Meester in vergadering

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

presentatie

Parallel aan de filmtaal zelf is de filmmontage enorm geëvolueerd. Dankzij technische vooruitgang is het niet langer het onzichtbare element van de klassieke cinema en wordt het een van de expressieve instrumenten. De montagetechniek transformeerde de primitieve cinema en maakte de uitwerking mogelijk van complexere verhalen, die stemmen en tijden afwisselden, wat leidde tot de zogenaamde klassieke cinema.

Het opende ook de deur naar het opnieuw toewijzen van beelden, ontdekten de avant-gardes. En daarmee hielp hij film als kunst legitimeren. Deze cursus duurt jaren en geeft training aan nieuwe redacteuren en uitgevers, technici en makers van het audiovisuele medium en de film van het heden en de toekomst.

toegang

Om toegang te krijgen tot deze cursus is het noodzakelijk om een portfolio te presenteren.

Voor wie is het bedoeld?

Afgestudeerden en afgestudeerden in audiovisuele communicatie, beeldende kunst of andere universitaire graden met betrekking tot het audiovisuele veld. Professionals uit de cinematografische of videografische sector die hun kennis van audiovisuele montage willen verdiepen.

competenties

Aan het einde van de cursus moet de student in staat zijn om:

  • Verzorgen van de assemblage van allerlei soorten audiovisuele werken, kennis van de methode en techniek van de montage- en postproductieprocessen.
  • Leer de structuur van elke montage waarderen vanuit de globale analyse, door diagrammen op te stellen die een snel en eenvoudig overzicht van het gehele audiovisuele werk mogelijk maken.
  • Neem de links en criteria waar die script, productie en montage verenigen.
  • Begrijp de psychologie en emoties van de kijker, evenals de oorsprong van de meest relevante audiovisuele genres.
  • Beheers de bouwprocessen van scènes, sequenties en overgangen.

methodologie

De master is gebaseerd op leer-door-doen-methodologie, zodat studenten tijdens de cursus verschillende audiovisuele montagepraktijken uitvoeren waardoor ze conceptuele en technische kennis integreren.

De montagepraktijken worden aangevuld met theoretische lessen en theoretische oefeningen op de andere disciplines die deel uitmaken van de cursus.

Waarom lid worden van de ESCAC-gemeenschap?

Je wordt onderdeel van de ESCAC-community, waarmee je je talent kunt ontwikkelen in een omgeving waar creatieve ruimtes en interactie tussen afgestudeerden van verschillende promoties worden gepromoot. Wist je dat Javier Ruiz Caldera zijn films blijft opnemen met ESCAC-collega's? Hetzelfde als Juan Antonio Bayona, Mar Coll, Kike Maíllo, Patricia Font ... omdat ESCAC niet stopt wanneer je klaar bent met je studie, zet de gemeenschap zich voort in de professionele sector.

Dit is het beste moment in de geschiedenis om je te wijden aan Audiovisueel: er is nog nooit zo'n grote verscheidenheid aan schermen geweest ten dienste van zoveel gebruikers. Deze schermen hebben inhoud nodig om producten aan een wereldwijd publiek te leveren, en bijgevolg investeren grote technologiebedrijven in audiovisuele creatie.

ESCAC-talent. Afgestudeerden met nationaal en internationaal erkende carrières zijn opgeleid op onze school. Filmregisseurs, producenten, cinematografen, redacteuren, VFX-supervisors ... Kijk naar de aftiteling van de films en series, je vindt er veel ESCAC-talent in terug.

Ons pedagogisch systeem is gebaseerd op leren door te doen. We willen dat je leert door te doen, en dat doe je samen met de beste professionals in de sector.

Bij ESCAC leiden we vertellers op. We leren je om je verhaal te vertellen, ongeacht de specialiteit die je hebt gekozen.

Het werk van afgestudeerden en de producent van de school (ESCAC Films) zijn erkend met meer dan 500 nationale en internationale prijzen:

  • Jaar na jaar behoren onze afgestudeerden tot de genomineerden voor de Goya en Gaudí Awards, met 20 Goya Awards en meer dan 30 Gaudí Awards.
  • Daarnaast hebben ze belangrijke prijzen gewonnen op internationale festivals: Award for Best International Short Film uitgereikt door het Sundance Festival (2006), of derde prijs op Cinefoundation - uitgereikt door het Cannes Festival (2015).

Bij ESCAC hebben we de medewerking van grote bedrijven en instellingen die deelnemen aan de opleiding van onze studenten. Movistar, Ministerie van Cultuur van de Generalitat de Catalunya, SGAE Foundation, Cinesa, Zeta Cinema, Film Factory, Filmax, Deaplaneta, Mediaset, etc.

Internationale campus: In deze 25 jaar hebben meer dan 5.500 studenten van 23 verschillende nationaliteiten onze campus doorlopen, wat heeft bijgedragen aan de culturele en gemeenschapsverrijking.

Onze school is erkend door CILECT (een organisatie die de beste filmscholen ter wereld samenbrengt) en wij zijn de enige in de staat met officiële erkenning.

ESCAC traint zijn studenten op basis van transversale competenties en biedt kennis en tools om een volgende professionele activiteit te ontwikkelen op elk gebied van contentcreatie.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

El cine no se estudia, se aprende. Centro Universitario con titulación oficial lider en la formación de cineastas. Por nuestras aulas han pasado profesionales de la talla de J.A.Bayona (Director de J ... Lees meer

El cine no se estudia, se aprende. Centro Universitario con titulación oficial lider en la formación de cineastas. Por nuestras aulas han pasado profesionales de la talla de J.A.Bayona (Director de Jurassic World II), Oscar Faura (DP de Imitation Game), Bernat Vilaplana ( Montador de Hellboy II), Oriol Tarrago (Diseñador de sonido de Jurassic World 2), Kike Maillo (Diretor de EVA), Marc Coll (Directora de 3 días con la Familia) y más de 40 premios Goya, Gaudi, Bafta y Ariel entre otros. Lees Minder