Meester in het uitvoeren van openbare ruimte

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Wat betekent het om openbare ruimte te gebruiken?

Fontys University of Fine and Performing Arts, gelegen in het hart van Tilburg, is toegewijd aan het bestuderen en onderzoeken van allerlei soorten culturele ontwikkelingen en aan het begrijpen hoe ze betekenisvolle verandering kunnen produceren binnen onze gedeelde ruimtes. Uit dit bewustzijn is het gloednieuwe Master-programma genaamd Performing Public Space geboren.

In een tijd waarin politieke en sociale structuren zwaar heroverwogen worden, biedt PPS een flexibele en innovatieve omgeving om de openbare ruimte op artistieke wijze in vraag te stellen, te herdefiniëren en terug te winnen in de breedste zin van het woord. De combinatie van een interdisciplinaire reeks van benaderingen, waaronder kritische theorie en andere vormen van analyse, met een even breed scala van onderzoeksmethoden, biedt PPS creatievelingen de mogelijkheid om de wereldmakende kracht van het produceren van werk in de openbare ruimte te verkennen.

Meester in het kort

De nieuwe internationale Master Performing Public Space (PPS) is ontworpen voor internationale creatievelingen uit verschillende kunstdisciplines, die zich momenteel richten op de openbare ruimte als hun artistieke omgeving. Dit blended learning-programma (online / op de campus) is baanbrekend in het onderzoeken van de openbare ruimte als achtergrond voor artistieke expressie en interventie. Creatieven met een achtergrond in theater, dans, circus, muziek, beeldende kunst, architectuur, digitale kunst en grafisch ontwerp zijn van harte welkom om deel te nemen aan dit programma.

Curriculumoverzicht

PPS is een online programma van één jaar (60 ECTS), inclusief driemaal twee weken on-site bootcamps in-the-field training. Het belangrijkste doel van dit programma is om de ontwikkeling en productie van uw huidige onderhanden werk te ondersteunen, waarbij de openbare ruimte in het algemeen wordt behandeld.

Online leeromgeving

Het online leerplatform biedt u leer- en onderzoeksmateriaal, een e-maildienst, de mogelijkheid om documenten op te slaan en te downloaden en video's te delen. Je krijgt toegang tot een forumruimte om vragen te plaatsen, discussies te starten en te communiceren met je peers en mentoren.

Bootcamps

We bieden drie bootcamps van twee weken per jaar.

Online leercommunity

PPS biedt je een verrijkende & flexibele leeromgeving, die direct aansluit bij je huidige artistieke werk in de openbare ruimte. De lesmethoden, die zijn gebaseerd op de principes van sociaal transformatief leren, zijn ontworpen om zeer flexibel te zijn. Individuele coaching, gecombineerd met 24/7 toegang tot het online leerplatform, samen met on-site bootcamps in Tilburg, Nederland, maken je onderdeel van een creatieve internationale gemeenschap.

Deelnemers

Ben jij een kritisch denker?

We zijn op zoek naar doelgerichte creatieven die momenteel artistiek werk in de openbare ruimte ontwikkelen. We moedigen creatieven aan die onafhankelijk werken, maar zijn bereid om te communiceren in dialoog- en deelsessies. Studenten zullen worden gevraagd om na te denken over hun individuele werken in uitvoering en om interventiepraktijken in de openbare ruimte gedurende het hele programma mee te onderzoeken.

Waarom studeren aan Fontys?

Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) verzorgt hbo-opleidingen op bachelor- en masterdiploma op het gebied van podiumkunsten en kunsteducatie. De school heeft vier hoofdafdelingen: beeldende kunst, dans, muziek en theater. Het studeren van openbare ruimte op Fontys is jouw kans om je carrière te ontwikkelen in een internationale en interdisciplinaire omgeving en om je studies aan te passen aan je professionele behoeften

onderwijs

Wettelijk collegegeld EER-studenten 2020-2021: € 2.168, -
Instellingscollegegeld voor niet-EER studenten 2020-2021: € 7.170, -

Maak gebruik van de Collegegeld Wizard om de hoogte van je collegegeld te bepalen.

Hoe te solliciteren

Aanmelden is al mogelijk via e-mail via FHKpublicspace@fontys.nl

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

Fontys provides education and research. As a broad-based university, we are the largest public knowledge institute in the southern Netherlands.

Fontys provides education and research. As a broad-based university, we are the largest public knowledge institute in the southern Netherlands. Lees Minder
Eindhoven , Tilburg , Venlo + 2 Meer Minder