Meester van de goddelijkheid

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Het programma wordt aangeboden door:

138487_PCandMGill.jpg

Streef je Master of Divinity na binnen de aanbiddende gemeenschap van The Presbyterian College en word getransformeerd door middel van studies en vriendschap.

Het MDiv-programma rust vrouwen en mannen toe om effectieve pastorale leiders te zijn - om Christus en de kerk trouw en bekwaam te dienen. Dit programma wordt aangeboden in samenwerking met McGill University, een vooraanstaande Noord-Amerikaanse universiteit. Ook in samenwerking met de Montreal School of Theology, een historische oecumenische studiegemeenschap in Quebec en Canada. Onze M.Div. programma is geaccrediteerd door de Association of Theological Schools, de primaire accreditatie-instantie voor theologisch onderwijs.

Programma Snapshot

  • Een programma dat wordt aangeboden via een samenwerkingsverband van McGill University en The Presbyterian College
  • 90-creditprogramma in theologie en bediening
  • 3-jarig programma op basis van voltijdstudie
  • Inclusief residentiële (jaar 1 en 2) en mogelijke online (jaar 3) componenten
  • Collegegeldtarieven van $ 710 per cursus van 3 studiepunten (internationale studenten) en $ 395 per cursus van 3 studiepunten (Canadese studenten)
  • Toelatingseis: bachelordiploma met een 2.7 CGPA

Integratie en stages

Het MDiv-programma van The Presbyterian College is uniek in Noord-Amerika. Het combineert twee jaar academische studie met een jaar professionele vorming. Een stage vertegenwoordigt 40% van het laatste jaar van de opleiding. Ons doel is de vorming van integere leiders. Leiders wier geest, hart en werk allemaal gericht zijn op het dienen van anderen op de weg van Christus. In jaar 1 en 2 van de opleiding bestudeer je systematische theologie, het Oude en Nieuwe Testament, de geschiedenis van de kerk en de culturele dimensies van het christelijk geloof. In het derde en laatste jaar richt je je op leiderschap in de kerk, de praktijk van de prediking, de zending van gemeenten en pastorale zorg voor anderen.

Interculturele ontmoeting

Het derde jaar van het programma omvat een studiereis van een week in Cuba. Deze reis zal je op een zinvolle manier betrekken bij het leven van de kerk in Cuba, evenals haar cultuur en geschiedenis. Deze ervaring zal je helpen te begrijpen dat bediening en zending altijd worden gevormd door bepaalde talen, culturen en geschiedenissen. Ons programma ontwikkelt ook een zinvolle component gericht op leren en dialoog met inheemse gemeenschappen in Canada.

Studentenleven

Studeren aan The Presbyterian College betekent naast studenten studeren in andere programma's van de School of Religious Studies aan de McGill University. Het is een dynamische en rijke gelegenheid om samen te studeren en te leren van die van andermans geloofstradities; uw christelijk geloof en hoop leren verwoorden door met anderen te praten. Het programma is intellectueel stimulerend en ontwikkelt uw vertrouwdheid met de theologische, historische, bijbelse en culturele dimensies van het christelijk geloof en leven. Hoogleraren zijn van het hoogste kaliber en zoeken het beste voor studenten, zowel intellectueel als in hun opleiding tot bediening.

138493_Presbyterian6.jpg

Een gemeenschap voor aanbidding en gebed

Theologische studie gaat over betekenisvol intellectueel engagement. Maar groei in ons spirituele leven is ook essentieel voor onze vorming voor bediening. Deelnemen aan het Presbyterian College betekent deel uitmaken van een warme gemeenschap die samen bidt, samen lof brengt en samen aan maaltijden deelneemt. Word getransformeerd en toegerust door studie en lof en gebed en viering samen als het Lichaam van Christus.

Duur van het programma en verblijf

De MDiv aan The Presbyterian College is een 3-jarig programma met 90 studiepunten. De eerste twee jaren van het programma zijn residentieel in Montreal. Het laatste jaar kan residentieel in Montreal worden gevolgd of in een online formaat op afstand (met 3 of 4 residentiële periodes per semester, inclusief reizen terug naar Montreal). Dit betekent dat je stage in het laatste jaar van het programma in Toronto of Winnipeg of Halifax of Boston of Chicago kan zijn. Synchrone componenten van het laatste jaar, online lessen maken gebruik van het Zoom-conferentieplatform en asynchrone componenten via Moodle.

Credit overschrijven

Als je al een deel van je theologische studies aan een openbare universiteit of een geaccrediteerd seminarie hebt afgerond, mag je tot 36 studiepunten (12 cursussen) overdragen naar je programma aan The Presbyterian College - deze overdrachtskredieten worden beoordeeld en bevestigd op het moment van jouw toepassing.

Dubbele toepassing

Als een gecombineerd programma van McGill University en The Presbyterian College, zijn er twee aanvragen die moeten worden voltooid: één aanvraag voor het College (MDiv-programma) en één aanvraag voor de universiteit (registratie in het BTh-programma van die instelling voor de doeleinden van de MDiv) . Uiteraard staan wij voor u klaar om u bij deze sollicitatieprocedure te ondersteunen en al uw vragen te beantwoorden.

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

We are a dynamic and global centre of theological education, welcoming students from a variety of church traditions and from around the world. Our goal at The Presbyterian College is to equip you for ... Lees meer

We are a dynamic and global centre of theological education, welcoming students from a variety of church traditions and from around the world. Our goal at The Presbyterian College is to equip you for transformational leadership in the service of Christ and the church. Spiritual growth and meaningful Christian community are at the heart of our life as a learning community. Lees Minder