Msc Food Process Engineering

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Deze masteropleiding in Food Process Engineering geeft u de theoretische en praktische kennis die nodig is in de voedingsindustrie, die, gecombineerd met relevante industriële training en ervaring, u kan helpen op het gebied van een erkende ingenieur.

Uw opleiding geeft u een gedetailleerd begrip van de theorieën, methodes en praktijken van voedselprocessen, en wordt geleverd door een team van specialisten, waaronder docenten uit de voedingsindustrie of met ervaring in de voedingsindustrie.

Belangrijkste feiten

 • Uw opleiding wordt door docenten uit de voedingsindustrie of met de ervaringen van de voedingsindustrie geïnformeerd.
 • Deze opleiding biedt gespecialiseerde training, geïnformeerd door de industrie en de onderzoekssterkte van de faculteit, in de verwerking van eigenschappen van voedermiddelen, van boerderij tot vork.
 • De Universiteit van Nottingham heeft een sterke reputatie op het gebied van voedingswetenschappen. Onze school van de biowetenschappen is gerangschikt nr. 1 onderzoeksmilieu in het Verenigd Koninkrijk voor Landbouw-, Veterinaire en Voedselwetenschappen (2014 Research Excellence Framework).
 • De afdeling Chemische en Milieu-ingenieurswese staat op de 6e plaats in The Guardian University Guide 2018 en 8e in The Times Good University Guide 2018.

Cursus details

De food and drink industrie is de grootste productie sector in Groot-Brittannië, groter dan de gecombineerde auto- en luchtvaartsector. De sector is meer dan 20 miljard pond per jaar. De doelstelling is hoogwaardig, veilig en betaalbaar voedsel te produceren tegen de laagste milieukosten.

Er is een tekort aan mensen met de vaardigheden die nodig zijn om de veranderingen in de voedselproductie van de 21e eeuw, waaronder voeding, wereldbevolking, IOT (Internet of Things), infomatics en automatisering, voedselpersoneel, gezondheid, welzijn en duurzaamheid, te verwerken.

Dit 12 maanden programma bevat specialistische modules waarmee u de verwerkingseigenschappen van voedselmaterialen kunt waarderen en hoe ze van ingrediënt tot product kunnen worden omgezet.

De cursus wordt geleverd door specialisten met industriële kennis en wordt geleerd en beoordeeld in combinatie met de bijbehorende ingenieurswetenschappen om ervoor te zorgen dat u begrijpt hoe elk proces kan worden toegepast.

Het MSc programma biedt u de flexibiliteit om op uw specifieke interesses te concentreren door middel van de keuze van 30 studiepunten van optionele gedoseerde modules over de eerste twee semesters.

Deze cursus wordt gegeven in de afdeling Chemische en Milieutechniek, Universiteit Park, Nottingham.

Modules

Kernmodules

 • Versnelde Design Training (jaarlange): 30 studiepunten
 • Voedselverwerking (herfst): 10 studiepunten
 • Food Design en Operation Case Studies (herfst): 10 studiepunten
 • Geavanceerde Rheologie en Materialen (herfst): 10 studiepunten
 • Onderzoeksplanning (voorjaar): 10 studiepunten
 • Multiphase Systems (voorjaar): 10 studiepunten
 • Geavanceerde voedselverwerking (voorjaar): 10 studiepunten
 • Onderzoek en Ontwerpproject (zomer): 60 studiepunten

Optionele modules

Als u eerder een BIng aan de Universiteit van Nottingham heeft gevolgd in Milieutechniek, of Chemical with Environmental Engineering, mag u maximaal 20 studiepunten kiezen uit de onderstaande modules in Groep 1.

Als u eerder een BIng aan de Universiteit van Nottingham heeft gestudeerd in Chemische Ingenieurswese, heeft u in het herfst semester ook een extra kernmodule Waterbehandeling (10 studiepunten).

