Msc - Governance van informatiesystemen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

MSc - Governance van informatiesystemen

De nieuwe informatietechnologieën en de ontwikkeling van de communicatie zijn het transformeren van de organisatie en de wijze van bedrijfsvoering. De meeste bedrijven en maatschappelijke organisaties zien hun relaties met hun diep verstoorde omgeving. De reorganisatie van de bedrijfsprocessen kunnen nu worden gedacht zonder uitgebreide integratie van informatie technologieën en nieuwe managementmethoden zij toestaan. Vanaf nu zijn de meeste competitieve voordelen die direct of indirect zijn verkregen door middel van intelligente gebruik van deze technologieën.

Het voornaamste doel van de MSc is om high-level executives en ondernemers in staat zijn om deze methoden toe te passen om deze processen te ontwerpen en aan de verschillende technische systemen in de structuur van de organisatie en haar omgeving te integreren, in de trein het kader van innovatieve en coherente ontwikkelingsstrategieën.

Organisatie van de studies

* Eerste jaar:

Het eerste jaar van de MSc geeft algemene onderwijs in management van organisaties. Het is gebruikelijk om alle studenten, ongeacht de specialisatie keuzes die zij maken voor hun tweede jaar. Echter, ze hebben de mogelijkheid, samen met de gemeenschappelijke kern syllabus, de verschillende specialiteiten aangeboden in het tweede jaar via specifieke opleidingsmodules getiteld "Focus" Technische Informatie Systemen te ontdekken.

* Tweede jaar:

Het was tijdens deze tweede jaar van de MSc-studenten zullen de specifieke modules van specialisatie Governance of Information Systems aan te pakken.

Profiel van posities open voor toekomstige afgestudeerden

Hoofd van Informatie Systemen, E-Business Manager, die verantwoordelijk is "organisatie, systemen en methoden" afdeling, die verantwoordelijk is voor IT-diensten agentschap, IT-manager, project manager, informatie systeem ontwerper, consultant, beheerder of gegevens netwerk ontwerper en beheerder van de website, ondernemer.

Toelating en tarieven

Inwerkingtreding 1 jaar MSc

  • Licentiehouders
  • of het niveau Bac + 3 (180 ECTS)
  • of gelijkwaardig (buitenlandse diploma VAE)

Directe toegang tot het tweede jaar van de MSc:

  • Afgestudeerden master
  • of een niveau van Bac + 4 of meer (240 of meer ECTS)
  • of gelijkwaardig (buitenlandse diploma VAE)
  • belangrijke professionele ervaring, blijft in het buitenland en een zeer goede kennis van het Frans en het Engels.

Recruitment is op aanvraag (Tests Tage-MAGE of GMAT, TOEFL, TOEIC of IELTS, professioneel project, eerdere studies, stages of posities) en interview met een jury.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

IAE Aix Graduate School of Management, part of Aix Marseille University, is located in the South of France, within France’s second largest metropolitan area after Paris. Founded in 1955, the IAE Aix w ... Lees meer

IAE Aix Graduate School of Management, part of Aix Marseille University, is located in the South of France, within France’s second largest metropolitan area after Paris. Founded in 1955, the IAE Aix was the first Graduate School of Management in the French public university system. Lees Minder