Msc in boekhouding en controle

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Inzicht in een vitaal bedrijfsproces

Het masterprogramma in Accounting en Control behandelt alle aspecten van het genereren, rapporteren en gebruiken van financiële gegevens in organisaties. De onderwerpen die onder meer vallen, zijn intern gebruik van financiële informatie, financiele planning, financieel operationeel beheer, het opstellen van gepubliceerde jaarrekening en financiële controle, evenals de algemene context van corporate governance waarvan boekhouding een cruciaal onderdeel is. Het masterprogramma van de VU Amsterdam versterkt uw academische kennis van de boekhouding en controle, en stelt u bekend met de meest recente regels en voorschriften op het gebied, met onderwerpen: Management Control, Management Accounting, Financial Reporting, Auditing en Corporate Law.

Specialisaties

Het masterprogramma in Accounting en Control biedt u een duidelijk overzicht van de huidige ontwikkelingen in zowel theorie als praktijk. Het programma geeft u een solide basis voor verdere specialisatie in een breed scala van beroepen. U kunt uw eigen keuzevakken en het onderwerp voor uw proefschrift kiezen. Dit betekent dat u volgens uw eigen belangen een individuele smaak kan geven aan uw studies:
  • Controlling: In de controle over operationele en financiële processen blijft een van de grootste uitdagingen voor het beheer van alle bedrijven. In grote bedrijven is de controlefunctie nu een essentieel onderdeel van de organisatie, en de chief financial officer is vaak een belangrijk lid van het managementteam. Als u geïnteresseerd bent in een carriere in dit gebied, zowel in de particuliere als in de publieke sector, vindt u de kerncursussen in management accounting en corporate governance van belang. Daarnaast kunt u kiezen voor keuzevakken met betrekking tot bedrijfsfinanciering en managementcontrole.
  • Accountancy : In een globaliserende economie zijn bedrijven onder druk onder druk om de publieke verantwoordelijkheid van hoge kwaliteit te bieden in de vorm van betrouwbare en transparante financiële informatie. Naar aanleiding daarvan is de accountancy beroep ontwikkeld tot een van de grootste en meest geïnternationaleerde professionele dienstverlenende industrieën. De wettelijke controle van gepubliceerde jaarrekening blijft de kern van het werk van de accountant en is ook centraal in het curriculum van het masterprogramma. Als u denkt over deze specialisatie, dan zult u de grondige grondslag in de International Financial Reporting Standards waarderen, die een standaard cursus in dit programma is. Aanvullende keuzevakken zullen u helpen om uw begrip van de economie van boekhouding en controle te verdiepen, en u kunt ook blootstellen aan professionele normen en praktijken bij het auditing.

Waarom VU Universiteit Amsterdam?

Gegroeid in onderzoek
VU Universiteit Amsterdam is actief betrokken bij onderzoek op het gebied van Accounting, Controle en Auditing via ARCA, het Amsterdam Research Center in Accounting. Bijna alle docenten van de afdeling zijn verbonden met ARCA en zijn daarom nauw betrokken bij het gespecialiseerde onderzoek van het Centrum.

Naadloze postdoctorale overgang
VU Universiteit Amsterdam biedt een scala aan gerenommeerde postdoctorale programma's die naadloos volgen uit het masterprogramma in Accounting en Control. Deze programma's leiden tot kwalificaties zoals Certified Controller, Registered Accountant (Nederland), EDP Auditor, Financial Analyst, Management Consultant, Change Manager of Controller in de non-profit en overheidssector. Het optionele onderdeel van het programma geeft u veel ruimte om een ​​breed perspectief te verwerven op gebieden die betrekking hebben op uw gekozen veld.

Unieke combinatie
De deeltijdse master's is een gecombineerd programma voor hoger beroepsonderwijs met een economische achtergrond. Als u een van deze kwalificaties bezit, kunt u zowel de MSc-titel als een geregistreerde accountant in Nederland behalen.

Loopbaanperspectieven

Nadat met succes een masteropleiding Accounting and Control hebt voltooid, zal je gedegen kennis van de productieketen in de financiële en administratieve activiteiten van grote organisaties bezitten. U heeft de verschillende aspecten van deze processen beheerd, van de initiële opname van transacties door interne rapportage en de implicaties daarvan voor de besluitvorming, naar externe presentatie en de controle van gerapporteerde cijfers.

