Meester in elektromagnetica, fusie en ruimtevaarttechniek

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

De tweejarige masteropleiding Electromagnetics, Fusion and Space Engineering heeft een sterke basis in elektrotechniek met inzicht in elektromagnetische velden en hoe ze omgaan met materie.

Female space operations engineer in space tunnel

Electromagnetics, Fusion and Space Engineering bij KTH

Elektromagnetische velden vormen de basis van telecommunicatie. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt om gegevens op hoge snelheid te verzenden via optische vezels of mobiele draadloze systemen. Bovendien worden elektromagnetische velden uitgezonden door objecten in het universum, zoals sterren, en leveren ze belangrijke informatie om ons te helpen het universum te begrijpen. Een fundamenteel begrip van plasma is nodig voor het beheersen en opwekken van fusie-energie, dezelfde bron die de zon aandrijft en die belooft de aarde in de nabije toekomst van stroom te voorzien.

Met deze doelstellingen in gedachten, is het programma opgebouwd rond vier verschillende aandachtsgebieden. Deze vier gebieden worden gedefinieerd als vier specialisaties met een gemeenschappelijke kern van geselecteerde cursussen in plasma- en elektromagnetische theorie.

 • Microgolftechniek
 • Photonics
 • Plasma
 • Ruimte

De opleidingen in de masteropleiding Electromagnetics, Fusion and Space Engineering zijn cursusgebaseerd. Het academiejaar is opgedeeld in vier studieperiodes, en er zijn doorgaans 2 à 3 cursussen die gedurende een studieperiode van 10 weken lopen. Verplichte vakken worden gepland in de eerste twee studieperiodes van het programma, terwijl de rest van de vakken wordt aangeboden als keuzevakken met een breed scala aan onderwerpen.

Het programma speelt zich af in een internationale omgeving, met studenten van een groot aantal nationaliteiten. Wereldberoemde professoren geven alle cursussen in het Engels. De verscheidenheid aan pedagogische methoden biedt volop mogelijkheden om groepscommunicatieve vaardigheden te ontwikkelen en ervaring op te doen met het werken in gemengde teams. Het onderzoek en de industrialisatie op het gebied van communicatie, ruimte en fusie wordt ontwikkeld in internationale omgevingen. KTH leidt internationaal verschillende projecten in ruimtemissies binnen NASA en de European Space Agency (ESA), en de fusiereactor bij ITER (International Thermonuclear Experimental Reactor).

Neem deel aan het onderzoek

Er zijn volop mogelijkheden om deel te nemen aan het onderzoeks- en projectwerk op de afdelingen die het programma hosten (zoals ruimte- en plasmafysica, elektromagnetische engineering en fusieplasmafysica). Deze afdelingen hebben bijvoorbeeld individuele projectcursussen die overeenkomen met acht weken werk in de niet-geplande tijd die kunnen worden omgezet in conventionele studiepunten.

Master's degree project

Het afstudeerproject dat in het laatste semester wordt uitgevoerd, kan worden uitgevoerd bij KTH of in de industrie. In sommige gevallen kunnen onderdelen of het hele project in het buitenland worden gerealiseerd. Branchegerichte projecten bieden de mogelijkheid om na de masterproef toe te treden tot Zweedse of internationale bedrijven. In onderzoeksgeoriënteerde projecten is een deel van het werk vaak gericht op publicatie in gereputeerde peer-reviewed tijdschriften, die de mogelijkheid bieden om PhD-studies te volgen aan KTH of andere topuniversiteiten of onderzoekscentra.

Voorbeelden van afstudeerprojecten gemaakt door oud-studenten:

 • Numerieke studie van spectrale dichtheden van fluctuaties in thermisch plasma
 • Grafeengroei op SiC onder Arambient en H-intercalatie
 • Efficiënte berekening van de onderlinge veldkoppeling tussen antennes op voertuigen
 • Ka-band 2D Luneburg Lensontwerp met een glij-symmetrische metasurface
 • Analyse van de tijdsvariaties van de elektrische en magnetische velden in het ovale ovale gebied
 • Modellering van botsingsloze opsluiting van alfadeeltjes in Tokamaks

Dit is een tweejarig programma (120 ECTS-credits) dat in het Engels wordt gegeven. Afgestudeerden krijgen de graad van Master of Science. Het programma wordt voornamelijk gegeven op de KTH Campus in Stockholm door de School of Electrical Engineering and Computer Science (bij KTH ).

