Msc in beheer van natuurlijke hulpbronnen en ontwikkeling met focus op Zuidoost-Azië

Algemeen

Beschrijving van opleiding

MSc in Natural Resources Management en Development

met de nadruk op Zuidoost-Azië
Master programma Natural Resources Management voor Zuid-Oost-Azië (NRM SEA) met een uitwisseling semester in Duitsland - Een samenwerking tussen de Vietnam Academy of Water Resources en TH Köln (University of Applied Sciences)

nrm_sea

Wereldbevolking, economische groei en voortdurende verslechtering van het milieu zijn het verhogen van de druk op de bestaande natuurlijke systemen. Hun vermogen om natuurlijke hulpbronnen zoals voedsel, water en energie in gevaar is en tanende. Onder condities van globalisering, deze processen zijn het meest krachtig in ontwikkelingslanden en opkomende economieën met hoge groei, lage bewustzijn, verlies van bestaande traditionele kennisbanken en zwakke bestuursstructuren. Dit vraagt ​​om specialisten en leiderschap om zich te ontwikkelen en maken gebruik van bestuurlijke, economische, bestuur en technische oplossingen. Het doel van het programma is om dergelijke deskundigen te vormen. De deelnemers worden voorzien van de juiste kennis en vaardigheden om de huidige problemen in verband met het gebruik en beheer van natuurlijke hulpbronnen te analyseren.

Het programma richt zich afgestudeerde professionals met werkervaring in de openbare of particuliere instellingen, overheden en ondernemingen van de sector natuurlijke hulpbronnen. De aanvragers moeten een belang in het leren en werken in een interculturele en multidisciplinaire omgeving.

Deze speciale cursus is een bilaterale samenwerking tussen het Instituut voor Technologie en Resources Management in de tropen en subtropen (ITT) aan TH Köln (University of Applied Sciences) en Vietnam Academy of Water Resources (VAWR).

ITT heeft meer dan 700 MSc-studenten uit vele landen over de hele wereld opgeleid in de volgende drie belangrijke domeinen: water, natuurlijke hulpbronnen en het beheer van hernieuwbare energie. Cutting edge onderwijsconcepten worden gecombineerd met up-to-date onderzoek toepassingen en veldwerk.

VAWR / CTIC is verantwoordelijk voor watergerelateerde het hele land toegepast onderzoek, internationale samenwerking, de overdracht van technologie, post-graduate professionele training, consultancy en implementatie van de watervoorziening en irrigatie-infrastructuur, waterkracht en ruimtelijke ordening.

Wat bieden wij?

 • cursussen en technische veldbezoeken op de nieuwste concepten en technologieën van het waterbeheer
 • krijgen de eerste hand advies van hoog niveau professionals en ondernemers in de sector van de natuurlijke hulpbronnen
 • training op project management en leiderschap kwalificaties
 • informatie over de praktijk en projecten van internationale samenwerking
 • studie uitwisselingsmogelijkheden met ITT partneruniversiteiten
 • beurzen

Wat verwachten wij?

Om u deelneemt moet

 • hebben een professionele of academische achtergrond in verband met de sector van de natuurlijke hulpbronnen
 • zijn vloeiend in het Engels (TOEFL 550 point of IELTS Band 6)
 • bereid zijn tot het nemen van leidinggevende posities in de toekomst
 • worden zeer gemotiveerd om te leren en te werken in een internationale omgeving

Wat zijn je perspectieven?

 • uitstekende carrièremogelijkheden in de internationale samenwerking en ontwikkelingshulp
 • werkt voor nationale en internationale bedrijven in de groeiende bedrijfsleven "beheer van natuurlijke hulpbronnen".
 • leidende posities in de publieke en private natuurlijke hulpbronnen
 • deel gaan uitmaken van een netwerk van excellentie op NRM

ACADEMICS

Doelstelling

De algemene doelstelling is om experts opleiden op het gebied van beheer van natuurlijke hulpbronnen, die hoog op de vraag naar leidende posities en zijn in staat om complexe projecten te beheren voor internationale instellingen en bedrijven.

Doelgroep

De ideale student heeft minimaal een bachelor diploma en heeft enkele werkervaring bij een instelling of bedrijf in verband met de sector. Hij of zij moet vloeiend Engels en hebben goede communicatieve vaardigheden. De deelnemers kunnen afkomstig zijn van verschillende achtergronden: engineering, natuurwetenschappen, economie, sociale wetenschappen.

