Msc in de aardolie- Geoscience door cursuswerk & proefschrift

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Petroleum Geoscience is een interdisciplinaire veld dat geowetenschappelijke principes en kwantitatieve methoden in het onderzoek en de ontwikkeling van commerciële olie- en gasvelden geldt. Het omvat het interpreteren, voorspellen en beheersen van risico's en onzekerheden in de exploratie en exploitatie van koolwaterstoffen. Bij Universiti Teknologi PETRONAS, is de MSc Petroleum Geoscience programma op maat van jonge afgestudeerden en professionals op te leiden uit de industrie in het volledige scala van benaderingen, methoden en technieken om te verkennen en nieuwe olie- en gasvelden te evalueren en reservoirs Het programma is ontworpen om te voldoen aan te karakteriseren het vermogen eisen

 • Exploration Geoscience
 • reservoir Geoscience
 • Upstream Economie en E & P bedrijven Eisen

Dit wordt bereikt door 12 technische modules, 2 beheer keuzevakken, veldwerk en een industrieel project. Er is een hoge mate van gebruik van de computer voor het project, het onderwijs en on-line support. High performance workstations bieden krachtige graphics en verwerkingscapaciteit zodat studenten te interpreteren, evalueren en karakteriseren van de ondergrond.

Toelatingseis

Bachelor op het gebied van geologie, geofysica, Petroleum Engineering of Applied Sciences van UTP of andere erkende universiteiten.

Aanvragers met andere kwalificaties kunnen worden beschouwd als zij de nodige onderzoeks- en werkervaring en capaciteiten kon laten zien tot postdoctorale studie voort te zetten.

Opzet

Het curriculum is zorgvuldig ontwikkeld met input getrokken uit de ervaring van het Institut Francais du Pétrole (IFP) Parijs en deskundigen uit de olie- en gasindustrie in Maleisië en andere delen van de wereld. Het programma is ook ontworpen om werkende professionals die in staat zijn om hun werkervaring in projecten maken gebruik van zou zijn tegemoet te komen. Voor verse afgestudeerden, zullen er mogelijkheden om te werken aan concrete projecten met diverse oliemaatschappijen.

Er zijn 12 technische modules, veldwerk, Individual Industry Project (IIP) en 2 beheer keuzevakken worden afgerond over 4 semesters.

Elke technische module is van drie weken duren.

 • Semester 1: 3 Technische Modules, Veldwerk, twee management Keuzevakken
 • Semester 2: 4 Technische Modules
 • Semester 3: 4 Technische Modules
 • Semester 4: Vier maanden Individual Industry Project (IIP) & Proefschrift
 • Examens worden gehouden op het einde van elke twee technische modules.

Platentektoniek Basin ontwikkeling en structurele geologie

 • Globale structuur van de aarde met de analyse van brosse en taaie vervormingen in sedimentaire bekkens op verschillende schaal en in verschillende stress regimes

Well Logging en Formation Evaluation

 • De fundamentele basis van het boren, goed locatie geologie en de conventionele geologische en petrofysische log interpretatie. Beide evaluatie van formaties en kwantitatieve log interpretatie zullen worden gedekt.

seismische Technology

 • De basis van seismische methoden en bijdrage van seismische en akoestische methoden bijdragen tot de studie van bekkens en reservoirs. Het bevat ook de reflectieseismische (2D, 3D, 4D en 3C), breking seismische, goed seismische en akoestische logging methoden.

seismische Interpretatie

 • 2D- en 3D-technieken bij het interpreteren van seismische gegevens, synthetische seismograaf, goed seismische koppelverkoop en tijd / diepte conversie. De module zal zich richten op reservoirkarakterisatie uit de integratie goed informatie seismische data te extraheren en kartering van petrofysische eigenschappen.

Advance Sedimentologie

 • Een gedetailleerde beschrijving van klastische en carbonaat storting omgevingen (fluvial-delta, ondiepe zee, diepe zee) en bijbehorende sedimentaire architecturen. De nadruk zal worden gegeven aan correlatie technieken bij bekken schaal en het reservoir schaal te bouwen geologische numeriek model.

