engels niet je eerste taal, zult u nodig hebben om onze Engels taal te voldoen om te studeren met ons.

Voor dit programma vragen wij:

IELTS 6,5 met een 6,5 schriftelijk en geen element lager dan 6,0

Als u hulp nodig bij uw Engels taal, bieden wij een scala aan cursussen die kunnen helpen bij de voorbereiding voor postdoctorale niveau studie.

Laatst bijgewerkt op Oktober 2017

Over de school

We're a world-class university, ranked in the world's top 350 universities by the Times Higher Education World University Rankings 2016-17, and the world's elite by the QS World University Rankings 20 ... Lees meer

We're a world-class university, ranked in the world's top 350 universities by the Times Higher Education World University Rankings 2016-17, and the world's elite by the QS World University Rankings 2016-17 Lees Minder