Meester in spel- en mediatechnologie

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Gaming en multimedia hebben een belangrijke plaats ingenomen in onze samenleving, waardoor een bloeiende industrie is ontstaan met een omzet die hoger is dan die van de filmindustrie en er sprongen zijn gemaakt in de ontwikkeling van computersoftware en hardware. De masteropleiding Game and Media Technology richt zich op de technologische aspecten van gaming en multimedia in de context van informatica.

In het onderzoeksprogramma van gaming en simulatie verken je:

 • Modelleren van virtuele werelden
 • Karakteranimatie en gedrag creëren
 • Het genereren van effectieve scenario's
 • Bouwen van multi-sensorische interfaces

Drama, stijl en emoties

Het bevat ook aspecten als drama, stijl en emoties, met een focus op de technische aspecten. Het simuleren van de fysica, biologie en psychologie van de echte wereld en het tot leven brengen in multi-sensorische simulaties zijn grote uitdagingen die u in ons dynamische programma zult onderzoeken.

Nieuwe soorten games en hardware komen regelmatig op de markt. Bovendien wordt er steeds meer erkenning gegeven voor de waarde van games als een educatieve tool en wordt de integratie van multimediatools in het dagelijks leven voortgezet. Dit creëert vruchtbare gronden voor mensen met een gevorderde graad op het gebied van spel- en mediatechnologie.

Doel van het programma

Deze masteropleiding Game en Media Technology biedt je zowel fundamentele als toegepaste kennis van de technieken voor het omgaan met ruimtelijke gegevens. Je krijgt de vaardigheden om onderzoek uit te voeren, wetenschappelijke problemen te analyseren en op te lossen - en om de voortgang van het onderzoek op het gebied van geometrie, beeldvorming en virtuele omgevingen bij te houden. Afgestudeerden in game- en mediatechnologie zijn zeer gewaardeerde werknemers in veel bedrijven en onderzoeksinstellingen.

Carriere vooruitzichten

De game-industrie heeft de afgelopen decennia een snelle ontwikkeling doorgemaakt en genereert nu een omzet die groter is dan die van de entertainment- en filmindustrie. Onnodig te zeggen dat de branche veel slimme werknemers nodig heeft met een hoge graad in gaming en multimedia. Bovendien wordt het potentieel van games als educatief hulpmiddel steeds meer erkend, waardoor nieuwe marktkansen ontstaan. De snelle ontwikkeling van de computerwetenschappen en computerhardware - inclusief nieuwe spelmedia zoals mobiele telefoons - drijft de constante behoefte aan up-to-date professionals.

Academische loopbaan

Voor afgestudeerden die geïnteresseerd zijn in een onderzoeksgerichte carrière, biedt de masteropleiding de mogelijkheid om een promotieonderzoek te starten, leidend tot een doctoraat op een van de gerelateerde onderwerpen aan een universiteit in binnen- of buitenland. Binnen het Center for Advanced Gaming and Simulation zijn een aantal van dergelijke functies beschikbaar en onze medewerkers hebben uitgebreide contacten met andere universiteiten. Afgestudeerden kunnen ook uitdagende functies vinden op onderzoeksafdelingen van internationale bedrijven.

Professionele carrières

Afgestudeerden met interesse in softwareontwikkeling zijn goed gekwalificeerd voor banen in veel verschillende bedrijven, op gebieden als:

 • multimedia
 • Consumentenelektronica
 • 3D webontwerp
 • Game ontwikkeling
 • Industriële computervisie
 • Medische beeldanalyse
 • Geautomatiseerde cartografie
 • Geografische informatiesystemen
 • 3D-interactieve systemen

Hun werk kan betrekking hebben op de ontwikkeling of begeleiding van nieuwe producten en toepassingen. Afgestudeerden zijn ook gekwalificeerd voor banen in consultancy of kunnen een start-upbedrijf oprichten in een opkomende markt.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of int ... Lees meer

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of international rankings, and member of the renowned European League of Research Universities. Lees Minder