Advance Stratigrafie

 • Een algemeen overzicht van de verschillende afzettingsmilieu van carbonaat en klastische sedimenten, die de verschillende facies en ruimte-tijd naast elkaar plaatsen van de deposito's. Bijzondere aandacht zal worden besteed aan diagenese als een belangrijk proces voor het verbeteren of te vernietigen reservoir kwaliteiten.

Reservoir engineering

 • Petrofysica (porositeit, doorlaatbaarheid, verzadiging, capillaire fenomenen), eigenschappen van vloeistoffen (water, olie, gas) en een kennismaking met simulatie reservoir. Het zal de interpretatie van goed testen, soorten herstelmechanismen (multi-phase flow, primaire en secundaire herstel) en het veld ontwikkeling presenteren.

Reservoir karakterisering en geologische Modeling

 • De workflow van het reservoir karakterisering en modellering zoals routinematig gebruikt in de olie-industrie. De presentatie zal worden geïllustreerd door middel van praktische werk met behulp van actuele gegevens. Deterministische en stochastische modellering, zal volumetrische berekening en onzekerheden worden besproken in elke fase, met een focus op de geologie, seismische en geostatistische methoden.

Geochemie, Petroleum System and Basin Modeling

 • Het concept van petroleum systemen, met de nadruk op de organische geochemie, sedimentologie van de bron rotsen, en de kinetiek van olie en gas formatie, met een inleiding tot de thermische modellering 1D. Methoden op het analyseren van de bron rotsen (petrografie, vitrinietreflectie, Rock-Eval), oliën en extracten zal volgen met praktische toepassing. 2D- en 3D-modellering zal worden ingevoerd om te begrijpen en de migratie van koolwaterstoffen te voorspellen in bassins. Het gebruik van organische geochemie benadering en werkwijzen voor de karakterisering van reservoirs worden gepresenteerd.

Basin Analyse en Evaluatie

 • De volgorde stratigrafische kader en de structurele model voor een bepaalde wastafel. Het zal worden aangegeven op case studies uit verschillende types van sedimentaire bekkens. Elementen van petroleum systemen zal geleidelijk worden opgenomen.

Prospect rijping en Exploration Economics

 • De selectie en evaluatie van investeringsprojecten in de upstream olie-industrie.

Petroleum System Veldwerk

 • Een tien tot veertien dagen fieldtrip op klastische sedimenten wordt uitgevoerd aan het begin van de cursus rond Miri, Labuan en Kota Kinabalu gelegen op Oost-Maleisië naar verschillende klastische sedimenten en hun paleomilieu van diepwater, ondiepe zee en fluvio-deltaïsche afzettingsmilieu bestuderen. De fieldtrip op carbonaten rond Niah.

Management Electieve

 • Project management
  Introduceer het strategisch management met gerelateerd aan E & P business.
 • Business Communications
  Introduceer communicatieve vaardigheden voor effectieve participatie in een zakelijke omgeving

Individuele Industrial Project

4 maanden durende stage Program in de olie- en gasindustrie (Industrial Project) studenten in staat om de vaardigheden die ze in de loop hebben verworven toe te passen in het echte leven gevallen.

CARRIÈREMOGELIJKHEDEN

Afgestudeerden met een MSc in Petroleum Geoscience mate zullen hun werk en de carrièremogelijkheden in de wereldwijde olie- en gasindustrie te verbeteren. De mate is ook een goed uitgangspunt voor een carrière in het onderzoek en de academische wereld.Programma manager:
Dr Askury Kadir ([email protected])

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Universiti Teknologi PETRONAS (UTP) was established in 1997 and has grown to be one of the most prominent private universities in Malaysia. UTP offers a wide range of industry-relevant engineering, s ... Lees meer

Universiti Teknologi PETRONAS (UTP) was established in 1997 and has grown to be one of the most prominent private universities in Malaysia. UTP offers a wide range of industry-relevant engineering, science and technology programmes at undergraduate and postgraduate levels and aims to produce well-rounded graduates with excellent leadership qualities and communication abilities. UTP has produced more than 10,000 graduates and currently has an enrolment of over 6,000 undergraduates and 1,200 postgraduates from more than 66 countries around the world. Lees Minder