Msc - beheer en rapportage controles

Algemeen

Beschrijving van opleiding

MSc - Management Control en Reporting

Het management is een transversale activiteit Controle Coördinatie en beheer van de activiteiten in dienst van de grond. Het doel is om voor te stellen en de ontwikkeling van een prestatie-evaluatie systeem om de business units dienen voor consequente uitvoering van de strategieën te garanderen. De prestaties contouren zijn niet alleen financieel. Het management waarde induceert een gezamenlijke optimalisatie van kosten en kwaliteit, wat een veel oriented management controle over het proces.

Nieuwe tools toegevoegd aan traditionele management accounting.

Activity-Based Costing wordt gevonden, de Activity Based Management, de Target Costing, Strategic Cost Management of de Balanced Scorecard. Deze mutaties werden ook versterkt met de aankomst in Europa van de nieuwe internationale boekhoudnormen (IFRS) en de Amerikaanse Sarbanes-Oxley Act.

In deze dynamische omgeving, waar verandering wordt een noodzaak, de rol van de financieel controleur wordt centraal. Hij is de architect van een systeem van evaluatie en performance management. Het doel is tot duidelijke en betrouwbare indicatoren te produceren om de uitvoering van de strategieën te vergemakkelijken en voor te bereiden voor verandering.

Objectief

Specialisatie MSc in Management en Reporting controle geeft trainingen gebaseerd op zowel de verwerving van essentiële technische kennis en een goed begrip van de organisatorische en bestuurlijke problemen.

Deze lessen worden aangevuld met de ontwikkeling van vaardigheden met betrekking tot de uitvoering van de concepten en instrumenten onderzocht door middel van een praktische en realistische onderwijs.

Institutionne Partnership

Dit programma is ontworpen en geproduceerd in nauwe samenwerking met de DFCG (de Vereniging van Financiële Bestuur en management Controllers) en Cegid Group (Software editor).

Organisatie van de studies

* Eerste jaar:

Het eerste jaar van de MSc geeft algemene onderwijs in management van organisaties. Het is gebruikelijk om alle studenten, ongeacht de keuze van specialisatie ze voor hun tweede jaar zal doen. Echter, ze hebben de mogelijkheid, samen met de gemeenschappelijke kern syllabus, de verschillende specialiteiten door middel van specifieke opleidingsmodules getiteld "Focus" te ontdekken.

* Tweede jaar:

Het is in het kader van het tweede jaar van de MSc deelnemers zal het specifieke programma om te functioneren en managementrapportage controle te bespreken.

Het jaar wordt georganiseerd in vier periodes.

Studenten brengen de eerste vier maanden van de opleiding (september-december) op IAE Aix om basiskennis te verwerven. De volgende troismois (januari-maart) zijn in het bedrijfsleven. Dan, twee maanden en de terugkeer naar de IAE Aix is ​​gericht op het verwerven van specifieke vaardigheden. Het laatste deel van het jaar is gewijd aan een minimum van drie maanden, als tijdens de eerste pas in een bedrijf, om nieuwe opdrachten uit te voeren.

Toelating en tarieven

Inwerkingtreding 1 jaar MSc:

  • Licentiehouders
  • of het niveau Bac + 3 (180 ECTS)
  • of gelijkwaardig (buitenlandse diploma VAE)

Directe toegang tot het tweede jaar van de MSc:

  • Afgestudeerden master
  • of een niveau van Bac + 4 of meer (240 of meer ECTS)
  • of gelijkwaardig (buitenlandse diploma VAE)
  • belangrijke professionele ervaring, blijft in het buitenland en een zeer goede kennis van het Frans en het Engels.

Recruitment is op aanvraag (Tests Tage-MAGE of GMAT, TOEFL, TOEIC of IELTS, professioneel project, eerdere studies, stages of posities) en interview met een jury.

Laatst bijgewerkt op jan 2016

Over de school

IAE Aix Graduate School of Management, part of Aix Marseille University, is located in the South of France, within France’s second largest metropolitan area after Paris. Founded in 1955, the IAE Aix w ... Lees meer

IAE Aix Graduate School of Management, part of Aix Marseille University, is located in the South of France, within France’s second largest metropolitan area after Paris. Founded in 1955, the IAE Aix was the first Graduate School of Management in the French public university system. Lees Minder