Lesgeven inhoud en doelstellingen

De studies beslaan een periode van vier semesters. Het vierde semester is gewijd aan de masterproef. Het didactisch concept bestaat uit twee componenten: een technische en een sociale. De technische component geeft de deelnemers de relevante en up-to-date kennis die nodig is om beslissingen te nemen op weg naar een duurzaam beheer van natuurlijke hulpbronnen. De sociale component is even belangrijk en richt zich op de inrichting van de deelnemers met de communicatieve, interculturele en leidinggevende vaardigheden die nodig zijn tot het nemen van leidende posities in de sector van de natuurlijke hulpbronnen en om effectief in het kader van de internationale samenwerking te werken.
In de klas, moeten moderne methoden van het onderwijs worden toegepast, zoals probleemgestuurd onderwijs, interactief onderwijs, concept mapping en computer-based learning.

Inhoud

De studies beslaan een periode van vier semesters. De eerste en tweede semester vindt plaats in Hanoi, het derde semester in Keulen. Het vierde semester is gewijd aan de masterproef. Het programma bestaat uit basismodules, zoals "beheer van natuurlijke hulpbronnen Systems", "Natuurlijke Hulpbronnen Economie, Bestuur en Organisatie", "Internationale Samenwerking en Ontwikkeling" en "Project en Business Management" met als doel het verstrekken van een overzicht van water management, economie, projectmanagement en de regionale en institutionele context. Daarnaast is de deelnemers kiezen tien gespecialiseerde keuzevakken in verband met onderwerpen van het beheer van natuurlijke hulpbronnen de nadruk op de specifieke situatie en de ervaringen in de Zuid-Aziatische regio.

Het vierde semester zal zich richten op de voorbereiding van de masterproef. Stages en onderzoek blijft voornamelijk in een Zuid-Aziatische land, indien mogelijk samen met een lokale instelling of bedrijf, staan ​​garant voor de praktische oriëntatie van de meester onderzoek. Vietnamese studenten moeten de kans krijgen om hun onderzoek in Duitsland te realiseren indien financiering is beveiligd hebben. Mentoren bijzondere aandacht te besteden dat de opgedane kennis in de eerste drie semesters wordt toegepast in de afzonderlijke projecten.

veldbezoeken
Veldbezoeken spelen een belangrijke rol als de blootstelling aan echte projecten en relevante instellingen van de hoogste belang om de doelstellingen van de masteropleiding voldoen.

Projecten
In de module "Project I - III" studenten krijgen de kans om de nieuwe kennis ontvangen in de basis of gespecialiseerde modules van toepassing zijn op een interdisciplinaire case study hebben. De deelnemers moeten komen uit diverse technische en bedrijfskundige achtergrond. Het team projecten moeten worden met betrekking tot onroerend bezochte projecten in het gebied reizen of aan projecten voorgesteld door de andere partners van het netwerk.

Toepassing

 • Screening toepassing: tot en met 30 maart
 • Uiterste datum: 30 mei van elk jaar
 • Cursus start bij het begin van september van elk jaar

Studenten die van plan toe te passen voor de NRM-SEA masteropleiding moeten hun sollicitatie van 15.12. tot 30.05. elk jaar ITT, TH Köln (University of Applied Sciences).

Volg de instructies in de respectievelijke online applicatie platform.

De volgende toepassing documenten moeten in digitale vorm worden ingediend. Geef de digitale aanvraag als een pdf-bestand en organiseren van de documenten in de volgende volgorde:

 1. Aanvraagformulier
 2. curriculum vitae (in de vorm van tabellen, het Engels)
 3. document waaruit het hoger onderwijs ingang kwalificatie
 4. afstuderen certificaat
 5. academische record van universitaire studie
 6. bewijs van Engels taalvaardigheid
 7. twee brieven van aanbeveling van de voormalige professoren / werkgevers
 8. een motivatiebrief te leggen waarom hij / zij zou willen studeren in het programma (pagina 1)
 9. een onderzoek idee met betrekking tot de masteropleiding (2 pagina's)
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Institute for Technology and Resources Management in the Tropics and Subtropics (ITT) at the TH Köln (University of Applied Sciences) aims to enable people of various technical and cultural backgr ... Lees meer

The Institute for Technology and Resources Management in the Tropics and Subtropics (ITT) at the TH Köln (University of Applied Sciences) aims to enable people of various technical and cultural backgrounds to better solve the complex issues related to environmental problems with an interdisciplinary and intercultural approach at the graduate and postgraduate level. Lees Minder