Msc ecologie en ecosystemen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De masteropleiding Ecology and Ecosystems (MEC) behandelt fundamentele problemen in de ecologie op een holistische manier. Kernthema's zijn de rol van organismen in de functionaliteit van ecosystemen, en de factoren die verantwoordelijk zijn voor de ruimtelijke en temporele variaties in de biodiversiteit en het functioneren van de systemen. De opleiding neemt zowel een organismisch en een op het ecosysteem gebaseerde aanpak van de ecologie - daardoor aanvulling twee verwante curricula aan de Universiteit van Wenen. Dit zijn Environmental Sciences, die sterk geworteld is in geowetenschappen, en Conservation Biology & Biodiversity Management (in het Duits), die specifiek gewijd aan de theorie en praktijk van natuurbescherming - van de soort op het landschap niveau.

In MEC, dekken we diverse mariene, zoetwater en terrestrische ecosystemen. Deze variëren van laagland tot alpine, en van arctische tot tropische biotopen. Wetenschappers uit diverse gebieden binnen de biologie, met inbegrip van plantkunde, microbiële ecologie, zoölogie, systeembiologie en biogeochemie zijn actief betrokken bij MEC. Bijdraagt ​​faculteiten komt van de departementen

  • Plantkunde & Biodiversity Research
  • Ecogenomics & Systems Biology
  • Limnology & Oceanography
  • Microbiologie & Ecosystem Science

en van de

  • Core Facility van Cell Imaging & Ultrastructuur Research.
een

MEC richt zich op de analyse van de fundamentele processen die het genereren en rijden de biodiversiteit en op haar rol in de fundamentele functies van het ecosysteem. Het programma biedt toegang tot een breed scala aan methoden en benaderingen, van veldonderzoek naar lab-experimenten, met behulp van state-of-the-art technologie in stabiele isotopen en elementen analyse, metagenomica, transcriptomics, proteomics, metabolomics, milieu genetica, licht en elektronen microscopie, statistische data-analyse en modellering.

Ecologie en ecosystemen (MEC) is een programma dat inzicht in de biologische controles en de afmetingen van de ecosystemen benadrukt. Om deze doelen te bereiken, benaderingen geworteld in life sciences worden gecombineerd met de toepassing van chemische, statistische en geografische methodologie.

De masteropleiding bestaat uit 120 ECTS studiepunten. Dit komt overeen met een periode van vier semesters.

Cursussen in het eerste semester worden gezamenlijk bijgewoond door alle studenten. Twee ring lezingen en een reeks seminars geven een overzicht van het huidige onderzoek onderwerpen in biodiversiteit en ecosysteemdiensten ecologie. Een eerste korte lab stage geeft een eerste inzicht in het lopende onderzoek, en een combinatie van lezingen en cursussen verbetert vaardigheden in statistiek en data-analyse. In het tweede semester, studenten kennis in detail met een scala van relevante veld en laboratorium methoden en te betrekken bij een eerste onderzoek in een van de bijdragende afdelingen.

Na dit eerste deel van het curriculum, studenten verwerven een grondige kennis op specifieke gebieden in de ecologie, die vrij gekozen kunnen worden. Hier, de breedte van de beschikbare expertise van de faculteit van de Universiteit van Wenen biedt vele mogelijkheden naar specialisatie en onderzoek.

Het MEC programma wordt afgesloten met een Master of Science thesis en een openbare mondelinge verdediging.

Voor meer informatie, klik hier.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Vienna was founded in 1365. It is the oldest university in the German-speaking world and one of the largest in Central Europe. Currently, about 91.000 students are enrolled at the Un ... Lees meer

The University of Vienna was founded in 1365. It is the oldest university in the German-speaking world and one of the largest in Central Europe. Currently, about 91.000 students are enrolled at the University of Vienna. 179 courses can be taken, of which 56 are Bachelor Programmes, 112 Master Programmes, 3 Diploma Programmes and 8 PhD Programmes. Lees Minder