Msc human resource management met CIPD pad

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Effectief lokaal, nationaal en mondiaal people management is een cruciaal onderdeel van het succes van elke organisatie. Ontworpen voor afgestudeerden van verschillende achtergronden, onze MSc biedt u toegang tot, en een kans om een ​​lid van het geworden Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD); een steeds meer essentiële voorwaarde voor een succesvolle en lonende carrière in HRM en arbeidsverhoudingen.

Met een sterke focus op HRM-praktijk en professionele ontwikkeling managementvaardigheden, ons programma brengt je verder dan de standaard route. Wij voldoen aan de Gevorderd niveau criteria CIPD's, Dus als je met succes de weg die u kunt toepassen op Associate, dan Chartered, level-lidmaatschap te voltooien, afhankelijk van uw rol en ervaring.

De MSc HRM (met CIPD Pathway) heeft een sterkere focus op HRM-praktijk en de ontwikkeling van vaardigheden dan de standaard route. Het is volledig geaccrediteerd door het Chartered Institute of Personnel and Development en biedt toegang tot het lidmaatschap van deze beroepsorganisatie.

Het lidmaatschap van de CIPD wordt algemeen beschouwd als het verstrekken van een duidelijk voordeel voor degenen die willen een carrière op het gebied van HRM en Arbeidsverhoudingen en wordt steeds meer gezien als een essentiële vereiste na te streven. De CIPD heeft momenteel 135.000 leden en personeelsadvertenties voor HRM berichten maken veelvuldig verwezen naar de noodzaak van CIPD lidmaatschap. CIPD status wordt landelijk erkend in het Verenigd Koninkrijk, maar wordt steeds meer erkend op een internationale basis.

Deze route voldoet Geavanceerd niveau criteria van de CIPD's zodat degenen die met succes hebben afgerond en gaf de route aan te vragen Associate en vervolgens Chartered niveau lidmaatschap afhankelijk van hun HR-rol / niveau en ervaring. De CIPD rekent een student contributie (momenteel £ 170). Associate en Chartered lidmaatschap niveaus worden door de CIPD verleend. De modules in het pad worden hieronder weergegeven. Er zijn geen keuzevakken, als student nodig hebt om elke module afronden en slagen.

Waarom deze cursus bestuderen

Tegen het einde van het programma krijgt u een hoge standaard van kennis en begrip van de huidige praktijk, intellectuele en politieke uitdagingen voor beoefenaars op het gebied van human resource management. Deze omvatten:

  • De relatie tussen HRM en bedrijfsstrategie
  • De impact van HRM op de prestaties van het bedrijf
  • De uitdaging van het ontwikkelen van HRM-strategieën in een internationale context
  • De implicaties van nieuwe individuele en collectieve rechten werkgelegenheid
  • Omgaan met veranderingen en de invoering van nieuwe vormen van arbeidsorganisatie
  • Ervoor zorgen dat werknemers worden uitgerust met de nodige vaardigheden en kennis.

Daarnaast zult u in aanmerking komen om een ​​aanvraag voor het lidmaatschap van de CIPD op een van beide Associate of Chartered niveau

Toelatingseisen

Een goede Honours degree (2: 1 of hoger) of een postgraduate diploma van een Britse universiteit of gelijkwaardig.

Wij accepteren een scala aan kwalificaties uit verschillende landen - meer informatie over internationale toegangsvereisten Engels taalcijfers van 7,0 IELTS (niet minder dan 6,5 in een band), 95 TOEFL (met maar liefst 22 in een band) of 67 vaardigheden) Pearson Academische Test Engels is verplicht.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Birmingham Business School is a research-led institution and offers high quality undergraduate and postgraduate degree programmes for students from all over the world. Their triple-crown accreditation ... Lees meer

Birmingham Business School is a research-led institution and offers high quality undergraduate and postgraduate degree programmes for students from all over the world. Their triple-crown accreditation places them within an elite group of global business schools. Set in the university's attractive 'redbrick' campus, in the industrial heartland of Britain, the School is proud of its 100 year history and close links with local business. Lees Minder