MSc - Algemeen management

"Identity Program IAE Network, de MSc in General Management biedt de deelnemers een sterke eerste vaardigheid van een globale aanpak van het beheer.

Voorbij de overname van methoden en technieken, ligt de nadruk in dit programma gericht op de individuele coping-vaardigheden en de bereidheid tot verandering in de internationale context. "

Delphine Chazalon, Onderwijs Manager

Objectief

Bedrijven zijn op zoek naar algemene managers in staat om, vanuit een sterke eerste rechtsgebied, regie een activiteit in al zijn technische, menselijke en leidinggevende.

De opleiding gaat dus verder dan de functionele barrières en om beter te begrijpen van een voortdurend veranderende omgeving. De kritische analyse van complexe situaties ontwikkelt individuele vaardigheden (luisteren, autonomie, initiatief en levenslang leren) en verhoogt het bewustzijn van het belang om te weten hoe te worden in het bedrijfsleven.

In deze context, het doel is om de deelnemers te voorzien van zeer uiteenlopende achtergronden en een gedegen opleiding en algemene opleiding in management en daarmee uitbreiden van hun potentieel publiek en carrière door de overname van een tweede competentie.

De IAE Aix biedt de deelnemers een educatieve en gepersonaliseerd project, rekening houdend met hun professionele en academische cursussen en boven hun verwachtingen en projecten.

Structuur en inhoud van de training

Tijdens specialisatie

Electieve 1, om te kiezen tussen de zes aangeboden in het Engels:

 • Team Building
 • Multiculturele Communicatie
 • Waarde van Time and Risk Premium
 • Market Intelligence
 • Ontwikkel uw creativiteit Markt
 • Communicatieprocessen en Stijlen
 • Het Europese integratieproces (EIP) en de invloed ervan voor Business

2 keuzevakken te kiezen uit een voorgestelde twintig

 • Ontwikkel je kwaliteiten van Manager-Coach Team
 • Product Marketing Manager functie
 • Het informatiesysteem in de transformatie van de keten van WAARDEN
 • MARKETING SERVICES
 • ERVAAR DE ANGST - en toch doen
 • Project Management
 • Onderhandelingen over internationale JURIDISCHE

Kruis monografieën (leerlingen zijn vrijgesteld)

Realisatie van een monografie van een bedrijf genoteerd op een financiële markt met inachtneming van de strategische dimensie, commerciële en financiële. Mondelinge presentatie en Engels map voor een panel van multidisciplinair leraren.

Functieprofielen beschikbaar voor toekomstige afgestudeerden

Vanwege de diversiteit van de vorige training, de mogelijkheden zijn zeer divers, zowel in termen van functie en op het gebied van de industrie.

Voorbeelden van zakelijke functies bezet door oud-studenten van het programma:

Bijvoorbeeld, beide vinden we een directeur voor logistieke studies in Cofradel een Product Manager bij Arco Pharma, sales engineers bij IBM of BASF, die verantwoordelijk is voor de sociale relaties of boekhoudkundige kader om EDF-GDF, een IT-manager bij de Mairie d'Aix-en-Provence, een productie-manager bij Quaker Frankrijk, een operations manager bij Danone, een project engineer bij Comex, een ingenieur werkt met Bouygues, een functionaris van de Franse games, een regionaal sales manager bij Procter & Gamble, een officiële wereldwijde marketing, Meccano, inkoop ingenieur DCAN, financieel managers bij Crédit Agricole of General Motors, het beheer controllers, Kellogg's of op de Autonome Haven van Marseille

Toelating en tarieven

Dit MSc in 1 jaar is toegankelijk voor alle houders van een master of een niveau van Bac + 4 of meer (240 of meer ECTS) of gelijkwaardig (buitenlands diploma VAE ...)

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 15 andere vakken van IAE Aix Graduate School of Management »

Deze cursus is Campus gesitueerd
Duration
1 - 2 jaar
Voltijd
Prijs
8,400 EUR
4800 € - Direct Entry in jaar 2