Msc in bedrijfsinformatiesystemen

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Informatiesystemen vormen de basis van het ontwerp, de verbetering en het onderhoud van de bedrijfsprocessen. Ze zijn uitgegroeid tot de grootste en meest complexe technische producten en vormen een sterk geïntegreerd deel van de operationele processen in bedrijven.

Een organisatie informatiesysteem is een essentieel onderdeel en het stelsel werkt niet zoals het hoort, brengt alle processen tot stilstand. Of multinationals, banken, verzekeringsmaatschappijen, ministeries, ziekenhuizen, reisbureaus of online winkels, kan geen van deze werken zonder een perfect functionerende informatiesysteem.

De integratie van IT-systemen in de bedrijfsprocessen vereist experts die kennis van zowel de informatica en bedrijfskunde bezitten. Onze masteropleiding Business Information Systems traint deze deskundigen.

Inhoud van de masteropleiding Business Information Systems

De masteropleiding in Business Information Systems (BIS) combineert informatica vakken met onderwerpen die de bedrijfsvoering en industriële engineering en management wetenschappen. Het programma omvat verschillende aspecten: - Het gebruik van modellen in het ontwerp van informatiesystemen - De implementatie van de modellen in informatiesystemen - Het beheer, specificaties en analyseren van bedrijfsinformatie systemen Veel van de verplichte cursussen worden op het gebied van informatica en informatie systemen. In de verplichte vakken op het gebied van industriële engineering en management wetenschappen echter, ligt de nadruk in de logistiek en operationeel management.

Specialisaties

U kunt specialiseren in Business Process Management, Gezondheidszorg, ICT Services of Logistics. Dit masterprogramma vormt daarom waardevolle aanvullende training voor zowel computer wetenschappers en technische business managers.

Opleiding Master in Science Education and Communication

Het is mogelijk om de masteropleiding te combineren in BIS met de Education Master in Science Education and Communication (SEC). Met een SEC mate onder je riem, je bent gekwalificeerd om informatica in de bovenbouw van het vwo te onderwijzen.

programma-informatie

  • Studie mogelijkheden: Full-time
  • Graad: Master of Science
  • Taal: Engels
  • Tijden van binnenkomst: september of februari
  • Duur: 2 jaar (120 ECTS)
  • Master's thesis: 30 ECTS

NVAO accreditatie

Dit programma is wettelijk erkend en geaccrediteerd door de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Eindhoven University of Technology (TU/e) is a worldwide top 100 research university specializing in engineering science & technology. Our education, research and knowledge valorization contribute ... Lees meer

Eindhoven University of Technology (TU/e) is a worldwide top 100 research university specializing in engineering science & technology. Our education, research and knowledge valorization contribute to science for society: solving the major societal issues and boosting prosperity and welfare by focusing on the Strategic Areas of Energy, Health and Smart Mobility... Lees Minder