Als u nog geen BEng of MEng aan de Universiteit van Nottingham heeft gevolgd in Chemische Ingenieurswese, Milieutechniek of Chemie met Milieutechniek, mag u maximaal 30 studiepunten kiezen uit de modules in Groep 1 en Groep 2.

Groep 1

 • Procesrisico en -voordeel (voorjaar): 10 studiepunten
 • Geavanceerde computermethoden (voorjaar): 10 studiepunten
 • Waterbehandelingstechniek (voorjaar): 10 studiepunten
 • Geavanceerde Biochemische Techniek (voorjaar): 10 studiepunten
 • Advanced Reaction Engineering (lente): 10 studiepunten

Groep 2

 • Waterbehandeling (herfst): 10 studiepunten
 • Biochemische Techniek (herfst): 10 studiepunten

Houd er rekening mee dat alle module details kunnen worden gewijzigd. Voor meer informatie over onze modules, zie de module catalogus.

De modules die wij aanbieden zijn geïnspireerd door het onderzoek belangen van onze medewerkers en als gevolg daarvan kan veranderen omwille van bijvoorbeeld ontwikkelingen in het onderzoek of de wetgeving verandert. Deze lijst is een voorbeeld van typische modules die wij aanbieden, niet een definitieve lijst.

Carrière

Chemische ingenieurswetenschappen en voedingswetenschappen in Nottingham hebben een lange geschiedenis van samenwerking met de industrie, onze afgestudeerden behalen consequent top banen met grote bedrijven. Deze cursus geeft studenten een goed begrip van voedselprocessen, en overdraagbare vaardigheden in de vraag van werkgevers, voor de ontwikkeling van voedselprocessen en producten.

Dit programma kan een sterke basis vormen voor verdere studie op doctoraal niveau, en het nastreven van een carrière in onderzoek. De universiteit beschikt over een portfolio van doctorale opleidingscentra, gefinancierd door de Britse onderzoeksraden. Voor meer informatie, bezoek onze website voor ingenieurswetenschappen.

De Universiteit van Nottingham is erkend als het leveren van een Gouden standaard in het Onderwijs Excellence Framework (TEF), dat gericht is op het herkennen en belonen van uitstekend leren en leren.

Gemiddelde startsalaris en loopbaanontwikkeling

In 2016 waren 94,2% van de postgraduaten in de faculteit die beschikbaar waren voor werk, binnen zes maanden na afstuderen werk of verdere studie bewezen. Het gemiddelde aanvangssalaris bedroeg € 31,959, waarbij de hoogste € 100.000 bedroeg. *

* Bekende bestemmingen van voltijdse thuis hogere diploma postgraduates, 2015/16. Salarissen worden berekend op basis van die in voltijdse werk in het Verenigd Koninkrijk.

Carrièremogelijkheden en werkgelegenheid

De Universiteit van Nottingham wordt doorlopend uitgeroepen tot één van de meest gerichte universiteiten van Groot-Brittannië's vooraanstaande afgestudeerde werkgevers * en biedt u een start als het gaat om uw carriere.

Als u nagraadse studie bij ons opneemt, ontvangt u niet alleen ondersteuning in het kader van nauw contact met supervisors en specifieke training in verband met uw onderzoeksgebied, maar u kunt ook profiteren van toegewijd carriereadvies van onze Carriere- en Ondernemingsdienst.

Onze Carrières en Employability Service biedt een scala aan diensten, waaronder advies sessies, werkgevers evenementen, wervingsbeurzen en vaardigheden workshops.

* De Graduate Market 2013-2017, High Fliers Research

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

TheFaculty of Engineering at Nottinghamis known for its world-class research, inspirational teaching, and diverse academic community.

TheFaculty of Engineering at Nottinghamis known for its world-class research, inspirational teaching, and diverse academic community. Lees Minder
Nottingham , Oviedo , Ningbo + 2 Meer Minder