Msc in culturen van kunst, wetenschap en technologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Ben je nieuwsgierig, nieuwsgierig en ruimdenkend? Ben je geïnteresseerd in hoe wetenschap, kunst en technologie bijdragen aan de moderne cultuur? En wil je een academische carrière nastreven in dit uitdagende vakgebied? Dan zou je moeten overwegen om een ​​onderzoeksmaster te krijgen in Cultures of Art, Science and Technology (CAST). Dit unieke programma onderzoekt de verschillende manieren waarop de schijnbaar afzonderlijke en contrasterende gebieden samenkomen: de wetenschappen zijn het object van culturele kritiek in de kunsten, de kunsten incorporeren voortdurend nieuwe technologieën en zowel de wetenschappen als de kunsten 'verbeelden' de toekomst van onze cultuur. Het programma combineert de studie van relevante theorieën uit de geschiedenis, sociologie, filosofie en kwalitatieve sociale wetenschappen met training in de toepassing van verschillende wetenschappelijke methoden zoals archiefonderzoek, discoursanalyse en etnografische observatie. Dit zorgt ervoor dat je alle ervaring opdoet om werk te vinden als een interdisciplinaire onderzoeker aan een universiteits- of kennisinstituut.

The Research Master is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accrediation Organization en kreeg een uitzonderlijke score van 'goed'.

Waarom dit programma?

Op het eerste gezicht lijken kunst en wetenschap verschillende werelden te zijn. Terwijl de wetenschappen gebruik maken van strikte procedures, lijken de kunsten vrijgesteld van dergelijke regels. Maar beide praktijken worden geregeld door conventies - zoals een consistente focus op innovatie - die hun culturele impact helpen verklaren.

Bovendien mengen kunst en wetenschap en technologie zich op interessante manieren. De kunsten voorzien wetenschappers van metaforen om hun werk te beschrijven. De wetenschappen zijn objecten van culturele kritiek in de kunsten. De kunst neemt voortdurend nieuwe technologieën op. En zowel de kunsten als de wetenschappen 'stellen' de toekomst van onze cultuur voor. Daarom is het zo belangrijk om de bijdragen van de kunsten, wetenschap en technologie aan de moderne cultuur te bestuderen. En daarom bestuderen we al deze in één programma. CAST heeft wortels in het internationaal bekende gebied van Science and Technology Studies (STS) en is tegelijkertijd uniek ingebed in empirisch cultureel onderzoek.

Perfecte voorbereiding op een onderzoekspositie
De Research Master in Cultures of Arts, Science and Technology is een programma met een hoge bekendheid. Het programma is ontworpen om u de best mogelijke voorbereiding te geven op een professionele onderzoekspositie. Tijdens je master zul je dus niet alleen theorieën studeren uit de geschiedenis, sociologie, filosofie, kunst en de kwalitatieve sociale wetenschappen, maar zul je ook een aantal cursussen volgen die specifiek gericht zijn op onderzoeksmethoden zoals kwalitatieve interviews, conceptuele analyse, archivering onderzoek, etnografische observaties en retorische, narratieve en discoursanalyse. Het belangrijkste is dat je leert werken met deze methoden door beoordelingsdocumenten, onderzoeksdocumenten en voorstellen te schrijven. Je werkt nauw samen met docenten van de faculteiten bij hun projecten en krijgt een 'kijkje achter de schermen' over hoe academisch onderzoek daadwerkelijk wordt uitgevoerd.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Arts and Social Sciences (FASoS) is one of the six faculties at Maastricht University. It was founded in 1994. There are approximately 240 employees and around 1800 students. The format ... Lees meer

The Faculty of Arts and Social Sciences (FASoS) is one of the six faculties at Maastricht University. It was founded in 1994. There are approximately 240 employees and around 1800 students. The format of the education is, like at all the faculties of Maastricht University, based on the principle of Problem-Based Learning (PBL). The faculty is internationally oriented and most of the programmes are offered in English. Its students come from all over the world. The faculty is located in the centre of Maastricht, in two renovated buildings on the Grote Gracht: the ‘Hof van Tilly’ and the ‘Soirongebouw’. Lees Minder