Lees de Officiële Beschrijving

Het programma Communication Systems biedt een uitgebreid curriculum in de communicatie systemen, met de nadruk op de fundamentele principes van systems engineering en het ontwerp van digitale en draadloze communicatiesystemen.

Het programma heeft een stevige theoretische basis in de communicatie systems engineering. Onderwerpen zijn onder meer communicatie theorie, codering, modulatie, signaalverwerking, en het ontwerp en de optimalisatie van de communicatie-systemen en netwerken.

Dit programma is zeer concurrerend, en studenten moeten geavanceerde vaardigheden in wiskunde en een sterk gevoel van toewijding.

programma beschrijving

Het programma Communication Systems biedt een uitgebreid curriculum in de communicatie systemen, met de nadruk op de fundamentele principes van systems engineering en het ontwerp van digitale en draadloze communicatiesystemen.

We leven in een steeds genetwerkte samenleving. Het aantal gebruikers van mobiele telefoons stijgt met 50 miljoen per maand, terwijl de streaming video en social networking duwen datavolume eisen. Nieuwe toepassingen voor het internet-of-things zijn ingesteld op de komende decennia een revolutie door het creëren van een paradigma waarin machines met elkaar communiceren. De exponentiële groei in het gebruik van communicatiemiddelen moet geschoolde technici aan de technologische ontwikkeling te stimuleren en inspireren nieuwe uitvindingen.

Het programma van de Communication Systems master heeft een solide theoretische basis in de communicatie systems engineering. Onderwerpen zijn onder meer communicatie theorie, codering, modulatie, signaalverwerking, en het ontwerp en de optimalisatie van de communicatie-systemen en netwerken. Dit programma is zeer concurrerend, en studenten moeten geavanceerde vaardigheden in wiskunde en een sterk gevoel van toewijding.

Het eerste jaar (twee termen) omvat verplichte vakken in de communicatie systems engineering, zoals digitale communicatie, draadloze communicatie, informatie-netwerken, en beeld en geluid codering.

De derde term biedt keuzevakken binnen elektrische en computer engineering, wiskunde en natuurkunde. Het bevat ook een verplicht project, waarbij studenten leren project management, hun kennis toepassen op een communicatiesysteem, en werken in teams met andere studenten op te bouwen. De laatste term is gewijd aan de scriptie, werk waarvoor kan worden uitgevoerd in samenwerking met een tech bedrijf, zoals Ericsson en Saab, of als een intern project in de universiteit uitgevoerd.

De meeste cursussen hebben traditionele hoor- en werkcolleges, en alle cursussen omvatten praktische laboratoriumwerk.

De divisie Communications Systems aan de Universiteit van Linköping is in de voorhoede van het onderzoek naar 5G, de volgende generatie mobiele netwerk technologie. De divisie is met name bekend om zijn baanbrekende onderzoek naar massale MIMO systemen, die wordt uitgevoerd in samenwerking met de Universiteit van Lund, Ericsson en Bell Labs onder anderen uitgevoerd. De divisie is een partner in de EU-gesponsorde FP7-MAMMOET project, en een lid van de strategische initiatieven van de Zweedse regering ELLIIT en Security-Link.

Carrièremogelijkheden

De opleiding bereidt studenten voor op een carrière in de techniek in verschillende takken van de telecommunicatie, in de traditionele communicatie zowel bedrijven als start-ups en bedrijven die de eerste stappen zetten in de communicatie met het internet-of-things realiseren.

Het programma maakt je ook goed voorbereid PhD studies uit te voeren in verschillende gebieden van communicatie, zoals 5G, machine-to-machine communicatie, satellieten, RFID en indoor positionering. Alumni van het programma hebben genomen op vele verschillende carrières, zoals senior software ontwikkelaar, technisch coördinator voor productontwikkeling, en onderzoeker bij de defensie communicatie.

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 22 andere vakken van Linköping University »

Deze cursus is Campus based
Begindatum
Sept. 2019
Duration
2 jaar
Voltijd
Prijs
252,000 SEK
Alle anderen (per studiejaar); Burgers van binnen de EU / EER en Zwitserland: Geen collegegeld
Op locaties
Op datum
Begindatum
Sept. 2019
Aanmeldingslimiet

Sept. 2019