Meester van de heilige theologie

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Het programma wordt aangeboden door:

138487_PCandMGill.jpg

Volg je academische programma binnen de aanbiddingsgemeenschap van The Presbyterian College en word getransformeerd door middel van studies en vriendschap.

De Master of Sacred Theology (STM) is een niet-thesis-graad van 45 studiepunten, ideaal voor diegenen die verder onderzoek en theologische studie willen doen. Het programma omvat twee belangrijke projecten (elk 6 studiepunten) die academisch onderzoek of betrokkenheid bij een bepaald kenmerk van het leven en de missie van de kerk kunnen omvatten. Deze opleiding wordt meestal gevolgd in een voltijdse studie van twee jaar (twee termijnen per jaar) en kan, met toestemming, ook in deeltijd worden gevolgd. De STM is geaccrediteerd door de Association of Theological Schools.

De STM is een opleiding aan McGill University, maar je schrijft je in via The Presbyterian College. Dit betekent dat je je collegegeld betaalt via het College en deelneemt aan het gemeenschaps- / aanbiddingsleven van het College. Je zult alle voordelen hebben van studeren aan een vooraanstaande Noord-Amerikaanse universiteit, en ook de steun van de christelijke gemeenschap en vriendschap tijdens je studie. Internationale studenten die zich via het College inschrijven, betalen collegegeld dat in lijn is met dat van Canadese studenten.

Programma Snapshot

  • Diploma van McGill University, registratie via The Presbyterian College
  • Geavanceerde graad van 45 studiepunten in theologie
  • 2-jarig programma op basis van voltijdstudie
  • Toelatingseis: Undergraduate degree in theologie of religiewetenschappen
  • Totaal jaarlijks collegegeld en kosten van $ 9,535 (Canadese studenten) en $ 11,745 (internationale studenten) voor voltijdstudies

138015_137942_Presbyterian3.jpg

© The Presbyterian College - Montreal

leerplan

Het Master of Sacred Theology-programma omvat:

  • Twee projecten (van elk 6 studiepunten) die de student in staat stellen om uitgebreider onderzoek te doen en te schrijven dan een gewoon seminarie / cursus zou toelaten. Studenten bepalen de inhoud van deze projecten in overleg met hun faculteitsadviseur.
  • Zes regiostudies (elk 3 studiepunten) in gebieden als christelijke theologie, theologische ethiek, bijbelse theologie en kerkgeschiedenis, die een uitgebreid begrip van de christelijke traditie verschaffen.
  • Vijf aanvullende cursussen (elk 3 studiepunten) gevolgd in gebieden zoals religieuze rechten, geavanceerde theologie en onderzoeksmethoden.

Studenten die dit programma voltooien, kunnen doorgaan met een vervolgstudie in de theologie of willen misschien een Diploma in Ministry behalen om toegerust te worden voor pastoraal leiderschap in de kerk. (Studenten die het laatste pad volgen, dienen de leiders in hun kerkgenootschap te raadplegen om er zeker van te zijn dat dit voldoet aan de leiderschapsvereisten van hun kerk.)

Studentenleven

Studeren aan The Presbyterian College betekent naast studenten studeren in andere programma's van de School of Religious Studies aan de McGill University. Het is een dynamische en rijke gelegenheid om samen te studeren en te leren van die van andere geloofstradities; het betekent dat u uw christelijk geloof en hoop leert verwoorden door met anderen te praten. Het programma is intellectueel stimulerend en ontwikkelt uw vertrouwdheid met de theologische, historische, bijbelse en culturele dimensies van het christelijk geloof en leven. Hoogleraren zijn van het hoogste kaliber en zoeken het beste voor studenten, zowel intellectueel als in hun opleiding tot bediening.

138494_McGillBuilding.jpg

Een gemeenschap voor aanbidding en gebed

Theologische studie gaat over zinvol intellectueel engagement. Maar groei in ons geestelijk leven is ook essentieel voor onze vorming voor de bediening. Studeren via The Presbyterian College betekent deel uitmaken van een warme gemeenschap die samen bidt, samen complimenten geeft en samen maaltijden eet. Wordt getransformeerd en toegerust door studie en lofprijs en gebed en viering samen als het Lichaam van Christus.

McGill University

McGill University is een van de bekendste instellingen voor hoger onderwijs van Canada en een van de toonaangevende universiteiten ter wereld. Met studenten die uit meer dan 150 landen naar McGill komen, is de studentenorganisatie de internationaal meest diverse van alle onderzoeksintensieve universiteiten in het land.

Naast een geweldige faculteit staat McGill bekend om het aantrekken van de slimste studenten uit heel Canada, de Verenigde Staten en de rest van de wereld. McGill-studenten hebben de hoogste gemiddelde cijfers in Canada, en McGill's toewijding om het allerbeste te koesteren heeft haar studenten geholpen gemiddeld meer nationale en internationale prijzen te winnen dan hun leeftijdsgenoten aan welke andere Canadese universiteit dan ook. De prestigieuze Rhodes Scholarship is gegaan naar 145 McGill-studenten met een natie.

De School of Religious Studies heeft een lange geschiedenis bij McGill en biedt een breed scala aan programma's, waaronder BA-programma's, theologische programma's en verschillende gespecialiseerde graduate degree-programma's. De expertise van de school op het gebied van wereldreligies omvat vele methoden en disciplines, waarbij de rigoureuze en historisch gerichte studie van religieuze tradities en contexten wordt gecombineerd met benaderingen die hedendaagse uitingen van religies onderzoeken.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

We are a dynamic and global centre of theological education, welcoming students from a variety of church traditions and from around the world. Our goal at The Presbyterian College is to equip you for ... Lees meer

We are a dynamic and global centre of theological education, welcoming students from a variety of church traditions and from around the world. Our goal at The Presbyterian College is to equip you for transformational leadership in the service of Christ and the church. Spiritual growth and meaningful Christian community are at the heart of our life as a learning community. Lees Minder