MSc in boekhouding en financiën

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De MSc in Accounting and Finance is ontworpen door een van de toonaangevende boekhoud- en financiële afdelingen van het VK om studenten een geavanceerd studieprogramma te bieden in de belangrijkste aspecten van accounting en finance.

Het programma bereidt studenten voor op een carrière in het accountantsberoep of in de financiële sector, op gebieden zoals financiële analyse, vermogensbeheer of investeringsbankieren.

Waarom de MSc in Accounting and Finance studeren?

Aspecten van boekhouding en financiën zijn zelden uit het nieuws. Op het gebied van de wereldwijde boekhouding zijn na de bankencrisis ernstige vragen gesteld over boekhouding, audit en corporate governance. Innovaties in financiële effecten creëren ook grote uitdagingen voor zowel opstellers als gebruikers van boekhoudinformatie.

Technologische ontwikkelingen, de globalisering van de kapitaalmarkten, financiële engineering en veranderingen in de regelgeving hebben de financiële sector zodanig veranderd dat veel financiële gebieden nu zeer geavanceerd zijn. Samen hebben deze veranderingen en trends geleid tot een toename van de vraag naar analytisch vermogen en specialistische kennis in zowel boekhouding als financiën.

Over de MSc in Accounting and Finance-programma

Het programma behandelt de financiële en managementaspecten van de boekhouding samen met de essentiële financiële principes. Studenten bouwen voort op deze basis door hedendaags onderzoek in boekhouding en financiën te bestuderen en door gespecialiseerde keuzemodules te selecteren.

De onderwezen component omvat twee academische semesters. De eerste bevat vier kernmodules en de tweede twee kernmodules plus twee opties. Gedurende deze tijd wonen studenten lezingen, werkcolleges en seminars bij, gekoppeld aan gericht lezen en andere opdrachten. Hierna voeren studenten projectwerk uit in de zomer met als hoogtepunt het indienen van een proefschrift.

De kennis en vaardigheden verkregen in de onderwezen component worden toegepast op een proefschrift in de boekhouding of financiën, die betrekking kunnen hebben op gebieden zoals auditing, corporate governance, financiële markten, financieel beheer, financiële rapportage, management accounting of boekhouding in de publieke sector.

Programmastructuur

Het programma is zo ontworpen dat de fundamenten van geavanceerde boekhouding en financiën worden behandeld in het najaarssemester van de onderwezen component, terwijl de specialistische onderwerpen in het voorjaarssemester worden bestudeerd. In het voorjaarssemester vergroten studenten de onderzoeks- en financiële onderzoeksmodules door twee modules te selecteren uit zes opties.

Herfst Semester

 • Geavanceerde financiële rapportage
 • Management Accounting en controle
 • Principles of Finance
 • Onderzoeksmethoden

Lente semester

 • Onderzoeksthema's in de boekhouding
 • Onderzoeksthema's in financiën

Kies twee modules uit:

 • Boekhouding en kapitaalmarkten
 • Boekhouding en financiën in China
 • Geavanceerde Management Accounting
 • Asset prijzen
 • Financiële derivaten
 • Internationale boekhouding
 • Internationale bedrijfsfinanciering

Proefschrift

Het proefschrift is een onderzoekgebaseerde studie van 20.000 woorden, meestal bestaande uit een literatuuroverzicht en een empirisch onderzoek naar een gekozen gebied van boekhouding en financiën.

Carriere vooruitzichten

Hoewel dit een specialistisch programma is, hebben studenten een breed scala aan tewerkstellingsopties om uit te kiezen, waaronder professionele accountancy, de financiële dienstverlening, managementadvies of een specialistische functie in de publieke sector.

Toelatingscriteria

Van aanvragers wordt verwacht dat zij minimaal 2: 1 (GPA 3.0 / 4.0) hebben op het bachelorniveau in boekhouding en / of financiën, van een erkende instelling, die de volgende modules omvat: twee financiële boekhoudmodules, twee managementboekhoudmodules en twee financiële modules.

Aanvragers wier eerste taal niet Engels is, moeten minimaal een IELTS-score van 6,5 behalen met een minimum van 6,0 in elke subscore (of een vergelijkbare Engelse taalkwalificatie).

Collegegeld

 • Britse en EU-studenten: £ 13.950
 • Studenten van buiten de EU: £ 23.450
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Our world-leading research was ranked 5th amongst UK universities in the most recent Research Excellence Framework for quality and 2nd for impact. We provide an educationally outstanding experience fo ... Lees meer

Our world-leading research was ranked 5th amongst UK universities in the most recent Research Excellence Framework for quality and 2nd for impact. We provide an educationally outstanding experience for our students. Lees Minder