Msc - human resources management en de relatie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

MSc - Beheer van human resources en de relatie

Al meer dan 30 jaar de IAE Aix vorm het talent moeten bedrijven - Human Resources specialisten, flexibel en begiftigd met grote interpersoonlijke vaardigheden. Dit MSc perfect voldoet aan de verwachtingen van de bedrijven.

Leer hoe u de strategie en business doelstellingen in uw hoedanigheid als directeur (-rijst) van de menselijke hulpbronnen. De MSc in Human Resource Management biedt een dubbele competentie - Strategisch Management beheersing van de technieken en tools van Human Resources en het begrip van interpersoonlijke relaties binnen het bedrijf. Het doel is om de uitdagingen van morgen, en verhuizen naar de voorgestelde kracht in het bedrijf.

Hoofdlijnen

Het getal in het bereik van 30-35 deelnemers.

Het programma loopt full-time meer dan een jaar.

Lesmethoden zijn voornamelijk gebaseerd op de actieve betrokkenheid van de deelnemers: case studies, simulatie games, praktische oefeningen, ervaringen van relaties door veel zakelijke beoefenaars, applicatie veldwerk. Zij geven prioriteit aan groepswerk, met een zeer veelvuldig gebruik van audiovisuele middelen (gefilmd ondersteunt, videobewerking te bereiken, enz.) En nieuwe ICT.

Kennis control continu gewaarborgd op een wijze die de kenmerken van elk discipline van het programma. Engels is essentieel.

Conferenties-knooppunten, bedrijfsbezoeken, rondetafelgesprekken waar de gasten zijn specialisten in Human Resource Management, georganiseerd en gefaciliteerd door de deelnemers aan het programma. Sinds haar oprichting heeft de HRM-programma zeer productief contacten en netwerken met professionals van HRM, als ANDRH, die ongetwijfeld vergemakkelijkt het verkrijgen van opdrachten in het bedrijfsleven en huurt ontwikkeld.

Functieprofielen beschikbaar voor toekomstige afgestudeerden

We vinden afgestudeerden van het programma in senior management posities op het gebied van Human Resource Management bedrijven of organisaties in de private of publieke sector (grote of middelgrote). Bijvoorbeeld: HRD (Human Resources Director), adjunct-HR-directeur, die verantwoordelijk is voor de opleiding, werving, bezoldiging, communicatie, project manager over diverse onderwerpen (veiligheid, kwaliteit, arbeidsomstandigheden, ...), sociale auditor.

Er zijn ook consultants en trainers op dit gebied. De dynamiek van de Alumni Network vergemakkelijkt de toegang tot de arbeidsmarkt.

Toelating en tarieven

Inwerkingtreding 1 jaar MSc:

  • Licentiehouders
  • of het niveau Bac + 3 (180 ECTS)
  • of gelijkwaardig (buitenlandse diploma VAE)

Directe toegang tot het tweede jaar van de MSc:

  • Afgestudeerden master
  • of een niveau van Bac + 4 of meer (240 of meer ECTS)
  • of gelijkwaardig (buitenlandse diploma VAE)
  • belangrijke professionele ervaring, blijft in het buitenland en een zeer goede kennis van het Frans en het Engels.

Recruitment is op aanvraag (Tests Tage-MAGE of GMAT, TOEFL, TOEIC of IELTS, professioneel project, eerdere studies, stages of posities) en interview met een jury.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

IAE Aix Graduate School of Management, part of Aix Marseille University, is located in the South of France, within France’s second largest metropolitan area after Paris. Founded in 1955, the IAE Aix w ... Lees meer

IAE Aix Graduate School of Management, part of Aix Marseille University, is located in the South of France, within France’s second largest metropolitan area after Paris. Founded in 1955, the IAE Aix was the first Graduate School of Management in the French public university system. Lees Minder