Msc in biomechanica en Bioengineering

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Deze specialisatie richt zich op technologieën voor de gezondheid op het gebied van de aanpak systeem aangepakt en op basis van de resolutie van de multi-scale maar Multiphysics ook problemen. Inderdaad, apparatuur zal koppelen met de gezondheid van geminiaturiseerde elektronische componenten, de mechanische elementen van micro afmetingen, zelfs nanometrische en biologische elementen. Deze multidisciplinaire aanpak, multiscale en multifysische, technologische en wetenschappelijke breuk met de huidige gezondheid gereedschap, is de smeltkroes van deze specifieke training.

De specialiteit is geïntegreerd in de opleiding component van het Laboratorium of Excellence (Labex) "Beheersing van Systems Systems" gedragen door het lot, en die drie van zijn gemengde CNRS onderzoek eenheden bestaat uit: Heudiasyc, biomechanica en Bioengineering, en Roberval.

educatieve Achtergrond

Deze training is gebaseerd op een sterke traditie op het gebied van biomechanica en biomedische technologie aan de UTC en stelt voor om de traditionele aanpak van de huidige wetenschappelijke afdelingen overstijgen, de verschillende onderdelen (ingenieurswetenschappen, life sciences bij elkaar te brengen , geesteswetenschappen) via een multidisciplinaire training.

De belangrijkste gebieden van het onderwijs zijn onder meer:

  • modellering van levende systemen
  • micro- en nano (bio) systemen,
  • verwerking van ongestructureerde data en kennis extractie,
  • het beheer van de fysieke realiteit en complexiteit,
  • stromingsleer en turbulentie,
  • multischaal analyse, multifysische en inverse problemen,
  • biomechanica, biomaterialen en weefseltechnologie

professionele doelen

De opleiding maakt afgestudeerden van deze specialiteit werk in de volgende belangrijke sectoren:

  • Industrie biomedische / biotechniek (sportartikelen, protheses ...)
  • Biomedical autoriteiten, certificeringsregelingen / biomedische processen
  • Onderzoek, onderwijs, opleiding
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

UTC produces graduates (engineers, Master’s degree, PhDs) capable of taking into account the interactions of technologies with Mankind and Society at large and of evolving in a world-scale competitive ... Lees meer

UTC produces graduates (engineers, Master’s degree, PhDs) capable of taking into account the interactions of technologies with Mankind and Society at large and of evolving in a world-scale competitive environment, with the aim of complying with sustainable development policies. Lees Minder