Msc in communicatie, control & digitale signaalverwerking

Algemeen

Beschrijving van opleiding

MSc in Communications, Control & Digital Signal Processing

Deze full-time cursus behandelt de theoretische en praktische aspecten van de communicatie theorie en netwerken, fundamentele controle technologie en digitale signaalverwerking (DSP). Al deze onderwerpen zijn van cruciaal belang om de informatie en communicatie leeftijd.

Je zult een gevorderde kennis van de beginselen van de communicatie, controle en DSP domeinen krijgen. Je zult ook de ontwikkeling van een goed begrip van de huidige en toekomstige ontwikkelingen en technologieën binnen deze drie disciplines.

Samen met volledige accreditatie van de instelling voor Engineering and Technology (IET), zal deze cursus u in staat om te profiteren van kansen op werk in een heel scala van sectoren, waaronder:

 • controle
 • telecommunicatie
 • signaalverwerking
 • elektronica
 • IT gebruiker bedrijven

EDF Energy, Siemens en Texas Instruments zijn slechts enkele van de multinationals waar onze afgestudeerden posities hebben verzekerd.

U zult bestuderen

Je zult twee semesters van de verplichte en optionele onderwezen klassen. Deze worden gevolgd door een drie maanden durende onderzoeksproject in uw gekozen gebied. Mogelijkheden bestaan ​​om het project via concurrerende MSc industriële stages van de afdeling te doen.

De stages worden aangeboden in samenwerking met geselecteerde afdeling industriële partners waaronder Selex ES, ScottishPower, SmarterGridSolutions. U zult pakken real-world technische uitdagingen voor de partner, met bezoeken ter plaatse, de toegang en het verstrekken van relevante technische gegevens en / of faciliteiten, samen met een industrie mentor en academische supervisor.

Inhoud

Verplichte lessen

 • (September-mei)
 • Digital Signal Processing Principles
 • Informatie Transmission & Security
 • Controle Principes
 • Opdracht & Professional Studies

Keuzevakken

Kies ten minste twee van deze lijst

 • Communications Networks
 • Advanced Digital Signal Processing Principles
 • Embedded Systems Design
 • Beeld & Video Processing
 • Control Techniques

De zomer (juni tot september)

 • MSc Research Project / Stage

Leren & onderwijs

We maken gebruik van een combinatie van onderwijs- en leermethoden waaronder interactieve lezingen, probleemoplossende tutorials en praktische projectmatige laboratoria. Onze technische en experimentele officieren zijn beschikbaar om te ondersteunen en begeleiden u op de individuele leerstof.

Elke module bestaat uit ongeveer vijf uur direct onderwijs per week. Om uw begrip van de technische en theoretische onderwerpen die in deze verbeteren, je verwacht te ondernemen nog eens vijf tot zes uur van zelfstudie, met behulp van onze web-based virtuele leeromgeving (MyPlace), wetenschappelijke tijdschriften en bibliotheekvoorzieningen.

De onderwijs- en leermethoden gebruikt ervoor zorgen dat u zult niet alleen de technische technische expertise, maar ook communicatie, project management en leiderschap vaardigheden te ontwikkelen.

Industry betrokkenheid

Interactie met de industrie wordt geleverd via onze stages, onderwijs seminars en netwerkbijeenkomsten. De afdeling levert maandelijks seminars te leren en loopbaanontwikkeling van studenten te ondersteunen.

Xilinx, Texas Instruments, MathWorks en Selex ES zijn slechts een paar voorbeelden van de partners uit de industrie kunt u gaan met tijdens je cursus.

Toelatingseisen

Een eerste of een goede tweede klasse UK Honours diploma of een gelijkwaardige buitenlandse diploma in elektronische, elektrische of communicatie-engineering, of een verwante onderwerp van een erkende academische instelling.

Kandidaten van wie de eerste taal niet het Engels of die niet hebben toegezegd hun undergraduate cursus in het Verenigd Koninkrijk moet een recente UKBA-erkende Engels kwalificatie bezitten.

Engels Taal Eis

IELTS 6.5 of gelijkwaardig

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Our Faculty of Engineering is the biggest in Scotland. We're also one of the largest, best equipped engineering faculties in the UK.

Our Faculty of Engineering is the biggest in Scotland. We're also one of the largest, best equipped engineering faculties in the UK. Lees Minder
Glasgow , Aalborg , Hamburg + 2 Meer Minder