Meester van Supercities

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

We leven in een wereld van steden en onze planeet wordt steeds stedelijker. Steden zijn de nieuwe motoren van de wereldeconomie en tegelijkertijd kunnen ze de belangrijkste actoren zijn om de uitdagingen van de klimaatverandering aan te gaan en ongelijkheid en armoede te bestrijden. Als we in het verleden leefde in fasen waarin de wereld werd georganiseerd door rijken en vervolgens door natiestaten, zullen we in de toekomst steeds meer in een wereld van steden leven, in een wereld van SuperCities.

We leven een ongekende "digitale revolutie" aan de samenvloeiing van 4 megatrends die cloud computing, mobiele apparaten, sociale netwerken en intelligentie zijn die worden toegepast op "Big Data". We hebben nooit meer rekencapaciteit of gemakkelijker toegang tot informatie gehad, of betere fysieke en digitale communicatie-opties en dit verandert de manier waarop mensen leven, werken, plezier hebben, leren en zich verhouden. Politiek, economie, maatschappij en natuurlijk steden veranderen ook, die vandaag kansen genieten die voorheen niet bestonden.

PROGRAMMA STRUCTUUR

1 jaar

Met dit Supercities-programma bereiden we een nieuwe generatie leiders voor die ernaar streven de wereld door steden te transformeren. Leiders die kunnen worden geïntegreerd in innovatieprojecten die worden gepromoot door geavanceerde technologiebedrijven op het gebied van Steden, of zich kunnen ontwikkelen als ondernemers in een disruptieve omgeving waarin zij hun eigen startups zullen creëren door middel van multidisciplinaire samenwerking.

De opleiding en ervaring die de studenten van het programma Supercities hebben opgedaan, stelt hen ook in staat om samen te werken met ontwikkelingsbanken, multinationale organisaties en stedelijke agentschappen die werkzaam zijn op het gebied van ontwerp en bouw van de steden van de toekomst.

modules

  • Intelligent Territories: FutureCities Megatrends
  • Stadsregio's en territoriale diamanten
  • Streetwear: opnieuw uitvinden van het centrum van steden
  • Digital City en Ecosystems of Innovation
  • Smart City-oplossingen
  • Eco-Urbanism
  • Wereldwijde connectiviteit in toekomstige steden
  • Intelligente mobiliteitsoplossingen in steden
  • "City Solutions LAB" @Ecobox

Programmaleiding

Alfonso Vegara

Oprichter en erevoorzitter Fundacion Metropoli

Alfonso Vegara is de oprichter en erevoorzitter van Fundacion Metropoli, een internationaal kenniscentrum gericht op onderzoek, ontwerp en innovatie in steden over de hele wereld. Fundacion Metropoli heeft een alliantie met Microsoft om in verschillende steden van de wereld te werken op het kruispunt tussen Territory en Technology. In 2016 beëindigde de instelling het project "Caribbean Diamond of Colombia" dat in 2015 door het Smart City Expo World Congress in Barcelona werd bekroond als de "Innovative Idea Award of the Year", en ook met de prestigieuze "2017 Global Award for Excellentie "door de Internationale Vereniging van Stad en Regionale Planners.

De focus van het werk van Alfonso Vegara is het bevorderen van strategische waarden van steden en hun toekomstige kansen in een complexe en onderling verbonden wereld. Zijn ideeën en projecten worden gepresenteerd in de boeken die hij heeft geschreven: "Territorios Inteligentes" en de recentelijk "Supercities". The Intelligence of Territory "; deze laatste publicatie ontving de Gerd Albers Award voor het beste boek van 2016 van ISOCARP.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Harbour.Space is an innovative private university that combines technology and design, taught by industry leaders from around the world. The university is located in Barcelona, Spain and Bangkok, Thai ... Lees meer

Harbour.Space is an innovative private university that combines technology and design, taught by industry leaders from around the world. The university is located in Barcelona, Spain and Bangkok, Thailand. Lees Minder