Meester in choreografie

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Programma in het kort

Deze part-time 2-jarige innovatieve Joint Degree Master Choreography wordt gezamenlijk uitgevoerd door Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam en Fontys Hogeschool voor Beeldende Kunsten in Tilburg. Het programma is ontworpen om ervaren bewegingsmakers uit verschillende vakgebieden te ondersteunen, terwijl ze onderzoek uitvoeren naar vragen die initiëren vanuit hun huidige praktijk. De cursus vindt plaats binnen een leeromgeving waarin studenten worden blootgesteld aan een breed scala aan benaderingen, bewegingsdisciplines en creatieve domeinen, terwijl ze worden ondersteund bij het behouden van verbindingen met hun eigen werkveld. Studenten zijn mede-oprichters van de cursus en zullen verantwoordelijk zijn voor het vormgeven van de inhoud van bepaalde opdrachten en voor het creëren van een productieve leercohort met hun leeftijdsgenoten. De cursus wordt uitgevoerd in 2 weken durende intensives die 3 keer per jaar plaatsvinden op de campus van Codarts in Rotterdam of Fontys in Tilburg, die beide volledige dans-, theoretische en circusfaciliteiten hebben.

Wat te verwachten van ons

Jaar 1 heeft een intern gerichte focus omdat studenten worden begeleid door leraren, coaches en gastdocenten bij het ontwikkelen van hun vaardigheden. Jaar 2 heeft een extern gerichte focus en studenten testen de verworven kennis terwijl ze leren over, en creëren generatieve antwoorden op, alternatieve werkcontexten.

Wat verwachten we van jou?

Kandidaten die in aanmerking komen voor deze master moeten voldoen aan de volgende criteria: Je hebt een permanente relatie met een instelling of persoon in het werkveld die hen studiobronnen kan bieden (buiten de intensives), feedback en zo mogelijk de mogelijkheid om te presenteren je uiteindelijke productie in een discipline geschikt openbaar forum. - Dit is iets dat het cursus team kan helpen om te vinden of je nog geen idee hebt wie of waar dit zou kunnen zijn.

Jaar 1

Jaar 1 heeft een intern gerichte focus omdat studenten worden begeleid door leraren, coaches en gastdocenten bij het ontwikkelen van hun benadering van het volgende:

  • De potentiële trajecten en resultaten van artistiek onderzoek.
  • Kritisch kijken naar hun eigen praktijken en disciplines, met bijzondere nadruk op het potentieel van co-creatie.
  • Testen van potentiële vragen, creatief denken over communicatiemethoden en het genereren van op beweging gebaseerde antwoorden.
  • Engagement met actuele theoretische, technologische en ontwerpgebaseerde perspectieven.
  • Een productief discours over hun werk aangaan.

Jaar 2

Jaar 2 heeft een extern gerichte focus en studenten testen de verworven kennis terwijl ze leren over, en creëren generatieve antwoorden op, alternatieve werkcontexten. Aan het einde van het programma zal de student een laatste werk produceren dat zal worden gepresenteerd in een openbare context en een ondersteunende these die hun onderzoeksproces documenteert en plaatst in een geschikte theoretische of artistieke context.

De nadruk in jaar 2 wordt gelegd op:

  • Het vermogen om deel te nemen aan bredere verhandelingen.
  • Het verkrijgen van een verrijkte kennis van contexten buiten hun eigen discipline en de uitdagingen, strategieën en mogelijkheden van creatief werk binnen die contexten.
  • Het ontwikkelen van een repertoire van individuele creatieve strategieën en het vermogen om na te denken over en het genereren van 'choreografie' met betrekking tot deze strategieën.

Na het afstuderen

De afgestudeerde student heeft nieuwe manieren gevonden om zijn creatieve praktijk te benaderen en te communiceren en zal dit gedaan hebben op een manier die deuren opent op academisch, educatief en creatief gebied. Ze zullen een creatieve bewegingsdeskundige zijn geworden die met iedereen, overal en op elk moment kan werken: een investering in zichzelf en hun carrière.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Fontys provides education and research. As a broad-based university, we are the largest public knowledge institute in the southern Netherlands.

Fontys provides education and research. As a broad-based university, we are the largest public knowledge institute in the southern Netherlands. Lees Minder
Eindhoven , Tilburg , Venlo + 2 Meer Minder