De richting die u besluit te nemen, hangt gedeeltelijk af van uw specialisatie. Management Control en Accounting leidt je naar een financieel manager en controller worden. De specialisatie in Financial Accounting en Auditing zal u toelaten om te beginnen aan een carrière als een interne of openbaar accountant. De specialisatie voor informatiebeheer zal u voorbereiden op een carrière op het gebied van management accounting en consultancy, met nadruk op aspecten die verband houden met het ontwerpen, uitvoeren en beveiligen van informatiesystemen.

Toelatingseisen en de toepassing

Je hebt directe toegang tot het masteropleiding in Accounting & Control met een bachelor diploma in economie, bedrijfsadministratie of econometrie. In wezen wordt kennis op het niveau van de opleidingsniveau verwacht dat zij gelijkwaardig zijn aan een grondige kennis van de volgende literatuur:

Financial Accounting Elliott & Elliott, Financial Accounting, Reporting and Analysis (Internationale editie, Prentice Hall)
Management Accounting Horngren, Foster & Datar, Cost Accounting: Een managementmanagement (Prentice Hall)
Kwantitatieve methoden Berenson, Levine & Krehbiel, Basis Bedrijfsstatistieken, Concepten en Applicaties (Prentice Hall)
Financiële Analyse Palepu, Bernard & Healy, Business Analysis and Valuation (US GAAP of IFRS editie)
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Vrije Universiteit Amsterdam heeft de ambitie om inspirerende, innovatieve en betrokken. &nbsp Inspirerende Vrije Universiteit Amsterdam wordt hard gewerkt om ervoor te zorgen dat al haar opleidi ... Lees meer

Vrije Universiteit Amsterdam heeft de ambitie om inspirerende, innovatieve en betrokken. &nbsp Inspirerende Vrije Universiteit Amsterdam wordt hard gewerkt om ervoor te zorgen dat al haar opleidingen behoren tot de beste in het land. Vrije Universiteit Amsterdam biedt een inspirerende leeromgeving kunnen de studenten met de meest geschikte cursus voor hun behoeften. &nbsp Innovatieve Vrije Universiteit Amsterdam staat voor hoge kwaliteit, fundamenteel, innovatief en maatschappelijk georiënteerd onderzoek. De universiteit heeft een aantal vooraanstaande onderzoeksgroepen, die allemaal genieten van internationale erkenning. In de afgelopen jaren, hebben een capaciteit en expertise gebundeld in grootschalige programma's, waardoor interacties tussen de verschillende disciplines kunnen worden benut om de volledige. &nbsp Betrokken VU De oorsprong van zijn geworteld in het christelijke geloof. Dit is waarom we zo'n groot belang hechten aan onze maatschappelijke rol. Wij zijn van mening dat de academische werk niet kan worden gezien van de bezorgdheid van de samenleving, in termen van normen, waarden, filosofie en religie. &nbsp&nbsp Vrije Universiteit Amsterdam, Faculteit Economie en Bedrijfskunde &nbsp De Faculteit Economie en Bedrijfskunde probeert aan kwalitatief hoogwaardig onderwijs te combineren met excellent onderzoek. De faculteit is de grootste faculteit van de Vrije Universiteit Amsterdam. FEWEB huisvest ongeveer 4000 studenten, 1450 postdoctorale studenten en 460 medewerkers. De wetenschappelijke staf bestaat uit professoren, docenten, onderzoekers en promovendi, en is verbonden met de verschillende afdelingen. Het ondersteunend personeel is ondergebracht bij de Faculteit Office. Het faculteitsbestuur leidt de faculteit. &nbsp&nbsp Amsterdam &nbsp Amsterdam heeft de grootste concentratie van studenten en jongeren in Nederland. Werken of studeren aan de Vrije Universiteit Amsterdam biedt u de mogelijkheid om de verschillende culturele, sportieve en sociale activiteiten van deze stad te verkennen. Het totaal aantal inwoners bedraagt ongeveer 750.000. Nederland is bekend om zijn hoge levensstandaard. Amsterdam, de hoofdstad van Nederland, is een compacte en gebruiksvriendelijke stad. Amsterdam heeft veel te bieden: een verscheidenheid van woonwijken, internationale scholen, internationale sociale clubs, cultuur, (water) sporten, golfbanen en vele andere recreatieve voorzieningen. Lees Minder