Lees de Officiële Beschrijving

Wil je meer leren over de ontwikkeling van gemeenschapsgemeenschappen, het maatschappelijk middenveld, diversiteit en een agent en leider zijn voor de sociale verandering? Onze nieuwe masteropleiding bereidt studenten voor op het oplossen van maatschappelijke uitdagingen in lokale en mondiale gemeenschappen.

Wat ga je leren?

Wereldwijde trends beïnvloeden steeds vaker lokale samenlevingen. Zowel individuele burgers als lokale actoren in het maatschappelijk middenveld, religieuze organisaties, kerken, welzijns- en gezondheidsdiensten moeten zich aanpassen aan nieuwe kaders en situaties van constante verandering. Bent u op zoek naar een toekomstige baan waar u kunt bijdragen aan duurzame maatschappelijke ontwikkeling? Wil je vaardigheden verwerven die samenwerking en sociale innovatie bevorderen?

Vertrekkende van de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling, biedt dit masterprogramma in Community Development en Sociale Innovatie een platform voor leren over samenwerking en het leiden van verandering. Kandidaten zijn bereid om processen van interactie tussen verschillende culturen en sectoren in de samenleving (publiek, privaat, maatschappelijk middenveld), tussen verschillende seculiere en religieuze levensstandaarden en tussen professionals en vrijwilligers in te leiden en te koesteren.

Wie kan aanvragen?

We bieden een multidisciplinair programma aan voor studenten met een bachelordiploma die meer willen leren over kaders en methoden voor bottom-upontwikkeling en verandering in lokale en mondiale context.

Het programma benadrukt zowel een wereldwijd bereik als een nauwe band met verschillende praktijkgebieden. Daarom worden studenten uitgenodigd uit een reeks relevante professionele achtergronden, disciplines en werkervaring van over de hele wereld om een ​​innovatieve en internationale omgeving te creëren voor discussie en het delen van kennis.

Voor toelating hebben we een bachelordiploma nodig in de sociale wetenschappen, menswetenschappen, theologie, godsdienstwetenschappen, gezondheid of sociaal werk.

Specialisaties en locatie

Het programma heeft drie verschillende specialisaties op twee campussen. Je kunt studeren in de bloeiende hoofdstad van Noorwegen, Oslo, of in Stavanger, een internationale stad aan de westkust, omringd door prachtige natuur. Kies uit de volgende specialisaties:

Diakonia, Community Development en Christian Social Practice (Oslo)

Diakonia heeft zijn waardebasis in een christelijke traditie, en benadrukt de service aan de wereld die geworteld is in het 'zijn' van de kerk in verschillende contexten, zowel lokaal als wereldwijd.

Op waarden gebaseerd leiderschap en sociale innovatie (Oslo)

Deze specialisatie richt zich met name op sociale innovatie en op waarden gebaseerd leiderschap binnen het maatschappelijk welzijn en de gezondheidssector, binnen en buiten de christelijke en andere tradities, overtuigingen en wereldvisies.

Migratie en interculturele relaties (Stavanger)

In een geglobaliseerde wereld zijn communicatie en betrokkenheid sleutelfactoren bij het bouwen van sterke gemeenschappen, en deze specialisatie zal zich richten op kwesties als diversiteit, betrokkenheid over grenzen, communicatie en migratie, inclusief online en digitale geletterdheid.

Studenten moeten een van de specialisaties selecteren bij het inschrijven voor het programma.

internationalisering

Alle cursussen binnen het programma worden in het Engels gegeven en alle studenten worden sterk aangemoedigd om een ​​semester door te brengen tijdens hun studie in het buitenland in een van onze partnerinstellingen in bijvoorbeeld Kaapstad, Kampala, Heidelberg, Boedapest of Stockholm.

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 1 andere vakken van VID Specialized University »

Laatst bijgewerkt op November 28, 2018
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Aug. 19, 2019
Duration
2 jaar
Voltijd
Prijs
4,590 NOK
- per semester
Op locaties
Op datum
Begindatum
Aug. 19, 2019
Aanmeldingslimiet
Begindatum
Aug. 19, 2019
Aanmeldingslimiet

Aug. 19, 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum