Meester in animatie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Onze krachtige professionele master is een eenjarig programma en is erop gericht iedereen te helpen hun potentieel te realiseren. Dit wordt bereikt door een volledig geïntegreerde aanpak op het gebied van animatie en door de gebieden van de creatieve praktijk op een interdisciplinaire manier uit te breiden. We creëren een ruimte van ervaring en ontmoeting die de dialoog aanmoedigt met betrekking tot de huidige formele, technische, thematische en theoretische problemen die vandaag relevant zijn. We zijn toegewijd aan het ondersteunen van ambitieuze en diverse studiebelangen en benaderingen.

Gebruikmakend van de expertise van docenten, integreer je als student procesgericht studiowerk in relatie tot de animatiepraktijk met het verwerven van theoretische principes die relevant zijn voor de innoverende studiopraktijk. Je krijgt toegang tot de formidabele expertise, middelen en de netwerken van onder meer onze coalitiepartners, Playgrounds, Submarine & Post Panic en verbindingen met studio's en festivals in binnen- en buitenland. Rekening houdend met sectorbehoeften in creatieve werkgelegenheid, heb je als student toegang tot ons industriële netwerk en voer je regelmatig opdrachten uit in samenwerking met onze partners, zodat ze hun ambities kunnen testen binnen een internationale professionele context. Docenten in het programma zijn Leon van Rooij, Sarah Lugthart en Remco Vlaanderen.

Het Master Institute of Visual Cultures

Het Master Institute of Visual Cultures (MIVC) is onderdeel van de St. Joost School of Fine Art & Design, onderdeel van de Avans Hogeschool. Alle masteropleidingen van het MIVC zijn ondergebracht op één campuslocatie, dichtbij het hart van de stad 's-Hertogenbosch.

Toelatingseisen

Het programma is gericht op animators en illustrators die zich inzetten voor het verkennen van de groeiende toepassing van animatie binnen kunst, design en interactieve media.

De animatie staat open voor Bachelor of Animation en Bachelor of Illustration afgestudeerden, of soortgelijke praktiserende professionals in het veld met ervaring in animatie.

Toelatingseisen zijn onder meer een portfolio, artistieke verklaring en animatiefilm.

Engelse vereisten voor internationale studenten

Examen - Minimale score:

  • IELTS totale band: 6
  • TOEFL-papier: 550
  • TOEFL internetgebaseerd: 80

Belangrijke data:

Start van het programma: september

Aanmelddeadline EU: 1 augustus
Aanmelddeadline niet-EU: 1 juni

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

The Master Institute is part of the St. Joost School of Fine Art and Design, located in the south of the Netherlands in the city of ‘s-Hertogenbosch. Situated in the heart of Europe and European art a ... Lees meer

The Master Institute is part of the St. Joost School of Fine Art and Design, located in the south of the Netherlands in the city of ‘s-Hertogenbosch. Situated in the heart of Europe and European art and design, the institute offers a broad perspective on theory and practice and allows for a lively international exchange. Our modern, 24/7 facilities and open studio concept create a fertile environment in which a rich, multidisciplinary practice can grow. Lees Minder
's Hertogenbosch