Behandelde onderwerpen

Elektromagnetisme, fusie, ruimtetechniek, antennes, microgolfapparatuur, THz-schakelingen, fotonica, plasma.

Carrière

KTH heeft een internationale reputatie op het gebied van plasmafysica en was de thuisbasis van Hannes Alfvén, een pionier op dit gebied en Nobelprijswinnaar. Tegenwoordig is de universiteit actief in verschillende aspecten van de ontwikkeling van ITER, van plasmamodellering tot technisch materiaal voor het plasma. Ruimteonderzoek bij KTH wordt uitgevoerd in zowel grote internationale projecten onder ESA en NASA als in kleinere samenwerkingen met vooraanstaande onderzoekscentra en universiteiten in Europa, de VS, Zuid-Afrika en Japan.

De nadruk wordt gelegd op zowel de theoretische als de toegepaste aspecten van het veld met een multidisciplinaire benadering en de nabijheid van echte onderzoekstoepassingen - met veel masterproeven voltooid in internationale samenwerkingen. De masteropleiding Electromagnetics, Fusion and Space Engineering biedt studenten een unieke brede ervaring met een veelvoud aan carrièremogelijkheden na hun studie.

De kennis die is opgedaan in dit masterprogramma vormt de basis voor het werken aan de ontwikkeling van elektromagnetische technologie en hardware. Deze technologie wordt bijvoorbeeld veel gebruikt in communicatiesystemen en veel van onze studenten zijn in dienst genomen door bedrijven, zoals Ericsson of Huawei, om antennes, microgolfschakelingen en filters te ontwerpen. Een ander veelvoorkomend carrièrepad na hun studie was in de lucht- en ruimtevaartindustrie als elektromagnetische ingenieurs voor bedrijven zoals SAAB.

Na het afstuderen

Telecommunicatie-ingenieur, microgolf-ingenieur, ruimte-ingenieur, fusiereactor-ontwerper, radiofrequentie-ontwerper, onderzoeker elektromagnetica.

" KTH is een technische universiteit van hoog niveau met een ruime keuze aan masteropleidingen. Elke opleiding biedt flexibiliteit in de keuze van opleidingen, zodat je interesses altijd voorop staan."

Balwan uit Zweden

Duurzame ontwikkeling

Afgestudeerden van KTH hebben de kennis en tools om de samenleving in een duurzamere richting te brengen, aangezien duurzame ontwikkeling een integraal onderdeel is van alle programma's. De drie belangrijkste doelstellingen voor duurzame ontwikkeling die worden aangepakt door de masteropleiding Electromagnetics, Fusion and Space Engineering zijn:

 • 9 Industrie, innovatie en infrastructuur
 • 11 Duurzame steden en gemeenschappen
 • 13 Klimaatactie

Van afgestudeerde studenten wordt verwacht dat zij na afronding van de opleiding bijdragen aan het creëren van duurzamere steden. Ze zullen bijvoorbeeld leren hoe ze efficiënte elektromagnetische apparaten kunnen produceren die kunnen worden gebruikt om zelfrijdende auto's te produceren en om het verkeer in onze steden beter te beheersen en zo onze impact op het milieu te verminderen.

Afgestudeerden zullen bijdragen aan de ontwikkeling van onze industrie en infrastructuren. Elektromagnetisme is bijvoorbeeld de basis van elk communicatiesysteem. Geleide media, zoals glasvezel en antennes, zijn vereist om de gegevensoverdracht van / naar onze computers of telefoons mogelijk te maken. Nieuwe communicatiesystemen zullen bijdragen aan de ontwikkeling van efficiëntere infrastructuren die ook milieuvriendelijker zijn.

Na afronding van dit programma kunnen afgestudeerden bijdragen aan het terugdringen van klimaatverandering. Studenten zullen bijvoorbeeld leren over de recente vooruitgang in fusie en zonne-energie, twee van de mogelijke oplossingen voor het verminderen van de koolstofemissies die de opwarming van de aarde veroorzaken.

Faculteit en onderzoek

Het programma in Electromagnetics, Fusion and Space Engineering wordt gegeven door de School of Electrical Engineering and Computer Science aan KTH . Het vakgebied Elektriciteit en Elektronica bij KTH staat momenteel op de 28e plaats in de wereld door QS 2018. Faculteit van de afdeling Elektromagnetische Techniek, Ruimte- en Plasmafysica en Fusion Plasmafysica geeft cursussen binnen dit programma.

Toelatingseisen

Om in aanmerking te komen voor het programma, moet je een bachelordiploma hebben behaald, de Engelse taal beheersen en voldoen aan de opleidingsspecifieke eisen.

