Meester in luchtvaart en ruimtevaart

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Aeronautics and Astronautics

Het programma is gericht op de vorming van experts - ingenieurs voor lucht- en ruimtevaart, onderzoek en ontwikkeling en luchtvervoer. Het programma volgt de bacheloropleiding, met name bacheloropleidingen van de Faculteit Werktuigbouwkunde (FME), Faculteit Transportwetenschappen (FTS) en Faculteit Elektrotechniek (FEL) aan de Czech Technical University in Prague . Het betreft voornamelijk de onderwerpen van theoretische grondbeginselen van de machinebouw (FME), energetica en procestechnologie (FME), computerondersteunde constructie (FME), luchtvervoer (FTS), technologie van vliegtuigonderhoud (FTS) en professionele piloot (FTS), Systemen en besturing (FEL), sensoren en instrumentatie (FEL) en robotica (FEL).

127458_photo-1530487621680-ebe8c8bf6c83.jpeg

Randy Fath / Unsplash

Dit studieprogramma en zijn filialen zorgen ervoor dat wordt voldaan aan de kwalificatievereisten die zijn opgesteld op het gebied van lucht- en ruimtevaart die nieuw zijn gecreëerd en verenigd voor de EU en die zijn vastgelegd in de voorschriften en aanbevelingen van de Joint Aviation Authorities JAA, de European Aviation Safety Agency EASA, de European Space Agency ESA en andere EU-autoriteiten. Nu Tsjechië volledig lid is geworden van de European Space Agency en alle normen van de European Aviation Safety Agency en van tal van andere internationale luchtvaartorganisaties (IATA, ICAO, EUROCONTROL, JAA, enz.) Heeft ingevoerd, krijgen de afgestudeerden de kans om leidinggevende functies te bekleden in het beheer van de burgerluchtvaart in de Tsjechische Republiek en in vele andere Europese landen. Aerospace is een veeleisend interdisciplinair vakgebied dat een gedegen voorbereiding vereist van studenten van de voorgaande, technisch georiënteerde bacheloropleidingen. De basiskennis verworven in bacheloropleidingen wordt aanzienlijk verdiept in de vervolg masteropleiding, met name in theoretische, structurele, technologische, operationele en technische, veiligheids-, economische en bestuurlijke vakken en disciplines.

Het programma is sterk projectgericht wat het mogelijk maakt om het studeren te verbinden met het oplossen van specifieke taken en projecten uit de praktijk en het draagt ook bij aan de ontwikkeling van persoonlijke contacten van studenten met vooraanstaande experts uit het veld.

Basiscurricula omvatten onderwerpen van ruimtevaartvelden van andere twee faculteiten van CTU in Praag. Studenten kunnen hun studie op een meer deskundige manier richten op en een mogelijke specialisatie kiezen in samenwerking met de tutor die zal helpen bij het kiezen van geschikte verplichte keuzevakken, meestal in verband met de semesterprojecten en scriptie.

Beschrijving van het programma Aerospace Engineering

Dit programma richt zich op de vorming van universitair geschoolde professionals: lucht- en ruimtevaartingenieurs voornamelijk voor de lucht- en ruimtevaartindustrie, onderzoek en ontwikkeling, luchtvervoer, luchtvaartmaatschappijen en andere luchtvaartondernemingen en instellingen in de Tsjechische Republiek en de EU.

Het curriculum is opgezet in relatie tot de eerder afgeronde bacheloropleiding met een technische focus. Studenten verwerven verdere theoretische kennis van technische basisdisciplines van vliegtuig- en ruimtetechnologie, zoals aerodynamica, vluchtmechanica, grondslagen van lucht- en ruimtevaart, motortheorie, sterkte en duurzaamheid van vliegtuigconstructies, avionica en elektronica, ruimtevaartmaterialen, vliegtuigtechnologie, enz. Studenten leren de principes en grondbeginselen van ruimtetechnologieën. Het programma omvat ook onderwerpen die gebruikelijk zijn voor het algemene universitaire programma, zoals de werking van vliegtuigtechnologie, navigatie- en vluchtregelsystemen, vliegtuiginstrumentatiesystemen, onderhoudsvliegtuigen van technologie, enz. Deze zullen studenten een breder overzicht bieden op het gebied van ruimtevaart .

