Meester in heilige kunst

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

127090_Untitleddesign3.jpg

De School of Sacred Art in samenwerking met IUL, Telematic University of Studies, biedt een master's degree onderwezen in een gemengde modus .

De titel van de Master kent 60 ECTS (University Educational Credits) toe en geeft recht op 3 punten die kunnen worden besteed aan de ranglijst van provinciale en instituutsleerkrachten, volgens de geldende voorschriften ter zake.

Looptijd

De meester is gearticuleerd in 1500 uren didactische activiteit verdeeld in twee delen: de eerste van theoretisch leren vindt online plaats, de tweede van praktische oefening wordt gehouden in de laboratoria van de Sacred Art School .

Om toegang te krijgen tot het deel gewijd aan de laboratoriumpraktijk (waarvoor je een discipline moet kiezen tussen schilderen, beeldhouwen en goudsmid), moet je het eerste deel hebben voltooid: de theoretische lessen.

ontvangers

De master is gericht op postdoctorale studenten met een driejarige opleiding, met name op de volgende gebieden: kunst, architectuur, kunstgeschiedenis, theologie.

Afgestudeerde studenten van de Academies voor Schone Kunsten.

Het staat open voor leraren van kunst, literatuur, religie aan instellingen voor hoger onderwijs en voor degenen die verantwoordelijk zijn voor heilige kunst in de bisdommen.

En tot slot, aan al diegenen die, in het bezit van een driejarige opleiding, van plan zijn hun kennis van Heilige Kunst te verdiepen, zowel vanuit praktisch oogpunt, om hun artistieke productievaardigheden te verbeteren, en vanuit een theoretisch oogpunt, om beter te begrijpen zijn diepere betekenis.

Toelatingseisen

De minimale toelatingseis is een bachelordiploma of gelijkwaardig.

Het minimum aantal studenten dat nodig is om de Master te activeren is 10.

Goals

De Master in Sacred Art beoogt het aanbieden van theoretische en praktische training op het gebied van heilige en religieuze kunst. Deze sector, diep geworteld in de Italiaanse cultuur en traditie, vormt een aanzienlijk percentage van het Italiaanse artistieke erfgoed.

De afgestudeerde van de Master in Sacred Art kan werken van volledig hedendaagse kunst ontwerpen en maken in continuïteit met de christelijke traditie.

De verwerving van artistieke en ambachtelijke technieken (schilderen, beeldhouwkunst, goudsmeden), een belangrijk onderdeel van het programma, staat in dialoog met de theoretische onderwerpen die bijdragen aan het oorspronkelijke en interdisciplinaire wetenschappelijke kader van de cursus. De theoretische training stelt de student in staat om de heilige kunst van vroeger en nu te lezen, niet alleen vanuit esthetisch oogpunt, maar ook vanuit een symbolisch en theologisch perspectief.

De drie specialisaties om uit te kiezen voor de meester zijn Schilderen, Beeldhouwen en Goudsmeden.

Degenen die alleen willen deelnemen aan het theoretische online gedeelte, hebben een verlaagd collegegeld en ontvangen een postdoctorale diplomakwalificatie.

Kosten en inschrijving

  • Het Master-collegegeld bedraagt 3650,00 €.
  • Voor degenen die zich alleen willen inschrijven voor het online gedeelte (theoretische lessen), zijn de kosten 1500,00 €.

data

  • Deadline: 31 december 2019
  • Startdatum: februari 2020.
    Het gedeelte gewijd aan laboratoriumpraktijk zal plaatsvinden in juni en juli 2020 op de Sacred Art School .

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The School, which does not adhere to any particular artistic current, is above all a Workshop where students and teachers, artists and craftsmen, produce high-quality sacred artworks. As students deve ... Lees meer

The School, which does not adhere to any particular artistic current, is above all a Workshop where students and teachers, artists and craftsmen, produce high-quality sacred artworks. As students develop their design and production skills, they worked on artistic commissions, learning also how to interact with clients and their needs. Lees Minder
Metropolitaanse stad Florence