Msc - audit en governance organisaties

Algemeen

Beschrijving van opleiding

MSc - Audit en governance organisaties

"Onze actie is gebaseerd op de volgende grondbeginselen:

- Een nauwe samenwerking met de professionele wereld

- Onderwijs combinatie van academische en professionele

- De auditde lange periodes van praktijkopleiding in interne auditdiensten

- Een educatieve organisatie is onderdeel van een kwaliteitsaanpak in overeenstemming met de internationale normen EQUIS en AMBA. "

Jacques Vera, Academic Supervisor

Objectief

Volledig georiënteerde bekommernissen van onze "klanten" zijn die studenten en professionals Audit, dit MSc:

- Communiceer om studenten de kennis, vaardigheden en attitudes die nodig zijn voor hun toekomstige beroep, en bevordert hun inzetbaarheid door de talrijke contacten georganiseerd in samenwerking met onze partner bedrijven (Interne Audit en externe audit services bedrijven)

- Biedt de Audit professionals door perioden in ondernemingen en eventuele latere aanwervingen opgeleide junior auditors kunnen uitvoeren zonder een te lange periode van aanpassing van controleopdrachten in hun structuur.

Institutionele Partnership

Sinds hun oprichting, opleiding in Internal Audit organisaties worden opgezet en uitgevoerd in het kader van een nauwe samenwerking tussen de IAE Aix en het Franse Instituut van Internal Audit and Control (IFACI). Ze zijn geaccrediteerd door "The Institute of Internal Auditors (IIA) professionele wereldwijde organisatie van de interne audit.

Organisatie van de studies

Eerste jaar:

Het eerste jaar van de MSc geeft algemene onderwijs in management van organisaties. Het is gebruikelijk om alle studenten, ongeacht hun specialisatie in het tweede jaar. Echter, ze hebben de mogelijkheid, samen met de gemeenschappelijke kern syllabus, de verschillende specialiteiten aangeboden in het tweede jaar via specifieke opleidingsmodules getiteld "Focus - Careers in Audit" te ontdekken. Het is tijdens het tweede jaar dat de studenten de audit en governance organisaties zullen bespreken.

Tweede jaar:

- De student brengt de eerste vier maanden van de opleiding (september-december) op IAE Aix zijn basiskennis (methodiek, technieken en tools, ...) nodig te verwerven om de uitoefening van het beroep van accountant.

- De volgende drie maanden (januari-maart) is gewijd aan de realisatie van audits in de Dienst Interne Audit van de Greater openbare of particuliere onderneming. De student wordt betrokken bij deze missies als junior accountant, is zijn werk onder toezicht van een hoofd van de missie.

- Dan, en voor twee maanden (april-mei), de terugkeer naar de IAE Aix is ​​gericht op het verwerven van meer specifieke vaardigheden (sector audits, thematische audits, beroepservaring van getuigenis, de voorbereiding voor de CIA "Certified Internal Auditor "...).

- Het laatste deel van het jaar is gewijd, zoals tijdens de eerste pas in bedrijven, de implementatie van de nieuwe controle-opdrachten binnen dezelfde dienst Interne Audit onder toezicht van het hoofd van de missie.

Personeelsbestand:

Het programma brengt een gemiddelde van 30-35 studenten die full-time in dienst zijn van de leer, de training en voorbereiding van het eindwerk, van september tot september van het volgende jaar (minstens). Voor twee perioden van werkervaring, worden de studenten meestal gevestigd in de regio Parijs.

Toelating en tarieven

Inwerkingtreding 1 jaar MSc

  • Licentiehouders
  • of het niveau Bac + 3 (180 ECTS)
  • of gelijkwaardig (buitenlandse diploma VAE)

Directe toegang tot het tweede jaar van de MSc

  • Afgestudeerden master
  • of een niveau van Bac + 4 of meer (240 of meer ECTS)
  • of gelijkwaardig (buitenlandse diploma VAE)
  • belangrijke professionele ervaring, blijft in het buitenland en een zeer goede kennis van het Frans en het Engels.

Recruitment is op aanvraag (Tests Tage-MAGE of GMAT, TOEFL, TOEIC of IELTS, professioneel project, eerdere studies, stages of posities) en interview met een jury.

Laatst bijgewerkt op jan 2016

Over de school

IAE Aix Graduate School of Management, part of Aix Marseille University, is located in the South of France, within France’s second largest metropolitan area after Paris. Founded in 1955, the IAE Aix w ... Lees meer

IAE Aix Graduate School of Management, part of Aix Marseille University, is located in the South of France, within France’s second largest metropolitan area after Paris. Founded in 1955, the IAE Aix was the first Graduate School of Management in the French public university system. Lees Minder