De kern van dit vakgebied is dan professioneel en projectgericht onderdeel van het onderwijs dat verplichte keuzevakken bevat, zoals betrouwbaarheid van vliegtuigtechnologie, dynamische sterkte en levensduur, computermechanica van vloeistof, mechanica van composietmaterialen, aerodynamisch vliegtuigontwerp, experimentele methoden en testen van vliegtuigen en anderen. Het veld is dus gericht op de constructie en het ontwerp van het vliegtuig en zijn systemen, vliegtuigmotoren en ruimtetechnologie.

Om de communicatie- en teamwerkvaardigheden van studenten te verbeteren, bevatten de curricula ook onderwerpen die gericht zijn op taal- en managementopleidingen. Dit deel van de projectgerichte studie wordt afgesloten met het schrijven van de diplomascriptie die studenten meestal voorbereiden in samenwerking met experts in de zakenluchtvaart. Onderwijs en opleiding van studenten in dat vakgebied wordt uitgevoerd in overeenstemming met het goedgekeurde standaard- of individuele studieplan.

Dit nieuwe programma richt zich op de vorming van universitair geschoolde professionals: lucht- en ruimtevaartingenieurs voornamelijk voor de lucht- en ruimtevaartindustrie, onderzoek en ontwikkeling, luchtvervoer, luchtvaartmaatschappijen en andere luchtvaartondernemingen en instellingen in Tsjechië en de EU. Het curriculum is ontworpen in relatie tot het eerder voltooide bachelorprogramma met een technische focus en komt geleidelijk in overeenstemming met de kwalificatievereisten die nieuw zijn gecreëerd en verenigd voor de leden van de EU.

Profiel van de afgestudeerde "Aerospace Technology"

De afgestudeerden krijgen diepere kennis in fundamentele theoretische en technische disciplines van vliegtuig- en ruimtetechnologie zoals aerodynamica, vluchtmechanica, grondbeginselen van astronautiek, theorie van motoren, sterkte en levensduur van vliegtuigconstructies, vliegtuigmaterialen, vliegtuigbouwtechnologie, betrouwbaarheid van vliegtuigtechnologie, exploitatie van vliegtuigtechnologie, navigatie- en vluchtregelsystemen, vliegtuigelektronica en instrumentatiesystemen, onderhoud van vliegtuigtechnologie en andere. Samen met taaltrainingen en cursussen in management en economie krijgen studenten een breed overzicht op het gebied van lucht- en ruimtevaarttechnologie en zijn ze goed voorbereid op hun toekomstige baan. Projectgericht systeem van het programma geeft studenten waardevolle ervaring met het werken aan specifieke en praktische projecten, teamwork en contact met belangrijke experts uit het veld.

Toelatingsexamens

  • Geen

Toegangsvereisten

  • Aanvraagformulier
  • Afschrift van diploma van middelbare school of middelbare school, gecertificeerd door een notaris
  • Engelse taalvaardigheid
  • Specifieke eisen (bijv. CV, motivatiebrief, portfolio)
  • Aanvraagkosten: EUR 32

Niveau van Engels

  • TOEFL IB T 65 / TOEFL CBT 185 of,
  • B2, FCE, IELTS 5.5 of,
  • Misschien een certificaat van slagen voor het schoolverlaten of staatsexamen in het Engels
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Czech Technical University in Prague is the oldest technical university in Europe, founded in 1707 and is currently a leading technical research university within the region and in the Prague Research ... Lees meer

Czech Technical University in Prague is the oldest technical university in Europe, founded in 1707 and is currently a leading technical research university within the region and in the Prague Research cluster. CTU offers undergraduate, graduate and doctoral programs at 8 faculties: Faculty of Civil Engineering, Mechanical Engineering, Electrical Engineering, Nuclear Sciences, and Physical Engineering, Architecture, Transportation Sciences, Biomedical Engineering, Information Technology and programs at MIAS School of Business. Moreover, CTU offers free sports courses, you may visit and study in the National Library of Technology and feel the international community in the Campus Dejvice in the heart of Europe. Lees Minder