Meester in informatiesystemen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Informatiesystemen bieden kansen voor bedrijven en voor mensen om te communiceren, te leren, te innoveren en te organiseren.

Dit programma biedt geavanceerde en brede kennis van de planning, het ontwerp en het gebruik van informatiesystemen in organisaties en bedrijven.

Het zal zich ook voorbereiden op onderzoekstudies in de informatica. Het doel is om elke student de competentie te geven die nodig is om bedrijven, organisaties en hun behoefte aan het ontwikkelen van informatiesystemen te beschrijven en te analyseren.

Om op deze gebieden te kunnen werken, vinden we het belangrijk om de mogelijkheid te hebben om kritisch en systematisch kennis te integreren en om complexe vragen en problemen te analyseren en af ​​te handelen. Het is ook belangrijk om je vermogen om kritisch, onafhankelijk en op een creatieve manier te ontwikkelen om vragen te identificeren en uit te drukken.

Voorbeelden van thema's van het programma zijn: IS / IT voor organiseren, communiceren en coördineren; Ontologieën en epistemologieën: methodologieën, methoden en theorieën; Big data in organisaties, bedrijven en de maatschappij.

Programma-inhoud

1-jarige programmacursussen

Het programma is gestructureerd in modules van 15 studiepunten.

 • IS / IT voor het organiseren, communiceren en coördineren van I, 15 credits, A1N
 • Hedendaagse kwesties in IS onderzoek en ontwikkeling, 7,5 credits, A1N
 • Methodologie van informatiesystemen, 7,5 credits, A1N
 • Big data in organisaties, bedrijven en samenleving, 15 credits, A1N
 • Graadproject 15 credits, A1E

2-jarige programmacursussen

Eerste jaar

 • IS / IT voor het organiseren, communiceren en coördineren van I
 • Hedendaagse kwesties in IS-onderzoek en -ontwikkeling
 • Methodologie van informatiesystemen
 • Big data in organisaties, bedrijven en samenleving
 • Digitale omgevingen: informatiemaatschappij en internet der dingen

Tweede jaar

 • IS / IT voor organiseren, communiceren en coördineren II
 • Keuzevakken)
 • Keuzevakken)
 • Graadproject in Informatica op masterniveau

Toelatingseisen

Algemene toelatingsvoorwaarden voor studies van de tweede cyclus en specifieke toelatingseisen:

 • Engels B / 6 of het equivalent.

selecties

Alternatieve selectie: de selectie van studenten die zich hebben aangemeld, is deels gebaseerd op een doelverklaring en cv. Gebruik de aangewezen sjabloon incl. instructies over de documentatie die moet worden ingediend.

Syllabus

Klik hier voor de syllabus van 1 jaar op de campus.

Klik hier voor de syllabus van 2 jaar op de campus.

Klik hier voor de syllabus voor een jaar, afstand, programma.

Klik hier voor de syllabus voor afstanden, 2 jaar, afstand.

Carrière

Na het onderwijs zou je kunnen werken met projecten die gericht zijn op het plannen, ontwerpen en introduceren van informatiesystemen die bedoeld zijn voor de ontwikkeling van bedrijven of organisaties.

Mate

Master (één of twee jaar) met een specialisatie in Business Development.

Hoofdvakgebied: informatica.


Over de afstandsonderwijs

Het afstandsonderwijs aan de Linnaeus University van het departement Informatica biedt studenten op afstand bijna dezelfde kansen als degenen die op de campus studeren. Dit betekent dat de studenten op afstand de colleges in realtime kunnen volgen samen met de campusstudenten. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat het meeste afstandsonderwijs een aantal verplichte digitale lezingen en seminars omvat tijdens de weekdagen. Bovendien worden de lezingen, seminars en andere verplichte delen van de cursus gegeven tijdens de weekdagen en werkuren, dwz 8.00 - 17.00 GMT 1, tijdzone.

Bovendien is de gemeenschappelijke noemer van een afstandsstudent in de Afdeling Informatica dat de lezingen in real-time worden gestreamd op het internet. Daarnaast communiceren de studenten met de docenten en medestudenten met behulp van een e-learningplatform. Het e-learningplatform ondersteunt het leer- en leerproces, met inbegrip van bijvoorbeeld discussieforums waar de studenten vragen kunnen stellen met betrekking tot de cursus en het onderwerp, groepswerk kunnen bespreken en videovergaderingen kunnen houden met de ondersteuning van een webcam en hoofdtelefoon, enz. .

Afstand

Om op afstand te studeren, geeft onderwijs andere kansen dan onderwijs op de campus. Het betekent dat je voor een groot deel zelf je studie kunt plannen, zowel in tijd als plaats.

Houd er echter rekening mee dat het meeste afstandsonderwijs tijdens de weekdagen een aantal verplichte digitale lezingen en digitale seminars omvat. Sommige afstandsonderwijs omvat ook verplichte bijeenkomsten, waarvoor u naar Växjö of Kalmar moet reizen.

Er zijn een aantal verschillende manieren om een ​​student op afstand te zijn, met als gemeenschappelijke deler dat een groot deel van je studiewerk op het internet wordt uitgevoerd. Je communiceert met de leraar en je medestudenten met behulp van een leerplatform voor discussieforums, groepswerk, opgenomen lezingen of videovergaderingen met behulp van een webcam.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Linnaeus University is a modern, international university named after Carl Linnaeus – a world-renowned Swedish scientist who was born in the Småland region where the university is located.

Linnaeus University is a modern, international university named after Carl Linnaeus – a world-renowned Swedish scientist who was born in the Småland region where the university is located. Lees Minder
Växjö , Kalmar + 1 Meer Minder