Msc agro-ecologie - biologische landbouw

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De MSc Agro-ecologie-Organic Agriculture wordt gezamenlijk aangeboden door ISARA-Lyon (Frankrijk) en de Wageningen Universiteit (Nederland). Het is gericht op internationale studenten met een sterke interesse in duurzame landbouw en landbouwecosysteem management.

Studenten krijgen de mogelijkheid om de structuur en functie van complexe agro-ecosystemen te begrijpen krijgen. Zij zullen leren toepassen op systemen benadert in het bestuderen, ontwerpen en evalueren van (agrarische) systemen en voedselproductie ketens, en om creatieve oplossingen voor duurzame landbouw en afzet van biologische producten te ontwikkelen. Het programma leert een multidisciplinaire aanpak waarin de natuurwetenschap wordt gecombineerd met sociale wetenschappen en economie.

Action learning en actieonderzoek door samenwerking met boeren, professionals en consumenten voedselsysteem zal de afstand tussen praktijk en theorie te korten. De Double Degree Program Agro-ecologie - Biologische landbouw is ontworpen als een twee-jarige opleiding curriculum inclusief een praktische afstudeerproject. Het programma combineert 4 semesters met semester 1 en 2 in Wageningen, Nederland, en semester 3 bij ISARA (lid van FESIA) in Lyon, Frankrijk. De masterproef (semester 4) wordt uitgevoerd onder de grote verantwoordelijkheid van een van de twee partners worden uitgevoerd, en zal mede worden onder toezicht van de andere partner.

Aangesloten instellingen

Wageningen - De Nederland

Laatst bijgewerkt op okt 2017

Over de school

ISARA-Lyon is a French "grande école" (graduate college) specialized in agricultural, food and environmental science. It is recognized by the French Ministry of Agriculture. ISARA offers a wide range ... Lees meer

ISARA-Lyon is a French "grande école" (graduate college) specialized in agricultural, food and environmental science. It is recognized by the French Ministry of Agriculture. ISARA offers a wide range of Bachelor and Master level curricula in agronomy, food and environmental science. Lees Minder
Lyon , Wageningen + 1 Meer Minder