Bachelor diploma

Een bachelordiploma, gelijk aan een Zweeds bachelordiploma, of gelijkwaardige academische kwalificaties van een internationaal erkende universiteit, is vereist. Studenten die langere technische opleidingen volgen en cursussen hebben afgerond die gelijkwaardig zijn aan een bachelordiploma, worden geval per geval bekeken.

Studenten in hun laatste jaar van een undergraduate-studie kunnen zich aanmelden en, indien gekwalificeerd, een voorwaardelijke acceptatie ontvangen. Deze aanvragers moeten een schriftelijke verklaring bijvoegen volgens de instructies van University Admissions. Studenten in het laatste jaar van een undergraduate-studie aan een Zweedse universiteit hoeven geen schriftelijke verklaring te overleggen om, indien gekwalificeerd, een voorwaardelijke toelating te krijgen. Wel moeten ze voor 1 februari 150 ECTS-studiepunten van de bacheloropleiding hebben behaald.

Kennis van het Engels

Engelse taalvaardigheid gelijk aan (de Zweedse bovenbouw) Engels cursus B / 6 is vereist. Aan het vereiste kan worden voldaan met een resultaat gelijk aan of hoger dan dat vermeld in de volgende internationaal erkende Engelse tests:

 • TOEFL Op papier gebaseerd: score van 4,5 (schaal 1-6) in schriftelijke test, een totaalscore van 575.
 • TOEFL ITP wordt niet geaccepteerd.
 • TOEFL iBT internet: Score van 20 (schaal 0-30) in schriftelijke test, een totale score van 90
 • IELTS Academic / IELTS UKVI: een minimum algemeen cijfer van 6,5, met geen sectie lager dan 5,5
 • Cambridge ESOL: Cambridge English: Advanced (CAE) Certificate in Advanced English of Cambridge English: Proficiency (CPE) (Certificate of Proficiency in English)
 • Michigan English Language Assessment Battery (MELAB): Minimale score van 90
 • De universiteit van Michigan, ECPE (examen voor het certificaat van bekwaamheid in het Engels)
 • Pearson PTE Academic: Score of 62 (writing 61)

Aan de taalvereiste kan ook worden voldaan door eerdere universitaire studies en studies op de middelbare school. Meer informatie over erkende Engelse tests, eerdere studies en vereiste documenten wordt verstrekt door University Admissions.

Specifieke eisen voor de masteropleiding Electromagnetics, Fusion and Space Engineering

Een bachelordiploma of gelijkwaardig, overeenkomend met 180 ECTS-credits inclusief cursussen in:

 • Elektrotechniek, natuurkunde, elektronica of informatica, inclusief cursussen in elektromagnetische basiskennis en mechanica, overeenkomend met ten minste 60 ECTS-credits.
 • Wiskunde inclusief calculus, vectoralgebra, differentiaalvergelijkingen en numerieke methoden die overeenkomen met ten minste 30 ECTS-credits.
Inschrijvingsdocumenten

Uw aanvraag is niet compleet zonder de vereiste ondersteunende documentatie. De volgende algemene en opleidingsspecifieke documenten moeten daarom in de aangegeven volgorde bij de aanvraag worden gevoegd:

Algemene documenten

 • Certificaten en diploma's van eerdere universitaire studies
 • Afschrift van voltooide vakken en cijfers die zijn opgenomen in je diploma
 • Bewijs van Engelse taalvaardigheid
 • Een kopie van uw paspoort inclusief persoonlijke gegevens en foto of andere identificatiedocumenten

Specifieke documenten voor de masteropleiding Electromagnetics, Fusion and Space Engineering

 • Motivatiebrief waarin wordt uitgelegd waarom u in dit programma geïnteresseerd bent.
 • Twee aanbevelingsbrieven (in het Engels).
 • Werkervaring, indien aanwezig, relevant voor het onderwerp / vakgebied van de opleiding.
 • Curriculum vitae
Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

KTH Royal Institute of Technology has served as one of Europe’s key centres of innovation and intellectual talent for almost two hundred years. Recognized as Sweden’s most prestigious technical univer ... Lees meer

KTH Royal Institute of Technology has served as one of Europe’s key centres of innovation and intellectual talent for almost two hundred years. Recognized as Sweden’s most prestigious technical university, KTH is also the country’s oldest and largest. With over 12,000 students and an international reputation for excellence, the university continues to nurture the world’s brightest minds, helping to shape the future. Lees Minder